Zelenski a început să salte Ziariștii

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 12 martie 2024, agenții serviciului de securitate ucraineană SBU au descins la domiciliile unor membri și angajați ai Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina.

Au fost efectuate percheziții și au fost operate arestări.

Potrivit unui comunicat al SBU, redactat în cel mai pur stil stalinist și publicat pe Telegram, au fost „demascate” peste 15 persoane, iar patru „figuri cheie” au fost arestate.

SBU a numit aceste descinderi „neutralizarea în Kiev a unei organizații criminale care sabota informațiile la ordinele FSB”.

Mai departe, comunicatul arată:

„Agresorii (!) au produs și difuzat masiv relatări pro-Kremlin și mesaje provocatoare cu scopul de a destabiliza situația socio-politică și a incita la ură religioasă în Ucraina.”

Comunicatul SBU continuă:

„Pe baza probelor strânse, patru reținuți și zece alți membri ai organizației criminale au fost declarați suspecți pe baza următoarelor articole din codul penal ucrainean:

- înaltă trădare comisă sub legea marțială;

- colaboraționism (cu agresorul rus);

- crearea și participarea la o organizație criminală;

- incitarea la ostilitate și la ură religioasă comise în grup organizat;

- justificarea, recunoașterea legalității și negarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei.”

Comunicatul SBU adaugă:

„Problema stabilirii unei măsuri preventive – detenția – este în curs de a fi decisă. Ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii și a-i traduce pe autorii ei în justiție.”

Și conchide:

„Agresorii riscă închisoarea pe viață.”

Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși s-a pronunțat constant și cu tărie împotriva persecuțiilor la care este supusă Biserica Ortodoxă Ucraineană (BOU).

Ca pentru a demonstra legătura, în aceeași zi de marți, 12 martie, SBU a descins la Centrul de Apărare Juridică al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Avocatul protopop Nikita Cekman a scris pe Telegram că, potrivit normelor legale în vigoare, o percheziție la locul de muncă al unui avocat nu poate fi efectuată decât urmându-se o procedură specială, care nu a fost respectată de agenții SBU.

Cekman a arătat că securiștii nu au putut prezenta o decizie juridică autorizând percheziția, dar asta nu i-a împiedicat să spargă ușile și să forțeze încuietorile.

BOU a aparținut de Patriarhia Moscovei până în luna mai a anului 2022, când, în urma invaziei Rusiei, și-a proclamat independența.

Însă Kievul afirmă că aceasta este o oficină a Moscovei și dorește să o interzică prin lege.

Împotriva ei, regimul Zelenski a declanșat o uriașă campanie de diabolizare și persecuții – confiscări abuzive și închideri de biserici, incendieri, preoți și ierarhi agresați și hărțuiți în justiție etc.

Toate acestea au fost denunțat sistematic de Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.

Avocatul american al BOU, Bob Amsterdama condamnat într-o postare pe X arestarea celor patru ziariști, cerând comunității internaționale să denunțe suprimarea libertății presei în Ucraina.

Citat de site-ul Save the UOC (Salvați BOU), Amsterdam a declarat:

„Potrivit informațiilor furnizate de sursele noastre, aceste descinderi ale poliției secrete NU se bazează pe nici o dovadă.

„Au fost înscenate de SBU pentru a stârni frica și ura și a dezbina și mai mult o țară aflată în război.

„Ele trebuie condamnate de organizațiile internaționale de apărare a libertății presei.”

Și avocatul american adaugă că descinderile au avut ca scop să „genereze entuziasm față de recent revizuitul Proiect de Lege 8371 pentru scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • siBemol14a 13.03.2024 16:22
    Chiar simte Zelenski că-i fuge pământul de sub picioare ?
    Semnele comportamentului așa arată, dar poți crede în semne în secolul 21, mai ales că întreaga politică planetară e țăndări ?
  • oarecine 14.03.2024 03:22
    Cine știe când sau dacă vreodată vor fi scoase la lumină crimele din Ucraina, comise de regimul mafiot de la Kiev și de trupele lor de teroriști, cu sprijinul total de la Washington, Bruxelles și București.
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu