Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Părinților, Asociația Juriștilor pentru Drepturi și Libertăți și Starea de Libertate, în urma unui semnal de alarmă tras de Av. Elena Radu, îndeamnă cetățenii să transmită urgent guvernanților emailuri și mesaje pe WhatsApp, în care să solicite organizarea de dezbatere publică și retragerea proiectului de OUG privind finanțarea de către România a antrenării operaționale de piloți ucraineni de avioane F-16 din Baza 86 Aeriană Fetești. 

Acesta este unul dintre pașii semnificativi … pe care Ordinea Mondială ni-i impun pentru a ne târî în acest război care durează indefinit, pe care Ucraina nu vrea să-l piardă, iar Rusia nu vrea să-l câștige. Se mișcă cu încetinitorul, iar noi suntem târâți în el. Oare nu au văzut guvernanții României ce ar putea să însemne explozii pe teritoriul românesc? Oare nu știți cum este să se întoarcă acasă copiii în saci de plastic, ca pe vremea pandemiei, doar că de data asta făcuți bucăți de către o dronă? Nu avem ce căuta în acest război!” - avertizează Pompiliu Diplan, într-un mesaj video transmis pe pagina de Facebook (VIDEO integral, mai jos).

Vedeți și: Alianța Părinților și Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților solicită organizarea unei dezbateri ample și autentice referitoare la instruirea personalului ucrainean care operează avioane F-16 din Baza Aeriană-Fetești
 
Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

Dacă ne pasă de pace în România, să luăm atitudine!

Cele 3 documente de trimis pentru această acțiune sunt:

1. Solicitarea de dezbatere publică, la transparenta.decizionala@mapn.ro
2. Întrebările despre cheltuielile pe care le implică această OUG - la toate adresele de mai jos;
3. Scrisoare - cerere pentru retragerea proiectului de OUG - la toate adresele indicate.

Important: completați doar cu numele, localitatea de domiciliu (fara alte detalii), nr de telefon, email. La sfârșitul documentului: numele și prenumele, adresa de email pe care așteptați nr de înregistrare și răspunsul.

Documentul 1 (atenție, aici ne apropiem de deadline! Suntem contra cronometru!):
Subsemnatul/a............., domiciliat/a în .......... telefon ........., email: ...................., solicit ca MApN să organizeze o dezbatere publică pe tema Proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului privind finanțarea de către România a instruirii personalului ucrainean în cadrul facilității de instruire pentru personalul care operează aeronave F-16 din Baza Aeriană-Fetești.

Solicit ca dezbaterea publică să fie organizată cu posibilitate de participare directă și online a reprezentanților societății civile precum și a oricărui cetățean care dorește să participe.

Pentru ca această dezbatere sa fie una reală, și nu un simulacru, solicit alocarea unui timp suficient pentru discuții, asigurarea posibilității de participare tuturor doritorilor și anunțarea dezbaterii în timp util (cu cel puțin trei zile înainte de data stabilită).
Solicit număr de înregistrare pe adresa de email:
Cu stimă,
....................

Documentul 2:
Subsemnatul ......................domiciliat în............ , telefon..., email...., în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație - din Constituția României și al Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicit următoarele informații:

1. Este adevărat ca instruirea și licențierea unui pilot de avioane F16 costă 6,8 milioane Euro (și dacă nu, cât costă)?
2. Este adevărat că doriți să decideți că România va instrui în jur de 350 piloți ucrainieni (și dacă nu, câți)?
3. Este adevărat ca România va plăti 2,4 miliarde pentru instruirea piloților Ucraineni (și dacă nu, cât)?
4. De ce în proiectul de OUG nu apare scris nimic explicit la secțiunea a 4-a impact financiar?
5. Este adevărat ca acești bani au fost deja bugetați înainte de a fi adoptată OUG pusă în dezbatere publică?

Solicit număr de înregistrare și răspuns pe adresa de email: ...

Și mesajul/ documentul #3:

Către Ministerul Apărării Naționale
Către Guvernul României

Referitor la Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind finanțarea de către România a instruirii personalului ucrainean în cadrul facilității de instruire pentru personalul care operează aeronave F-16 din Baza Aeriană-Fetești, cetățenii României vă comunică următoarele:

Prin această OUG, MapN dorește să creeze cadrul pentru ca România să-și asume, fără consultarea cetățenilor, suportarea unor costuri uriașe pentru hrănire, cartiruire, transport, combustibil consumat în procesul de instruire, echipament special, bunuri și servicii conexe, acordate piloților ucrainieni. In preambul se recunoaște că acest cadru legal nu există.

Prin propunerea de abilitare a MApN în vederea încheierii contractelor de achiziții prin derogare de la prevederile legislației naționale în domeniul achizițiilor publice (Art 2), această OUG creează cadrul pentru afaceri veroase, care nu au nimic comun cu securitatea și interesele României.

Extrem de grave, însă, sunt consecințele politice, militare și sociale pe care această OUG le-ar produce.

In motivație se menționează un "angajament asumat de România pe plan internațional” și se face trimitere la două declarații de anul trecut: a ministrului MApN și a președintelui Iohannis. Cele două declarații, invocate ca motive, nu au valoare juridică și nu obligă România cu nimic, ca stat.

Se afirmă în proiectul de OUG că nerespectarea "angajamentului asumat de România pe plan internațional”, adică neasumarea acestor cheltuieli (în baza unui angajament care nu există), "ar aduce atingere imaginii României”. Afirmația este complet nefondată deoarece România nu are obligații exprese, asumate în baza unor tratate.

Se afirmă, de asemenea, absolut aberant, că antrenarea piloților ucrainieni pe teritoriul nostru ar transmite "un mesaj de coeziune în cadrul UE și NATO”, și "ar consolida normele statului de drept”. Legătura dintre piloții ucrainieni și statul de drept o văd numai autorii proiectului!

La secțiunea "Impact socioeconomic”, în mod absolut inexplicabil, Ministrul Apărării afirmă că actul normativ nu implică "beneficii și costuri estimate” (!), nu are niciun impact social (!) și nu ar avea impact asupra mediului înconjurător (!).

Documentul menționează, însă, că instruirea piloților ucrainieni pe teritoriul României ar avea "impact asupra intereselor proprii de securitate ale României” și sugerează un impact benefic (!).

Impactul ar exista, dar ar fi unul catastrofal, deoarece adoptarea acestei OUG ar fi exact pasul necesar pentru transformarea războiului ruso-ucrainean într-o conflagrație mondială.

Conform Kiev Post, „cele mai probabile facilități NATO care să sprijine avioanele ucrainene sunt în Polonia, pentru întreținere, și în România, pentru operațiuni.”
Polonia și-a asumat, deci, rolul prudent de „atelier de reparații”, pe când decidenții României sunt gata să atribuie României un rol „operațional”, riscant. Ca urmare, România ar putea deveni „țintă legitimă”, conform afirmației lui Putin. Consecința ar fi declanșarea celui de al III-lea razboi mondial, cu România transformată în câmp de luptă, iar românii în carne de tun, deoarece Rusia ar primi îndreptățirea să bombardeze obiective militare considerate active de pe teritoriul nostru.

Aveți viziunea teritoriului României sfârtecat de explozii, ca și cel al Ucrainei? Vreți neapărat să târâți România într-un război care nu este al ei?

Vă amintim că aveți datoria să slujiți interesele României, nu ale altor state! Românii nu vor să curgă nicio picătură de sânge românesc pentru interese străine! România nu trebuie să devină parte activă în acest război!

Vă cerem să retrageți imediat acest proiect de OUG, care echivalează cu intrarea României în războiul ruso-ucrainean!

Solicit număr de înregistrare pe adresa de email: ...

La adresele:
transparenta.decizionala@mapn.ro , ionmarcelciolacu@gmail.com, catalin.predoiu@cdep.ro , office@predoiu.ro, drp@gov.ro , marcel.bolos@mfinante.gov.ro , raluca.turcan@cdep.ro , senator@alinagorghiu.ro , angel.tilvar@senat.ro , opinia_ta@mae.ro , ministru@mae.ro , office.minister@economie.gov.ro , sebastian.burduja@cdep.ro , sebastian@burduja.ro , alexandru.rafila@srm.ro , arafila@yahoo.com , ministeru@ms.ro , adcaciu@yahoo.com , contact.minister@mfe.gov.ro , ministru@mdlpa.ro , florin.barbu@madr.ro , florin.barbu@cdep.ro , bogdan.ivan@cdep.ro , office@mcid.gov.ro , mircea.fechet@mmediu.ro , mircea.fechet@gmail.com , contact@intotero.ro , relatiipublice@mfamilie.gov.ro , cabinet.ministru@mmuncii.gov.ro , simona.bucuraoprescu@cdep.ro , nicolae.ciuca@senat.ro

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
 • DanielaBMED 19.06.2024 23:32
  Cât de ușor ne trădează liderii noștri politici acum pe final de mandat ! Trădători și/ sau dezaxați... :(( Să ne opunem nopții minții lor !
 • tomac 20.06.2024 06:49
  Ecuația e simplă , după ce rușii vor bombarda baza de F-16 din România , ”noii” recruți trebuie să ia calea Bucurteștiului . Acești nemernici trebuie dați jos și judecați. Așa cum l-au judecat bunicii lor securiști pe Ceaușescu.
  Cucoană ”Christine” mai lasă poveștile.... aici este vorba despre ROMÂNIA și români și în nici un caz despre israelieni , ăia să își vadă de treaba lor , acolo în Israel. Noi trebuie să ne ocupăm de țara noastră.
 • Carbid 20.06.2024 09:39
  Mie, dacă îmi dau o armă, le spun: Voi trage doar in trădătorii țării!!!
  Lasați cucoana că are boală grea! este incurabilă...
 • Mircea Dragan ► Carbid 20.06.2024 10:48
  Corect. Dar ce faci daca te umfla de pe strada si te ''livreaza'' pe linia frontului unde ti se da arma? Ca asa vad ca se procedeaza la ucrainieni.
 • Neanae 20.06.2024 09:54
  Și totuși! Cine ne-a băgat în cacialmaua asta fatală? CE CAUTĂ ROMÂNIA ȘI ALȚII CA NOI ÎN ECUAȚIA ASTA PURTĂTOARE DE CATASTROFĂ ȘI MOARTE?
  Da, da, da, e de trimis mesaje simțite cu zecile la fiecare adresă din articol ca și la altele gen la Președenția României - procetatean@presidency.ro, primari, comisariate etc
  În obiect: NU VREAU RĂZBOI, VREAU ROMANIA NEUTRA SI LIBERA
 • Nata 21.06.2024 10:04
  Ce cauta România?! Nu a semnat trădătorul de Emil Constantinescu tratat cu Ucraina ca sa rămână teritoriile romanești ca parte din Ucraina? A făcut-o tocmai pentru a satisface cerințele americanilor care lucrau din greu la destabilizarea Ucrainei, cerința prezentata ca si condiție de admitere in NATO. Si am devenit un membru fleșcăit si ticăit, nu o tara adevărata participanta NATO- si asta numai după încă 7-8 ani. Si acum avem un alt trădător care baga România in război.... si e liniște. Când intra România in război cine vor muri? Ce credeți?
  Cum sa dai tu singurul Patriot pe care îl are tara pentru apărare naționala, unei tari străine care nu a adus decât mizerie României? Oricum ucrainienii considera romanii prosti sau țigani - fără iluzii. Si fraierii se înveleau de zor in steagurile lor; sau avem "filozofi", nevoie mare, care vorbesc despre "etica războiului", trădători care sunt pentru dezmembrarea României. Ucrainienii au distrus Delta, au interzis școlile si bisericile si limba romana in teritoriile romanești de sub ocupație ceea ce nici rusii nu au făcut-o, iar trădătorii de azi împing tara într-un război care nu e al nostru. Cata absurditate!
 • Mircea Dragan 20.06.2024 10:45
  Parlamentarii au si ei copii, unii fiind deja trecuti de 18 ani deci majori. Din astia sunt cam 50% de sex masculin.
  Cati din ei sunt rezervisti voluntari ? Nu, nu conteaza cei 500 de lei pe care i-ar incasa lunar ci patriotismul de care trebuie sa dea dovada un urmas al unui parlamentar.
 • Tic 20.06.2024 13:20
  Aș,ăia vor fi scutiți de front!
 • Tic 20.06.2024 13:29
  Și dacă toata afacerea cu "războiul" este o mascaradă ?Sunt mai multe bombardamente si victime în Gaza decât în Ucraina,cei din Gaza trăind în adevărate condiții de război,pe cand ucrainenii fac producție,fac export,isi cumpăra vile,mașini,hoteluri,etc.Dacă totul este făcut doar să credem că va fi război,in realitate scopul fiind să nu mai putem avea alegeri ,exact ca in Ucraina,unde pianistul face ce vrea,iar lumea întreaga este pusă în situația de a trata cu un ilegal,cu un dictator?Nu că ar deranja pe "legiuiții" ceilalți,parte in comedie.
 • Mars.60 Stefan 20.06.2024 15:10
  Dupa numarul de imens morti de pe front raportat si neraportat inca, nu pare o "comedie". A inceput in 2014 cu un scenariu plin de atrocitati impotriva rusilor din Dombass, dupa lovitura de stat CIA de la Kiev. Nu e un razboi clasic cum am fost setati sa vedem in filmele hollywoodiene, e doar precautia lui Putin in maniera de a-si atinge scopurile cu costuri minime, fara a distruge total Ucraina (din motive pur rusesti, in vederea reconstructiei de dupa razboi), cum face Satanyahu cu Gaza. Dupa cum stim, ura unei parti atrage ura celeilalte parti aflate in conflict. Putin spera ca intr-un final, pana nu e prea tarziu, poporul ucrainean dar si Europa sa se trezeasca din nazism si sa negocieze pacea cu el, in folosul Rusiei, evident. Altfel, lucrurile vor degenera si se va ajunge la punctul "care-pe-care", razboi total rusesc impotriva Vestului "civilizat" si vice-versa, care va arunca umanitatea asa cum o stim noi astazi intr-un abys al disparitiei fara cale de intoarcere. Rusii nu blufeaza deloc, partial si-au atins scopul. Dar razboinici cum ii stim dintotdeauna, se simt incoltiti ca niciodata, deci sunt in stare de absolut orice sa respinga sacaiala vestica (cu pierderi de vieti omenesti pe teritoriul Rusiei). Inca nu si-au aratat adevarata capacitate distructiva, de unde si narativa american-sionista ca Putin blufeaza cand ameninta cu bomba de 75 de megatone.
  Depinde pana unde vor ajunge sa impinga lucrurile psihopatii sionisti anglo-saxoni incat sa le iasa agenda lor globalista asa cum isi doresc si cum deja si-o propaga nonstop prin toata Media lor micinoasa.
 • Tic ► Mars.60 Stefan 20.06.2024 19:17
  Mă gândesc doar că așa cum au făcut fake pandemia,așa fac fake război,pt sancțiuni benefice culmea,adversarului,khazahrilor,si industriei militare& co,așa pun în scenă crize false de orice fel pt a ne secåtui de puteri,vezi criza climatică,criza imigranților,etc.De aceea sunt superToma scepticul.Iar ucraineni de pe aici,Austria,parcă sunt in concediu,comparativ cu sârbii bombardați in '93.
 • Mars.60 Stefan ► Tic 20.06.2024 21:27
  Motivatia e fake, pretextul, razboiul (spiritual, biologic, clasic sau nuclear) impotriva noastra e cat se poate de real!
  Pandemia n-a fost fake, chiar a fost un atac global masiv cu germeni si bacterii cultivate in laboratoare militare, n-are rost sa mai amintim detaliile, fiecare dintre noi simtindu-i din plin urmarile.
  Tinta lor e dubla, sufletul si trupul.
  Dumnezeu sa ne pazeasca!
 • cucosgheorghe41@yahoo.com 26.06.2024 17:17
  *** Acest război din Ucraina este generat de Complexul Militar - Industrial American și susținut de câțiva politicieni din UE. Așa cum sa și petrecut cu toate conflictele post războiul II mondial la care America a fost parte. Cineva urăște omul alb și creștinismul care sunt atacați de noile ideologii ”corect politic”. Cineva trebuie să rescrie istoria creștinismului pentru al găsi pe acel ”CINEVA”. Nu numai românii sunt în mare pericol ci întreaga populație a lumii. Germania și Japonia, care au declanșat al II-lea R.M., se înarmează susținute de același Complex militar. Trebuie sa fim atenți ce forțe susțin acest complex și cu ce finanțări. Este adevărat că lumea sa înmulțit prea mult iar schimbările climatice sunt o consecință dar când China a adoptat controlul demografic cu efecte extraordinare Occidentul nu mai obosea criticând metoda și urlând pentru ”Drepturile Omului” acum călcate în picioare de ideologiile ”Corect politic”. Forumul Economic de la Davos, având ca lideri marcanți urmașii celor din”Clubul de la Roma” care în anii 70 se băteau în piept prin sloganul ”eradicarea sărăciei și a foamei în lume”, vor să rezolve problema demografică prin pandemii și războaie urlând ideologii antiumane dar mimând un nou umanism. Distrugând Familia ”așa zis tradițională” cum încearcă să fie percepută de mulțimile de oameni, atacând creștinismul, deocamdată catolic, atentând puritatea și inocența copiilor pentru ai transforma în adevărați ”ZOMBY”. mimând interesul pentru categorii de oameni care nu sunt în nici un pericol dar încercând să-i atragă, și se pare că reușesc, Aceste politici, ce pătrund încet și sigur, nesesizate de mulțimile de oameni manipulate prin sisteme de mult verificate, au reușit să pună stăpânire pe mințile și credința multora dintre noi atrași de promisiuni frumos ambalate în manipulări. De asta le e tare teamă, de manipulările pozitive, care au început deja s-i conteste. Cum manipulează ei? Urmăriți un procedeu ”Fereastra Overton. Simplu și eficient. Până când ”mămăliga explodează”. Sunt născut în timpul războiului al II-lea și mă bucuram că voi muri în pace. Cu toate marile probleme din timpul comunismului PACEA a fost ca o alinare pentru oameni. Acu se vrea război și nu oricum, război prin delegați, prin intermediari care sunt carne de tun. Popoarele vor pace dar pentru aceasta trebuie să lupte cu forțele întunericului. Dacă interesează pe cineva voi prezenta un SITE cu războaiele duse de America de după al II-lea R.M. Toți știu dar unii sunt oportuniști, ca cei finanțați de Soros și mulți alții, alții nu se vor implicați, iar celor direct implicați nu le pasă. Ce dacă toată lumea știe acum cum a început războiul din Coreea, dar cel din Irak, dar despre lovitura de stat din maidanul ucrainian, dar despre ”Primăvara arabă” și așa mai departe. Lor nu le pasă iar cei ce urăsc creștinismul se consideră deja câștigători. ”Cine urăște creștinismul”? O istorie care trebuie scrisă până nu este prea târziu. Gh. Cucoș - Iași 26 iunie 2026  Categorie:Războaiele Statelor Unite ale Americii - Wikipedia


  Categorie:Războaiele Statelor Unite ale Americii - Wikipedia

  Documentul 1 (atenție, aici ne apropiem de deadline! Suntem contra cronometru!):
  Subsemnatul/a...Cucoș Gheorghe.........., domiciliat/a în Iași - Aleea Rozelor 11- ap. 19 .......... telefon .0770908071........, email: cucosgheorghe41@yahoo.com...................., solicit ca MApN să organizeze o dezbatere publică pe tema Proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului privind finanțarea de către România a instruirii personalului ucrainean în cadrul facilității de instruire pentru personalul care operează aeronave F-16 din Baza Aeriană-Fetești.

  Solicit ca dezbaterea publică să fie organizată cu posibilitate de participare directă și online a reprezentanților societății civile precum și a oricărui cetățean care dorește să participe.

  Pentru ca această dezbatere sa fie una reală, și nu un simulacru, solicit alocarea unui timp suficient pentru discuții, asigurarea posibilității de participare tuturor doritorilor și anunțarea dezbaterii în timp util (cu cel puțin trei zile înainte de data stabilită).
  Solicit număr de înregistrare pe adresa de email:
  Cu stimă,
  ....................

  Documentul 2:
  Subsemnatul Cucoș Gheorghe......................domiciliat în..Iași , aleea Rozelor 11. ap. 19.......... , telefon.0770908071.., email.cucosgheorghe41@Yahoo.com..., în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație - din Constituția României și al Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicit următoarele informații:

  1. Este adevărat ca instruirea și licențierea unui pilot de avioane F16 costă 6,8 milioane Euro (și dacă nu, cât costă)?
  2. Este adevărat că doriți să decideți că România va instrui în jur de 350 piloți ucrainieni (și dacă nu, câți)?
  3. Este adevărat ca România va plăti 2,4 miliarde pentru instruirea piloților Ucraineni (și dacă nu, cât)?
  4. De ce în proiectul de OUG nu apare scris nimic explicit la secțiunea a 4-a impact financiar?
  5. Este adevărat ca acești bani au fost deja bugetați înainte de a fi adoptată OUG pusă în dezbatere publică?

  Solicit număr de înregistrare și răspuns pe adresa de email: ...

  Și mesajul/ documentul #3:

  Către Ministerul Apărării Naționale
  Către Guvernul României

  Referitor la Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind finanțarea de către România a instruirii personalului ucrainean în cadrul facilității de instruire pentru personalul care operează aeronave F-16 din Baza Aeriană-Fetești, cetățenii României vă comunică următoarele:

  Prin această OUG, MapN dorește să creeze cadrul pentru ca România să-și asume, fără consultarea cetățenilor, suportarea unor costuri uriașe pentru hrănire, cartiruire, transport, combustibil consumat în procesul de instruire, echipament special, bunuri și servicii conexe, acordate piloților ucrainieni. In preambul se recunoaște că acest cadru legal nu există.

  Prin propunerea de abilitare a MApN în vederea încheierii contractelor de achiziții prin derogare de la prevederile legislației naționale în domeniul achizițiilor publice (Art 2), această OUG creează cadrul pentru afaceri veroase, care nu au nimic comun cu securitatea și interesele României.

  Extrem de grave, însă, sunt consecințele politice, militare și sociale pe care această OUG le-ar produce.

  In motivație se menționează un "angajament asumat de România pe plan internațional” și se face trimitere la două declarații de anul trecut: a ministrului MApN și a președintelui Iohannis. Cele două declarații, invocate ca motive, nu au valoare juridică și nu obligă România cu nimic, ca stat.

  Se afirmă în proiectul de OUG că nerespectarea "angajamentului asumat de România pe plan internațional”, adică neasumarea acestor cheltuieli (în baza unui angajament care nu există), "ar aduce atingere imaginii României”. Afirmația este complet nefondată deoarece România nu are obligații exprese, asumate în baza unor tratate.

  Se afirmă, de asemenea, absolut aberant, că antrenarea piloților ucrainieni pe teritoriul nostru ar transmite "un mesaj de coeziune în cadrul UE și NATO”, și "ar consolida normele statului de drept”. Legătura dintre piloții ucrainieni și statul de drept o văd numai autorii proiectului!

  La secțiunea "Impact socioeconomic”, în mod absolut inexplicabil, Ministrul Apărării afirmă că actul normativ nu implică "beneficii și costuri estimate” (!), nu are niciun impact social (!) și nu ar avea impact asupra mediului înconjurător (!).

  Documentul menționează, însă, că instruirea piloților ucrainieni pe teritoriul României ar avea "impact asupra intereselor proprii de securitate ale României” și sugerează un impact benefic (!).

  Impactul ar exista, dar ar fi unul catastrofal, deoarece adoptarea acestei OUG ar fi exact pasul necesar pentru transformarea războiului ruso-ucrainean într-o conflagrație mondială.

  Conform Kiev Post, „cele mai probabile facilități NATO care să sprijine avioanele ucrainene sunt în Polonia, pentru întreținere, și în România, pentru operațiuni.”
  Polonia și-a asumat, deci, rolul prudent de „atelier de reparații”, pe când decidenții României sunt gata să atribuie României un rol „operațional”, riscant. Ca urmare, România ar putea deveni „țintă legitimă”, conform afirmației lui Putin. Consecința ar fi declanșarea celui de al III-lea razboi mondial, cu România transformată în câmp de luptă, iar românii în carne de tun, deoarece Rusia ar primi îndreptățirea să bombardeze obiective militare considerate active de pe teritoriul nostru.

  Aveți viziunea teritoriului României sfârtecat de explozii, ca și cel al Ucrainei? Vreți neapărat să târâți România într-un război care nu este al ei?

  Vă amintim că aveți datoria să slujiți interesele României, nu ale altor state! Românii nu vor să curgă nicio picătură de sânge românesc pentru interese străine! România nu trebuie să devină parte activă în acest război!

  Vă cerem să retrageți imediat acest proiect de OUG, care echivalează cu intrarea României în războiul ruso-ucrainean!

  Solicit număr de înregistrare pe adresa de email: ...
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre