Șoc la Kiev: Biden nu vine la Summit-ul de Pace din Elveția

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu existau mari așteptări legate de Conferința de Pace pentru Ucraina: însă Zelenski spera măcar la un semnal de solidaritate internațională cu regimul său.

Nici acest lucru nu se va întâmpla. Mai grav, Washingtonul dă semne că își abandonează Pupilul.

Principalul aliat al lui Zelenski, Joe Biden, va absenta de la summit-ul care va avea loc pe 15-16 iunie în Elveția, a anunțat Bloomberg.

Nu pe caz de boală, nici pentru că l-au dovedit neputințele bătrâneții, nici pentru că ar avea vreo urgență politică mai mare, cum ar fi Israelul sau Taiwanul.

Ci pentru a participa la o strângere de fonduri în California, alături de câteva vedete de la Hollywood, printre care Julia Roberts sau George Clooney.

Semnalul transmis de Washington Kievului și lumii întregi este cu atât mai grav cu cât de la summit-ul din Elveția va lipsi și Kamala Harris.

Vicepreședinta își va însoți președintele în California, ca bastonul pe moș.

Bloomberg scrie că, foarte probabil, și alți lideri internaționali de marcă vor lipsi din Elveția.

Dacă nu va interveni nimic, vor fi totuși prezenți premierii Germaniei, Olaf Scholz, Canadei, Justin Trudeau și probabil  Japoniei, Fumio Kishida.

Sursele consultate de Bloomberg au declarat că summit-ul nu își va atinge obiectivul de a iniția un proces de pace, pe baza condițiilor stabilite de regimul Zelenski, ci se va concentra pe un număr restrâns de obiective: securitatea nucleară, schimburile de prizonieri etc.

Pe de altă parte, Rusia face presiuni asupra țărilor din Sudul Global să boicoteze conferința din Elveția. Vladimir Putin și ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, au avut întâlniri sau discuții telefonice cu liderii a zeci de țări, de la India până la Insulele Comore.

Cu destul succes, se pare.

Din cele peste 160 de țări invitate de Elveția, se așteaptă să fie prezente în jur de 50, evident cele din sfera de influență a Statelor Unite.

Pe de altă parte, Brazilia și China (care au refuzat invitația Elveției) depun eforturi diplomatice pentru organizarea unei conferințe de pace alternative, la care să participe atât Kievul cât și Moscova.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Vlad.Tepes 24.05.2024 12:25
    Inseamna ca usa face exact ce vrea Moscova !
  • Nata 28.05.2024 05:25
    Corect!
    Putzin ii pasa statului amer de zeli si de tot neamul rasaritean din eu. Au vrut sa creeze haos in regiune si sa hartuiasca Rusia si au reusit. In rest o sa vina companii americane sa "refaca" ucra - daca or veni - pe banii ucra si a amaratilor care mai traiesc acolo. Zeli nu mai exista ca presh. Destabilizarea a fost inceputa de maimutzoiul negru, continuata de fiul lui bideu si finalizata de bideu. Intre timp, Z si B se pupau in piata publica, cu lacrimi crocodilesti si acum... adios muchea..chos. Zeli are chimirul plin, tara e distrusa, oamenii morti, economia la pamant,;au distrus Delta; un conducator tradator ca emil c-tinescu impreuna ca ministrul de externe au cedat teritorii romanesti unui stat strain - ucraina - fara sa informeze tara, fara niciun referendum, nimic. In constitutia romana asta este un act de inalta tradare si locul lor este in puscarie iar intelegerea anulata. Asta trebuie sa faca un presedinte cu adevarat roman la suflet. Dar noi avem niste fripturisti incapabili de 30 ani. De fapt ultima parte e importanta pentru mine ca roman.
Ultima oră

19:30

Inventatorul și antrepenorul român stabilit în Franța Andrei Rochian propune Forțelor Navale Române drone marine de mare putere și viteză, de concepție proprie, nedetectabile radar - VIDEO

18:30

Irina Nastasiu: Dacă Eminescu ar fi azi printre noi, condeiul lui acid nu i-ar ierta pe cei care lovesc în Biserică, în neam și în familia creștină

17:25

”Părintele Justin și-a proorocit anul morții”. Mărturia Doamnei Aspazia Oțel Petrescu într-un INTERVIU memorabil publicat de ActiveNews: ”Or ști acolo că eu în continuare mă nevoiesc pentru ei?”

16:25

Moartea subită a unui șef de tren. ”Mi-a rămas pe retină ce tălpi muncite avea săracul...”

16:05

Luminița Arhire: UN INDEPENDENT CU COCOAȘĂ

15:30

ROMÂNII AU DAT CU FLIT PE COLDPLAY - VIDEO. Revista Presei 10 – 14 iunie 2024

14:35

Klaus dispărut în ceață. S-a supărat ca văcarul pe satul planetar

14:20

Petru Romoșan: Alegerile anticipate din Franța

13:55

Dialoguri de Duminică. Pr. Dan Bădulescu la Calea spre Mântuire: LIBERTATEA OMULUI ȘI LUCRAREA DUHULUI SFÂNT ÎN CREAȚIE. Politică, alegeri, război… Credință când? - VIDEO

12:59

Mitul Eternității pe Internet a murit – Trecutul este în pericol!

12:00

Rugăciunea lui Iisus. Duminica a șaptea după Înviere, a Sfinților Părinți de la Niceea. ÎPS Bartolomeu Anania: Diavolul lucrează - după persecuția din exterior a început persecuția din interior și s-au ivit ereziile, adică abaterile de la dreapta credință

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO