Papa Francisc face treaba Patriarhului Daniel: cere oprirea Abuzurilor împotriva Bisericilor Ortodoxe din Ucraina

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suveranul Pontif a cerut miercuri „repect” pentru locașurile religioase din Ucraina, făcând o referire specială la Lavra Pecerska de la Kiev, care este amenințată cu evacuarea.

În cuvântul său de la sfârșitul audienței generale, Papa Francisc a spus că „se gândește la călugării ortodocși din Lavra Kievului”.

Întregul personal clerical și administrativ de la Marea Lavră Pecerska a primit ordin de la regimul Zelenski să evacueze locașul până în data de 29 martie.

Motivul: aparțin de Patriarhia Moscovei.

Suveranul Pontif a cerut „părților aflate în război să respecte locașurile religioase” și i-a elogiat pe cei care își dedică viața rugăciunii, „indiferent de denominațiunea căreia îi aparțin”.

Declarația Papei survine la câteva zile după ce Ministerul Culturii de la Kiev a somat personalul Lavrei Pecerska să evacueze locașul, iar Patriarhul Moscovei, Kirill, a lansat un apel către toți capii Bisericilor Ortodoxe și către Papa Francisc să intervină pentru a împiedica samavolnicia.

Spre lauda lui, capul Bisericii Catolice o ia înaintea fraților răsăriteni pentru a sări în apărarea uneia dintre vetrele istorice ale Ortodoxiei, datând veacul al XI-lea.

Amintim că la Lavra Pecerska sunt adăpostite și moaștele Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Nu doar Lavra Pecerska ci și multe ale biserici ortodoxe sunt prigonite de regimul de la Kiev pe motiv că aparțin de Patriarhia Moscovei.

Inclusiv cele din zonele cu o numeroasă populație românească.

Totuși, ele nu s-au bucurat de sprijinul Bisericii Ortodoxe Române.

Dimpotrivă, printr-un comunicat al purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, BOR s-a spălat pe mâini ca Pillat din Pont de soarta românilor ortodocși din Ucraina, declarând că „nu aparțin de Patriarhia Română”.

Totuși, Bănescu le-a cerut acestora „să se adecveze în mod înțelept, onest și realist... la realitatea tragică din Ucraina... inclusiv în plan bisericesc”.

Adică să se supună!

Este trist că a ajuns să facă Papa Francisc treaba BOR: adică să arate sprijin și compasiune pentru ortodocșii prigoniți.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Patriot Roman 15.03.2023 18:20
    Hai sa nu comparam puterea imensa a Papei,Vaticanului cu cea a BOR IPS Daniel! Datorita papei Ioan Paul al II-lea Poloniei i s-au sters datoriile externe si nu a daramat nici o fabrica,toata industria, toata economia! In condiiile in care toata europa de est a fost dezindustrializata, inclusiv tari vestice ca Irlanda,Tara Galilor,Scotia.Iar la noi ce nu au vandut pe nimic au daramat,demolat tot, si de asta 6 mil. de romani au fost nevoiti sa plece in west la munca ca sa supravietuiasca.
  • IC XC NI KA 15.03.2023 20:12
    De la a o lua înaintea fraților răsăriteni și până la a făcut treaba BOR e o cale f lungă .. sper “lauda” autorului.

    Doamne, ajută!
  • IC XC NI KA 15.03.2023 20:52
    *spre
  • Sdv 15.03.2023 22:45
    Nu stiu de ce a facut asta papa, care oricum e un ticalos!, dar sa nu ne imbatam cu apa rece!
    Insa sa ne uitam la ce NU facem noi si la ce nu face BOR, probabil tot din motive ticaloase ...
    De ce Patriarhul Daniel nu se pronunta si nu condamna cu gura mare si larg deschisa ceea ce li se intampla preotilor si calugarilor ortodoxi din Ukraina?! ( se pare cei care nu il urmeaza pe celalat ticalos Bartolomeu, tradator al ortodoxiei)
    Cu ce te ocupi Patriarhe Daniel?????!... ai uitat de Dumnezeu?!
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  5. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  8. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  9. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  10. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

Ultima oră

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Și care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”