Optimismul s-a stins: Doar 10% dintre europeni cred că Ucraina va învinge Rusia – Românii s-au săturat de Război

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După doi ani de lupte sângeroase și miliarde aruncate în sprijinul regimului de la Kiev, doar unul din zece europeni mai crede în șansa Ucrainei.

Un sondaj realizat la nivelul Uniunii Europene de către YouGov și Datapraxis arată o evidentă prăbușire la nivelul întregului continent a încrederii în șansele Ucrainei de a mai câștiga războiul cu Rusia.

În medie, doar 10% dintre europeni mai cred în victoria regimului de la Kiev, susținut cu prețul prăbușirii propriilor economii naționale.

Cei mai optimiști, cu 17% încredere în victorie, sunt polonezii, suedezii și portughezii.

Cei mai pesimiști sunt ungurii și grecii – ale căror cifre de încredere au fost atât de mici încât nu au mai încăput pe grafic.

Românii se situează puțin sub media europeană, considerând că vecinii lor ucraineni, care le distrug Delta și le invadează țara cu produse agricole toxice, au 9% șanse să câștige.

Cel mai interesant este că, la nivel european, nici șansele rușilor de a câștiga războiul nu sunt apreciate ca fiind prea mari: 20%.

Se dovedește astfel că europenii, în majoritatea lor, cred că războiul se va încheia printr-o înțelegere negociată. Media europeană a celor care cred acest lucru este de 37%, egală cu cea din România.

Și mai interesante sunt răspunsurile la o altă întrebare: Ce ar trebui să facă Europa în legătură cu războiul din Ucraina?

În medie, 31% dintre europeni cred că Ucraina ar trebui sprijinită să își recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în vreme ce 41% consideră că regimul de la Kiev ar trebui să negocieze cu Moscova.

Pe primele locuri la susținerea Ucrainei se află detașat Suedia, Portugalia și Polonia, în vreme ce negocierile cu Rusia sunt susținute mai ales de Austria – 23%, România – 21%, Italia – 18%, Grecia și Ungaria – 16%.

De asemenea, România se situează pe primele locuri între țările care consideră imigranții din Ucraina ca pe o amenințare, cu 35% - Da și 13% - Nu.

Media la nivelul UE este de 23% - Da și 28% - Nu.

O altă întrebare interesantă a sondajului este: „Să presupunem că SUA, cu un nou președinte, își reduce semnificativ sprijinul pentru Ucraina. Ce ați prefera ca Europa să facă în această situație?”.

Media răspunsurilor la nivelul UE este:

- 20% - Europa ar trebui să își sporească sprijinul pentru Ucraina;

- 21% - să păstreze același nivel de sprijin;

- 33% - să urmeze exemplul SUA și să își reducă sprijinul pentru Ucraina.

România se numără din nou printre cele mai anti-războinice țări, care abia așteaptă un pretext pentru a-și reduce contribuția. Cifrele sale sunt: 12%, 15% respectiv 44%.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Sabin G 21.02.2024 21:06
  Românii inteligenți s-au săturat după câteva zile
 • Mircea Dragan 21.02.2024 22:12
  Doar niste cretini pot crede ca ucraina poate invinge Russia. DACA declara razboi Russia in urmatoarea luna poate mobiliza 2-3 milioane de soldati. Nici gloante sa-i impuste nu au betivanii ucrainieni.
 • Nick Cohen 22.02.2024 02:32
  Dilema nu este daca Ukraina ar putea sa respinga atacul rusesc ,nici vorba de asa ceva , ci de ce Rusia nu vrea sa duca la bun sfirsit aceasta actiune cit mai repede ? De ce Putin nu vrea sa decapiteze conducerea evreiasca nazista de la Kiev? De ce Putin a taraganat 8 ani o actiune decisiva ? Cum a putut Putin sa permita CIA-Mossad sa preia total controlul la Kiev ?
 • Dorel Timpa 22.02.2024 05:38
  Din partea mea, ucraina sa se faca praf si pulbere
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani