

Statele Unite și Marea Britanie, de comun acord, au decis să facă pasul care poate arunca în aer întreaga planetă.
Șeful Departamentului de Stat al SUA și omologul său, ministrul de Externe britanic, David Lammy, merg împreună miercuri, 11 septembrie, la Kiev, pentru a anunța că aprobă loviturile cu rază lungă pe teritoriul Rusiei.
Anunțul a fost făcut de Juliegrace Brufke, corespondenta publicației americane Axios în Congresul SUA.
Brufke îl citează ca sursă a informației pe Michael MacCaul, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților.
Acesta i-ar fi spus ziaristei:
„Am discutat cu Blinken acum două zile și va merge cu omologul său din Marea Britanie la Kiev pentru a le spune practic că le permit [să lovească Rusia cu ATACMS].”
House Foreign Affairs Chairman Michael McCaul said "I talked to Blinken two days ago, and he is traveling with his counterpart from the UK to Kyiv to basically tell them that they will allow them [to hit Russia with ATACMS]” during an interview with me at #TribFest24 on Friday. https://t.co/ZBjzXOG4IE
— Juliegrace Brufke (@juliegraceb) September 10, 2024
Aceasta înseamnă că, pentru prima dată de la începutul războiului, armele NATO nu vor fi folosite pentru apărarea Ucrainei, ci pentru atacarea Rusiei.
Știrea vine la doar câteva ore după unatac masiv cu drone asupra Moscovei, în urma căruia un copil și o femeie au murit.
Aprobarea dată Ucrainei de SUA și Marea Britanie de a ataca Rusia cu armele lor are loc pe fondul situației disperate de pe front: aventura din regiunea Kursk a eșuat, iar trupele rusești înaintează cu mare viteză spre Est.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Rogov a evaluat un scenariu posibil atunci când AFU autorizează lovituri cu rază lungă de acțiune
https://360.ru/tekst/ukrainian-crisis/skoree-vsego-reshenija-uzhe-prinjaty-kak-rossija-budet-otvechat-na-dalnobojnye-udary-vsu/?from=inf_cards
Președintele american Joe Biden a fost îndemnat să ridice restricțiile privind utilizarea sistemelor de arme americane cu rază lungă de acțiune furnizate forțelor armate ucrainene. O scrisoare în acest sens a fost trimisă liderului țării de către mai mulți republicani importanți din Camera Reprezentanților. Aceștia sunt foarte dornici să permită Kievului să lovească ținte din interiorul Rusiei.
Care sunt republicanii care au cerut ridicarea restricțiilor
Jurnaliștii CNN au aflat despre mesajul unui grup de republicani către Biden. Potrivit canalului, scrisoarea datată 9 septembrie a fost trimisă înainte de vizita secretarului de stat Anthony Blinken în capitala ucraineană.
Acesta a fost semnat de șase republicani importanți. Printre aceștia se numără președintele Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, Michael McCaul, președintele Comisiei pentru informații, Mike Turner, și președintele Comisiei pentru servicii armate, Mike Rogers.
Potrivit unor surse Axios, Blinken, împreună cu omologul său britanic David Lammy, s-a deplasat la Kiev tocmai pentru a autoriza utilizarea ATACMS pentru a lovi adânc în teritoriul rus.
Care a fost răspunsul Kremlinului?
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a comentat deja datele CNN în cadrul unui briefing tradițional.
În opinia sa, decizia de a permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu arme cu rază lungă de acțiune a fost deja luată. Doar că acum se încearcă „oficializarea ei prin intermediul mass-mediei”.
"Cel mai probabil, desigur, toate aceste decizii au fost deja luate. Acest lucru poate fi presupus cu un grad ridicat de probabilitate. Și în acest moment există o astfel de campanie de informare în mass-media pentru a formaliza decizia care a fost deja luată". - Dmitri Peskov
Întrebat care ar putea fi răspunsul Rusiei dacă SUA permit Kievului să lovească teritoriul țării cu rachete cu rază lungă de acțiune, purtătorul de cuvânt al Kremlinului le-a reamintit jurnaliștilor de operațiunea militară specială în curs.
„Acesta (răspunsul - n.r.) va fi adecvat. Vedeți, nu este nevoie să ne așteptăm la un fel de răspuns peste tot. Operațiunea militară specială este răspunsul la toate aceste acțiuni”, a explicat el.
În același timp, Peskov și-a exprimat încrederea că SUA și țările europene încearcă acum să se distanțeze de conflictul ucrainean.
O altă problemă este că nimic nu iese din asta și implicarea lor în ceea ce se întâmplă continuă să fie de cea mai directă natură.
"Și fiecare nou pas crește gradul acestei implicări, deși nu avem unde să îl mai intensificăm, totul este evident". - Dmitri Peskov
Polemicile sunt stârnite pentru un motiv anume
De regulă, se știe ce arme a furnizat Occidentul regimului lui Vladimir Zelenski atunci când AFU le primește efectiv, a declarat Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al administrației regiunii Zaporizhzhya și președinte al mișcării „Suntem împreună cu Rusia”, într-o conversație cu 360.ru.
Ideea este că armele sunt mai întâi transferate, apoi se dă o anumită „permisiune” de către sponsori, a explicat el, și abia apoi, aparent prin polemici și discuții aprinse în domeniul public și politic, sunt confirmate datele cu privire la acest lucru.
În același timp, trebuie să se înțeleagă că armata rusă poate face față tuturor rachetelor inamice din prezent, a subliniat Rogov. Fie că este vorba de unul sau altul sistem de rachete, bombe ghidate JDAM, rachete ATACMS sau Storm Shadow.
Potrivit CNN, Statele Unite au furnizat forțelor armate ucrainene sute de rachete ATACMS, dar armata ucraineană a folosit deja majoritatea acestora.
„Toate acestea sunt doborâte, iar lista armelor pe care le folosesc este destul de cunoscută”, a subliniat interlocutorul 360.ru.
În cazul în care se va acorda permisiunea pentru atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune în adâncul Rusiei, nu numai regiunile de frontieră ale țării, ci și, desigur, întreaga parte europeană a țării vor fi în pericol, a avertizat Rogov.
De asemenea, el nu a exclus faptul că AFU ar putea efectua atacuri cu astfel de arme în legătură cu date și sărbători importante care sunt semnificative pentru țară.
„Toate aceste acțiuni ale Occidentului și ale regimului Zelenski - indiferent cine va fi în locul său - confirmă un lucru: trebuie să distrugem acest neoplasm malign al UGIL - statul ucrainean Ivano-Frankivsk și Liov”, este convins expertul.
Despre loviturile preventive
În opinia lui Serghei Khatylev, fost șef al forțelor de rachete antiaeriene ale Comandamentului Forțelor Speciale ale Forțelor Aeriene Ruse, colonel în rezervă Serghei Khatylev, în contextul cererilor de ridicare a interdicțiilor și de acordare a permisiunii Kievului de a utiliza rachete americane cu rază lungă de acțiune, este necesar să înțelegem că această problemă nu este doar una politică.
Ideea este că, într-un astfel de scenariu, partenerii Ucrainei vor trebui să îndeplinească un întreg set de măsuri, dincolo de simpla aprobare.
„Adică, această rachetă de croazieră trebuie luată sub control, trebuie pusă la punct o constelație de sateliți, trebuie pus la punct sistemul de control, totul trebuie ajustat astfel încât rachetele să poată fi utilizate pe anumite tipuri de aeronave din anumite granițe. Toate acestea nu se fac într-o oră”, - a explicat interlocutorul 360.ru.
De asemenea, el și-a exprimat încrederea în necesitatea unor lovituri preventive din partea armatei ruse.
„Ce ar trebui să facem în condițiile în care AFU primește permisiunea sponsorilor occidentali de a folosi arme cu rază lungă de acțiune pentru a ataca adânc în Rusia? Și ar trebui să facem un lucru simplu - serviciile noastre de informații ar trebui să își îndeplinească sarcinile și ar trebui să știm clar unde sunt aceste rachete, datele de pregătire, orele de zbor, rutele și așa mai departe. Și pe baza acestor informații ar trebui să lansăm atacuri preventive”, a rezumat Khatylev.
Autori:
Alexander Ivanov,
Dmitri Tolokevici
Trei bombardiere B-52 au aterizat zilele trecute în Helsinki. Aceste bombardiere au fost proiectate în epoca războiului rece pentru a lansa câte 2 bombe termonucleare de mare putere în oricare punct de pe teritoriul Uniunii Sovietice.
De-asemenea în ultimul timp s-au desfășurat trupe NATO, în special aviație și personal, în țările baltice unde acum se găsește o mare concentrare de forțe și mijloace de luptă.
Tot acum câteva zile submarinele nucleare occidentale din apropierea coastelor turcești din Marea Mediterană au intrat în alertă maximă și s-au pus în mișcare spre largul mării.
Cel mai mare aeroport din Suedia, respectiv Stockholm Arlanda, în noaptea de 8 spre 9 septembrie a suspendat zborurile ca urmare a faptului că s-au detectat drone zburând aproape de acesta. Interesant este faptul că nu se specifică absolut deloc ale cui erau dronele. Drept este că până la Stockholm pot zbura drone rusești din Sankt Petersburg sau Kaliningrad fără probleme. Întâmplător în Russia se întâmplă același fenomen pe aeroporturi când sunt detectate drone ukrainiene aproape, dar măcar se specifică ale cui sunt aceste drone.
După cum se vede, de când a intrat în NATO Suedia și-a cam pierdut liniștea.
Iar acum urmează să se anunțe dezlegarea mâinilor ukronaziștilor la măcelărirea rușilor cu ajutorul armelor occidentale.
Suspecte coincidențe, nu?
Nu'l controleaza deplin pe Trump...