După Leopard și Abrams, tancurile Challenger dau și ele Chix în Ucraina – Sunt folosite ca Tunuri

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tancul britanic Challenger 2, poreclit „Invincibilul”, este o altă uriașă dezamăgire a mult-lăudatei tehnici de luptă occidentale.

Al patrulea tanc american Abrams din cele 31 livrate Ucrainei a fost distrus în doar două săptămâni.

Tancurile germane Leopard cad și ele pe capete.

La începutul lui ianuarie, politicianul german Sebastian Schäfer, citat de Der Spiegel, declara că Ucrainei i-au mai rămas foarte puține operaționale.

Glarity, aplicația video a Wikipedia a realizat zilele trecute un rezumat în care explică modul în care tancurile Leopard sunt distruseși ce pradă ușoară sunt ele mai ales pentru dronele Lancet.

Din vară și până acum au fost distruse 16 Leopard.

Ce se întâmplă cu tancurile britanice Challenger 2? Acestea au fost trimise încă din primăvara trecută în Ucraina pentru a lupta pe front.

La începutul lui septembrie trecut, venea știrea distrugerii primului Challenger, în ciuda reputației sale de „invincibil”.

De atunci, informațiile despre prezența tancurilor britanice Challenger 2 în luptă au fost distribuite cu multă parcimonie.

Până acum...

Când un reporter de la The Sun a mers în Ucraina să vadă cum se descurcă faimoasele tancuri britanice.

Primul lucru interesant este că, din cele 14 tancuri livrate, doar 7 sunt gata de luptă. După un an de zile...

Iar „gata de luptă” este și ea o expresie exagerată.

Tonul de entuziasm forțat al articolului nu reușește să ascundă realitatea sumbră: Challenger 2 este inutil!

Militarii ucraineni au numai cuvinte de laudă la adresa tancului britanic: ce tun, ce precizie, ce departe trage, ce confort pentru echipaj, ce blindaj!

Însă unul dintre soldații ucraineni, al cărui nume de luptă este „Kayfarick”, arată că există și un dezavantaj important: mărimea și greutatea.

The Sun explică:

„Cu cele 64 de tone ale sale, (Challenger) are aproape aceeași greutate ca un Leopard 2 german sau ca un Abrams M1A1 american – însă cu 20 de tone mai mult decât un T-80 rusesc și cu un raport putere/greutate mai mic cu 30%.”

Inginerul șef al escadronului ucrainean, al cărui nume de luptă este „Chol”, confirmă:

„În orice există avantaje și inconveniente, iar incovenientul (la Challenger) este mobilitatea lor, capacitatea de manevră pe teren.”

Și Chol explică frust:

„Rămân mereu împotmolite în noroi pentru că sunt prea grele.”

Invitat să se suie la bordul unui Challenger 2, reporterul de la The Sun a trăit el însuși experiența: a rămas împotmolit și a fost nevoie de un alt tanc pentru a-l scoate din noroi.

Din acest motiv, ucrainenii evită să angajeze Challenger în lupte directe cu tancurile rusești.

Le folosesc pe post de tunuri.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Wolf Edmond 11.03.2024 13:37
    De ce credeți că tancurile amerikane Abrams au motoare de avion care funcționează cu combustibil pentru avion? Pentru că sunt supradimensionate ca volum și greutate. Cel mai mare dezavantaj al acestor tancuri îl constituie faptul că nu zboară. La altitudine mare puține impurități ajung la motor. Prin praf și noroi se schimbă datele problemei pentru că, de obicei, pistele de aterizare sunt extraplane și foarte curate, excepție cele pentru avioanele rusești care se descurcă și pe un drum de țară mai lat. Întreținerea unor astfel de motoare de avion puse pe tancuri e deasă, laborioasă și de anvergură. Mai necesită și personal calificat. Tancurile Abrams sunt de fapt niște mașini Ferari utilizate în Ukraina pe post de tractoare. E greu să ari la 200 de km pe oră.
  • kostas.ro1608 11.03.2024 15:33
    Otice tanc are plusuri si minusuri. Tancurile occidentale au superioritate in sistemele de ochire. Ale rusilor in puterea de foc, samd. In opinia mea si comentand la aspectul Ucraina nu tancurile sunt de vina ci numarul lor redus. Si care mai necesita si suport aerian solid. Ceea ce ucrainienii nu au si nici nu vor avea in viitor. Deci ori le dai tot ceea ce au nevoie ori te faci doar ca i ajuti si de fapt le dai avantaj rusilor. Se pare ca nimeni nu vede aspectul asta. Sa fim sanatosi si sa vedem ce facem noi cand vom avea granita cu ei.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania