Complexul militar-industrial american înghite cea mai mare parte a Ajutoarelor pentru Ucraina

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ajutorul pentru Ucraina nu este bun doar pentru Ucraina. Este bun pentru propria noastră economie.” Aceste cuvinte rezumă perfect de ce America plusează în Războiul prin procură din Ucraina.

Afirmația de mai sus îi aparține lui Eric Salwell, membru Republican al Camerei Reprezentanților, și a fost făcută într-un editorial publicat de postul stângist MSNBC înainte de aprobarea noului pachet de ajutoare pentru Ucraina.

Se va vedea însă că ajutoarele au ca scop mai puțin sprijinul efectiv acordat poporului ucrainean, cât alimentarea complexului militar-industrial american.

În realitate, cea mai mare parte a „ajutorului” pentru Ucraina este mâncat de economia SUA.

Salwell dezvăluie:

„Cincizeci și șapte la sută din ajutorul de urgență aprobat anterior pentru Ucraina a fost cheltuit aici, în țara noastră.”

Și adaugă, recunoscând cinic că nu e vorba nici de „ajutoare umanitare”, nici de„programe de apărare”:

„Dacă în unele cazuri «ajutorul străin» ia forma unui ajutor financiar direct prin intermediul unor programe umanitare sau de apărare, acesta nu este neapărat cazul Ucrainei.”

Și explică:

„Circa o treime din acești bani au fost cheltuiți pentru a reaproviziona propriile noastre stocuri după livrările făcute în Ucraina. Un alt sfert din acest total a fost dedicat fabricării sistemelor de arme pentru Ucraina și pentru antrenarea soldaților ucraineni în folosirea lor.”

Că întregul balet cu „ajutoarele” are de fapt ca scop alimentarea complexului militar-industrial ne explică Salwell și în următorul pasaj:

„Companiile americane fac eforturi să rămână în frunte și să ne protejeze libertățile noastre și pe cele ale aliaților noștri cu cele mai bune arme posibile.”

Plătite cu sângele ucrainenilor și cu banii americanilor.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • vasile grozav 22.04.2024 13:51
  Nimic nou sub soare. Au înghițit, înghit și o sa înghită toți banii proveniți din tipatnita pusa în funcție fara corespondenta în economie. Asta fiindcă evreii pot și fiindcă pot fac ce vor. Dar ei nu discriminează. Nu hulesc. Nu sunt rasisti. Nu sunt vinovați de nimic. De aceea omenii morții se hranec cu morți. Potrivit unui studiu efectuat de zece cercetători sub îndrumarea lui Jurma, toate războaiele purtate de Americani dupa cel de Al Doilea Război Mondial nu au poluat atmosfera. De poluat am poluat-o eu, care am ars resturile vegetale din gradina și care, la plângerea unui vecinului de bine adresata la 112, am fost amendat cu 500 roni pentru poluarea mediului. Abia aștept un studiu care sa releve faptul ca războaiele au ucis CO2-IUL și l-au trimis în pământ, salvând pamantul de la dispariție. Hai la război, sa salcvâm pământul de boii corectitudinii politice, pardon de cei care sunt adepții teorie conspirației fără inspirație.
  Ps. J. Bideu si-a amintir ca trăiește și intr-un moment de sinceritate ar fi spus: ma bucur ca sunt căpitanul echipei de hochei pe iarba a Universității. Sunt tânăr, viguros și dornic de afirmare. Prietena mea a afirmat ca seamăn cu Rudof Valentino și cu Gin Gins Han cu trei stele. Ce bine e sa fii tânăr și neliniștit, ca mine și ca Hilary Canci Neclintita.
 • A.C. 23.04.2024 05:53
  Si complexu' e detinut majoritar de Blackrock.
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar