"Am fost lăsați orbi" – Rușii le-au stins Starlinkul ucrainenilor înaintea ofensivei de la Harkov

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legătura trupelor ucrainene cu sistemul de sateliți de comunicare Starlink a fost întreruptă de aparatele de bruiaj ale rușilor.

Pentru prima dată, în mai bine de doi ani de război, comunicațiilor prin satelit ale ucrainenilor au încetat să mai funcționeze.

Washington Post îl citează pe comandantul unității ucrainene de drone care are apelativul de război „Artistul”:

„La un moment dat, am fost lăsați complet orbi. Aceasta a fost cea mai mare problemă, nu vedeam cum se mișcă (dronele), lucram doar prin radio sau prin telefoane, acolo unde acestea mai funcționau. (Informațiile despre drone) au dispărut pur și simplu.”

În ajunul ofensivei de la Harkov, forțele ucrainene au observat cu ajutorul dronelor cum rușii își organizau trupele în zonele frontaliere în vederea unui atac.

Apoi, însă, spune „Artistul”, dronele „pur și simplu au dispărut”.

Washington Post scrie că motivul acestei „orbiri” comunicaționale îl reprezintă sistemele de bruiaj electronic ale rușilor.

Dacă armata rusă are capacitatea de a bruia Starlink aceasta este o veste teribilă, nu doar pentru ucraineni, ci și pentru Pentagon și NATO.

Subiectul Starlink a fost unul fierbinte de la începutul războiului.

Anul trecut, Elon Musk a mărturisit că a tăiat legătura ucrainenilor cu sistemul său de sateliți, când aceștia au plănuit un atac de proporții asupra flotei ruse din Marea Neagră, care risca să escaladeze războiul.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Neanae 18.05.2024 21:00
    Bizarul Elon Musk începe să-mi placă! Chiar mult …
  • Horia Cornescu 19.05.2024 16:02
    Posibil ca Rusii sa foloseasca retete din manuscrisele lui Nicola Tesla . Pentru cine nu stia- cateva luni inainte de moarte, marele om a trimis la Belgrad cele mai valoroase manuscrise ale sale; acestea au zburat in valiza diplomatica a consulului Yugoslav, care i-i era si nepot. Manuscrisele au ajuns in final la Moscova. De mult timp, si azi , Rusii lucreaza intens la ce a lasat Tesla.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires