Avram Fițiu: De ce ne mor albinele?

De Prof. Avram Fițiu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


76 % din producția mondială de alimente este asigurată prin polenizare la un nivel de 84 % din speciile de plante de pe pământ. Valoarea serviciilor de polenizare aduse de albine pentru omenire se cifrează anual la suma de 153 de miliarde de euro.

Schimbările climatice din ultimii ani, agricultura chimizată și fenomenul „Colony Collapse Disorder” au perturbat complet producția de miere de albine la nivel mondial. Declinul familiilor de albine la nivel mondial a început din anii 1990. În Europa lipsesc în acest moment 13 milioane de familii de albine pentru a asigura polenizarea culturilor, prefigurând în deceniile care vin spectrul foametei la nivel mondial. Moartea familiilor de albine în SUA se situează la circa 30 % annual, ceea ce va duce în anii viitori la dispariția completă a albinelor. În acest context, în China, din cauza unui fenomen masiv de poluare, producția de alimente este grav afectată din cauza cvasi dispariției albinelor din regiunile cele mai industrializate de pe coasta de est. Plata pe zi pentru un chinez polenizator manual este de 9,2 euro (80 yuani) în regiunea Sichuan, dar prețul începe să urce rapid către 100 de yuani/zi (peste 10 euro). Gravitatea acestei acțiuni de polenizare manuală este dată și de faptul că polenizarea se face cu polenul unor soiuri pomicole industrializate foarte productive, ceea ce va accelera necesitatea chimizării plantațiilor pomicole și, implicit, a morții albinelor. Creșterea rapidă a salariilor pe coasta de est va descuraja țăranii sa mai facă în anii care vin polenizare manuală sau polenizare itinerantă cu închirierea serviciilor de polenizare.

Paradoxal, China este cel mai mare exportator mondial de miere, și se cunoaște faptul că, în mare parte, această miere nu a fost produsă de către albine, ci de către om din diferite siropuri de plante. În România se produc anual circa 20 000 de tone de miere de către cei 31 000 de apicultori. Această miere pleacă, în mare parte, în butoaie, pe piețele europene din cauza incapacității apicultorilor noștri de a legaliza unități de procesare, ca să poată vinde mierea la borcan. Ținând cont de faptul că mierea noastră este cea mai valoroasă nutrițional din Europa datorită diversității celei mai mari de floră sălbatică de pe pășuni și din păduri, aceasta este amestecată cu miere germană, franceză etc… și reambalată la borcan cu eticheta acestor tari.

Care este viitorul omenirii și al albinelor anii care vin?

• Fenomenul „Colony Collapse Disorder” se va accelera în următorii 10 ani la nivel mondial creând premisele foametei în deceniile următoare;

• Agricultura se va chimiza din ce în ce mai mult în următorii 10 ani, omorând albinele;

• Vom mânca an de an de acum înainte o miere surogat care nu a întâlnit albinele (din siropuri de porumb sau alte plante);

• În țările industrializate puternic (China, SUA, Germania, Olanda etc…) albinele vor dispărea în următorii 10 ani, schimbând profund modul de alimentație a acestor țări, înspre o alimentație intens chimizată.

Ce ar trebui să facă românii în fața acestui fenomen?

• Să cumpere doar miere făcută de albine de la apicultori și nu din supermarket;

• Să înlocuiască zahărul din casă cu mierea, pentru reducerea incidenței de cancer și diabet;

• Să abandoneze supermarketul și să cumpere alimente direct de la țărani ca să-i stimuleze să mai crească albine;

• Să nu-și abandoneze casa părintească de la țară, ținând cont de faptul că în următorii 20 de ani aceasta va căpăta o importanța mare pentru cine o mai are.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Enya 03.11.2021 13:07
    Nu exista climate change! E inca una dintre marile inselatorii parte din NWO, ca oculta satanista globalista sa restranga si mai mult drepturile oamenilor, sa le impuna taxe, sa le fure vietile, pamanturile, padurile, apele… Inainte ii spuneau incalzire globala (global warming), dar pentru ca o mare parte din Terra are turturi pe nas si zapezi cate 6-8 luni pe an, si sta in ger si frig si ploi, si zapezi naturale, nu mai puteau sa o pacaleasca cu acest termen, "incalzire", asa ca l-au schimbat in climate change.

    Albinele mor de la undele electromagnetice, radiatii, electrificarea Terrei! Precum si de la substantele chimice pulverizate in aer, pe solurile cultivate ale marilor corporatii globaliste etc.


    https://www.youtube.com/watch?v=X5IhKHGDKhM

    https://www.shutterstock.com/video/clip-1069442479-bees-drop-dead-around-5g-towers-bee


    Daca iti vine un Kill Gates din asta care spune cu subiect si predicat ca vrea sa elibereze planeta prin vaxxuri, ca e suprapopulata si ca Terra nu ne mai poate tine, ca suntem o corvoada, si tot el, care vrea sa ma omoare, vine si-mi spune ca e climate change, oare o fi adevarat? Sa-l mai cred pe Kill care a omorat sute de mii de copii si sterilizat femei in India, Africa etc cu vaxxurile lui criminale, si continua sa omoare si acum si sa faca parte din pandemia inventata la nivel mondial? Sa mai crezi vreodata un criminal mincinos patologic, un psihopat de aruncat in temnitele cele mai adanci ala IADULUI? O mai fi ramas ceva adn uman in hibridizatul asta satanic?
Ultima oră

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”