ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Presei libere: La Moscova are loc festivalul de film "BRICS FILM FESTIVAL 2024", sub patronajul marelui actor și regizor rus Nikita Mihalkov. Festivalul de la Moscova este al doilea ca vechime și prestigiu din lume, după cel de la Veneția, notează ZiuaNews.

În concurs participă 320 de filme din întreaga lume, filmul "21 de rubini", regizat de către preotul ortodox Ciprian Mega, fiind selectat printre cele 9 filme finaliste. Ieri a avut loc o conferință de presă, la care a participat și echipa care reprezintă România la festival.

În cadrul conferinței de presă organizată de Festivalul Internațional de Film cu ocazia prezentării filmului „21 de rubini", Părintele Ciprian Mega, regizorul filmului, a făcut următoarele declarații:

„Ca să vă răspund, ar trebui să enumăr motivele care m-au determinat să vin aici. Sunt mai multe, dar vă voi spune trei dintre ele.

Primul se află în stânga mea, prietenul Ivan Kuntriantsev, directorul acestui festival. Un om de mare calitate, un intelectual profund și un bun cunoscător de cinema.

Când te invită un prieten să treci de pe un tărâm pe celălalt, ca să-l întâlnești, se cuvine să dai curs invitației, indiferent de consecințe.

Al doilea motiv ține tot de prietenie, de legătura cu un om pe care-l apreciez și care mă onorează cu prietenia dumnealui. Mă refer la Nikita [Mihalkov], care este un nume uriaș în istoria cinematografiei mondiale.

Al treilea motiv, care este și cel mai puternic, a pornit de la declarația fostului dvs președinte, dl. Medvedev, care, pe contul dumnealui de Telegram, a scris, la un moment dat, că „românii nu sunt o națiune".

Sigur, e o afirmație care să se încadreze intr-un anumit tip de propagandă. Dar, dacă noi am fi ținut cont de propaganda furibundă în ceea ce vă privește, n-am fi fost aici.

Noi auzind adesea că trăiți rău, ca nu aveți mâncare în magazine, că economia Rusia e instabilă, că sunteți în pragul revoltelor sociale. Or realitatea este total diferită, de acea propaganda se dovedește mincinoasă.

Vă rog să-i transmiteți d-lui Medvedev că românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană. Când umilești un popor se produce un rezultat asemănător ca atunci când umilești un om. În sufletul aceluia se naște revoltă, dispreț, ură. Nu aceasta este calea!

Vedem, de-a lungul istoriei, dar, mai ales, în ultimii ani, având experiențele din fosta Iugoslavie, din Ucraina, din Orientul Mijlociu: când este agresată fibra unui popor, sensibilitățile etnice și profunzimile culturale, atunci consecințele sunt sângeroase și absurde.

Noi, românii, suntem un neam fără de care Europa ar fi arătat în culori urâte, încă de multă vreme. Avem particularitățile noastre. Dar acum suntem proști. Foarte proști. Niciodată, în istoria noastră, nu am fost atât de proști!

[...] Până să-l judecați pe dl. Medvedev, vă rog să dați un search pe Google. Să scrieți „Ciolacu"! Nu trebuie să ascultați ce spune sau să citiți. E suficient să descifrați fotografia, chipul acela cu privirea tâmpă.

Veți înțelege sub ce umilințe se află țara mea. Cât de mult ne batjocoresc cei care îi așază, în fruntea României, pe cei mai idioți."
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

IMNUL CARPATIN-FĂGĂRĂȘENILOR - Ion Gavrilă Ogoranu (+1 mai 2006):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Augusta 23.04.2024 16:18
    Adevarul a vorbit prin preotul regizor Cirian Mega:

    "vă rog să dați un search pe Google. Să scrieți „Ciolacu"! Nu trebuie să ascultați ce spune sau să citiți. E suficient să descifrați fotografia, chipul acela cu privirea tâmpă.

    Veți înțelege sub ce umilințe se află țara mea. Cât de mult ne batjocoresc cei care îi așază, în fruntea României, pe cei mai idioți români."

    Ii multumesc parintelui Ciprian pentru ca a adus adevarul la lumina, in ceea ce-l priveste pe acest porc din ferma animalelor, Ciolacu! Acest porc care a guitat ca mandatul urmator se va ocupa de schimbarile cli(s)matice, de poluare, ca "va elimina tot, tot", ca sa-l citez pe idiot, adica va extermina poporul roman.

    Un documentar care sa ne ajute sa ne ridicam impotriva ciolacilor, iohanisilor si ciucilor, impotriva exterminarii neamului romanesc:

    SFÂRȘITUL UMANITĂȚII - Așa cum au plănuit liderii mondiali, in frunte cu ciolacii, iohanisii si ciucii :
    https://rumble.com/v4pc9i8-sfritul-umanitii-aa-cum-au-plnuit-liderii-mondiali.html
  • Passagero 23.04.2024 17:20
    Haha, afirmatii inteligente, consistente si pline de curaj ! Sa-i dea Dumnezeu Pr. Mega, cuvant cu putere multa !
  • Passagero 23.04.2024 17:46
    Extraordinara observatia Pr. Ciprian Mega legata de privirea lui Ciulaku. Asta-i prima asemanare comuna care sare-n ochi la troikarii Judanni$, Ciulaku si Ciuka (bine, mai sunt si altii, mai mititei, dar aia sunt cu impinsul la troika) : PRIVIREA. Privirea aceea la poarta noua, genial descrisa de intelepciunea ancestrala a poporului roman.
    Toti trei au acea privire cand cata spre poarta noua de unde primesc ordine si asigurari pentru pascut din belsug.
  • Passagero 23.04.2024 18:03
    Iata un roman adevarat (Pr. Mega) care in putine cuvinte, cu miez si adevar, a spus ceea ce Iudanni$ nu a reusit in 20 de ani, Ciuka si Ciulaku in multi ani, iar trabucel n-a reusit decat o cufureala diplomatica care a trecut de atmosfera si a ajuns in spatiu. Acest om a dovedit ca poate face SINGUR infinit mai mult decat astia toti impreuna si ajutati si de staff-ul care-i inconjoara, platiti generos de poporul roman ca sa-si faca treaba. Dar ei ce treaba fac?
    Mugesc la porta noua si apoi se inchiondorasc amenintator la cei care-i platesc sau cand au pascut suficient, ii mint duios.
  • Cosmin 23.04.2024 19:49
    EPIC MEGA !!!

    Chiar asa: un lider de tara, indiferent ca e secretar, ministru sau presedinte, trebuie sa aiba fata de soldat, nu de carnat.

    Priviti-i: Ciolacu, Ciuca, ala de la digitalizare... vez directorul portului Constanta...etc etc CARNATI

    Eu cand ii vad in costume bleumarin, deja stiu ca lucreaza la UM DIGI2400, pardon, la sekuritate, aia ce comit tradare in forma continua si subversiva de peste 30 de ani.
  • Tic 24.04.2024 09:29
    Împărțiți articolul!Trebuie sa ajungă la cât mai mulți.
  • VIC_TOR 24.04.2024 18:35
    Un exemplu rar de curaj, chibzuinta, barbatie si demnitate. Doamne ajuta ! Multumim Parinte Mega !
  • DANA Q 24.04.2024 18:56
    Ma bucur enorm ca mai exista asemenea romani.Îmi pierdusem speranta si sper ca se vor gasi cît mai multi sa/i urmeze exemplul.Cinste acestui preot si regizor,bravo lui .Cu astfel de oameni,poate revenim pe linia de plutire,la normalitate si la spiritul ancestral al acestui popor,cîndva maret.Doamne/ajuta.
Ultima oră

17:30

Familia Ortodoxă: De la moarte la viață

17:00

ÎN VINEREA PATIMILOR - un text emoționant scris de Emil Gârleanu cu un secol în urmă

16:43

Irina Bazon: Digitalizarea școlii și alinierea învățământului românesc la agenda tehnocratică și transumanistă

15:56

Biden: Japonia, India, China și Rusia sunt țări „xenofobe” pentru că „nu vor imigranți”

15:02

SUA acuză Rusia că folosește "arme chimice" în Ucraina - E vorba de Gaze Lacrimogene, la fel cu cele folosite de poliția americană împotriva manifestanților pro-palestinieni

15:01

O femeie din Mureș, mamă a trei copii, s-a trezit cu un diagnostic crunt după un banal consult medical: Cancer la colon, plămâni și metastaze la ficat

15:00

Cum ne cenzurează Facebook: IPS Teodosie, membru al Academiei Europene din Salzburg alături de IPS Andreicuț, și o Troiță de la Fântâna Albă, considerate cu un ”conținut grafic violent” de cenzorii Inteligenței Soroșiste. FOTO

14:33

Cititoare ActiveNews din Sistemul Medical: Unora plandemonia le-a prăjit creierul. Nimeni nu stie cât chin îndură cei vaxxați și câte turbo-cancere în stadiul IV vedem. NU, lumea nu este pregătită sa afle adevărul despre serurile experimentale!

14:24

Dr. Geanina Hagimă: Noua medicină tehnologizată post-covid – direcție cerută sau impusă? APEL PENTRU REALIZAREA DE DEZBATERI PE TEMA TEHNOLOGIILOR INVIZIBILE

13:54

3 Mai - Ziua Presei: Mare parte din jurnaliștii care slujesc adevărul și dreptul cetățeanului la corectă informare sunt prost plătiți. LA MULȚI ANI!

13:41

Vloggerul Selly a fost invitat să vorbească la summit-ul NATO, organizat la Miami

13:02

Noile automobile au devenit deja jucării controlate de la distanță, cu telecomanda în mâna Sistemului

13:00

Vinerea Mare sau Vinerea Neagră: Ziua în care Hristos a murit pe cruce pentru noi

12:09

Dezvăluirile unui medic de la Institutul Inimii din Cluj, după operația de urgență a lui Florin Piersic: ”Trebuie dus la Viena. Urgent”!

11:30

Johnson & Johnson plătește despăgubiri de 6,5 miliarde de dolari pentru a soluționa toate procesele de cancer legate de pudra de talc