ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Presei libere: La Moscova are loc festivalul de film "BRICS FILM FESTIVAL 2024", sub patronajul marelui actor și regizor rus Nikita Mihalkov. Festivalul de la Moscova este al doilea ca vechime și prestigiu din lume, după cel de la Veneția, notează ZiuaNews.

În concurs participă 320 de filme din întreaga lume, filmul "21 de rubini", regizat de către preotul ortodox Ciprian Mega, fiind selectat printre cele 9 filme finaliste. Ieri a avut loc o conferință de presă, la care a participat și echipa care reprezintă România la festival.

În cadrul conferinței de presă organizată de Festivalul Internațional de Film cu ocazia prezentării filmului „21 de rubini", Părintele Ciprian Mega, regizorul filmului, a făcut următoarele declarații:

„Ca să vă răspund, ar trebui să enumăr motivele care m-au determinat să vin aici. Sunt mai multe, dar vă voi spune trei dintre ele.

Primul se află în stânga mea, prietenul Ivan Kuntriantsev, directorul acestui festival. Un om de mare calitate, un intelectual profund și un bun cunoscător de cinema.

Când te invită un prieten să treci de pe un tărâm pe celălalt, ca să-l întâlnești, se cuvine să dai curs invitației, indiferent de consecințe.

Al doilea motiv ține tot de prietenie, de legătura cu un om pe care-l apreciez și care mă onorează cu prietenia dumnealui. Mă refer la Nikita [Mihalkov], care este un nume uriaș în istoria cinematografiei mondiale.

Al treilea motiv, care este și cel mai puternic, a pornit de la declarația fostului dvs președinte, dl. Medvedev, care, pe contul dumnealui de Telegram, a scris, la un moment dat, că „românii nu sunt o națiune".

Sigur, e o afirmație care să se încadreze intr-un anumit tip de propagandă. Dar, dacă noi am fi ținut cont de propaganda furibundă în ceea ce vă privește, n-am fi fost aici.

Noi auzind adesea că trăiți rău, ca nu aveți mâncare în magazine, că economia Rusia e instabilă, că sunteți în pragul revoltelor sociale. Or realitatea este total diferită, de acea propaganda se dovedește mincinoasă.

Vă rog să-i transmiteți d-lui Medvedev că românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană. Când umilești un popor se produce un rezultat asemănător ca atunci când umilești un om. În sufletul aceluia se naște revoltă, dispreț, ură. Nu aceasta este calea!

Vedem, de-a lungul istoriei, dar, mai ales, în ultimii ani, având experiențele din fosta Iugoslavie, din Ucraina, din Orientul Mijlociu: când este agresată fibra unui popor, sensibilitățile etnice și profunzimile culturale, atunci consecințele sunt sângeroase și absurde.

Noi, românii, suntem un neam fără de care Europa ar fi arătat în culori urâte, încă de multă vreme. Avem particularitățile noastre. Dar acum suntem proști. Foarte proști. Niciodată, în istoria noastră, nu am fost atât de proști!

[...] Până să-l judecați pe dl. Medvedev, vă rog să dați un search pe Google. Să scrieți „Ciolacu"! Nu trebuie să ascultați ce spune sau să citiți. E suficient să descifrați fotografia, chipul acela cu privirea tâmpă.

Veți înțelege sub ce umilințe se află țara mea. Cât de mult ne batjocoresc cei care îi așază, în fruntea României, pe cei mai idioți."
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Augusta 23.04.2024 16:18
  Adevarul a vorbit prin preotul regizor Cirian Mega:

  "vă rog să dați un search pe Google. Să scrieți „Ciolacu"! Nu trebuie să ascultați ce spune sau să citiți. E suficient să descifrați fotografia, chipul acela cu privirea tâmpă.

  Veți înțelege sub ce umilințe se află țara mea. Cât de mult ne batjocoresc cei care îi așază, în fruntea României, pe cei mai idioți români."

  Ii multumesc parintelui Ciprian pentru ca a adus adevarul la lumina, in ceea ce-l priveste pe acest porc din ferma animalelor, Ciolacu! Acest porc care a guitat ca mandatul urmator se va ocupa de schimbarile cli(s)matice, de poluare, ca "va elimina tot, tot", ca sa-l citez pe idiot, adica va extermina poporul roman.

  Un documentar care sa ne ajute sa ne ridicam impotriva ciolacilor, iohanisilor si ciucilor, impotriva exterminarii neamului romanesc:

  SFÂRȘITUL UMANITĂȚII - Așa cum au plănuit liderii mondiali, in frunte cu ciolacii, iohanisii si ciucii :
  https://rumble.com/v4pc9i8-sfritul-umanitii-aa-cum-au-plnuit-liderii-mondiali.html
 • Passagero 23.04.2024 17:20
  Haha, afirmatii inteligente, consistente si pline de curaj ! Sa-i dea Dumnezeu Pr. Mega, cuvant cu putere multa !
 • Passagero 23.04.2024 17:46
  Extraordinara observatia Pr. Ciprian Mega legata de privirea lui Ciulaku. Asta-i prima asemanare comuna care sare-n ochi la troikarii Judanni$, Ciulaku si Ciuka (bine, mai sunt si altii, mai mititei, dar aia sunt cu impinsul la troika) : PRIVIREA. Privirea aceea la poarta noua, genial descrisa de intelepciunea ancestrala a poporului roman.
  Toti trei au acea privire cand cata spre poarta noua de unde primesc ordine si asigurari pentru pascut din belsug.
 • Passagero 23.04.2024 18:03
  Iata un roman adevarat (Pr. Mega) care in putine cuvinte, cu miez si adevar, a spus ceea ce Iudanni$ nu a reusit in 20 de ani, Ciuka si Ciulaku in multi ani, iar trabucel n-a reusit decat o cufureala diplomatica care a trecut de atmosfera si a ajuns in spatiu. Acest om a dovedit ca poate face SINGUR infinit mai mult decat astia toti impreuna si ajutati si de staff-ul care-i inconjoara, platiti generos de poporul roman ca sa-si faca treaba. Dar ei ce treaba fac?
  Mugesc la porta noua si apoi se inchiondorasc amenintator la cei care-i platesc sau cand au pascut suficient, ii mint duios.
 • Cosmin 23.04.2024 19:49
  EPIC MEGA !!!

  Chiar asa: un lider de tara, indiferent ca e secretar, ministru sau presedinte, trebuie sa aiba fata de soldat, nu de carnat.

  Priviti-i: Ciolacu, Ciuca, ala de la digitalizare... vez directorul portului Constanta...etc etc CARNATI

  Eu cand ii vad in costume bleumarin, deja stiu ca lucreaza la UM DIGI2400, pardon, la sekuritate, aia ce comit tradare in forma continua si subversiva de peste 30 de ani.
 • Tic 24.04.2024 09:29
  Împărțiți articolul!Trebuie sa ajungă la cât mai mulți.
 • VIC_TOR 24.04.2024 18:35
  Un exemplu rar de curaj, chibzuinta, barbatie si demnitate. Doamne ajuta ! Multumim Parinte Mega !
 • DANA Q 24.04.2024 18:56
  Ma bucur enorm ca mai exista asemenea romani.Îmi pierdusem speranta si sper ca se vor gasi cît mai multi sa/i urmeze exemplul.Cinste acestui preot si regizor,bravo lui .Cu astfel de oameni,poate revenim pe linia de plutire,la normalitate si la spiritul ancestral al acestui popor,cîndva maret.Doamne/ajuta.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare