Zelenski pare într-o situație fără ieșire. Nu poate negocia cu Rusia, nici ataca ținte pe teritoriul rusesc

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că președintele ucrainean Volodymir Zelenski nu mai are legitimitate după expirarea mandatului său de cinci ani și că acest lucru ar ridica un obstacol juridic în cazul în care Rusia și Ucraina ar trebui să poarte discuții de pace, notează Reuters.

În condițiile în care Ucraina se află sub legea marțială în cel de-al treilea an de la invazia la scară largă a Rusiei, Zelenski a continuat să rămână la conducere, deși mandatul său de cinci ani a expirat săptămâna trecută.

Putin este pregătit să oprească războiul din Ucraina cu o încetare a focului negociată care să recunoască liniile actuale ale câmpului de luptă, a relatat vineri Reuters, citând patru surse rusești, dar este pregătit să continue lupta dacă Kievul și Occidentul nu răspund.

La o conferință de presă televizată în timpul unei vizite în Belarus, Putin a declarat că statutul lui Zelenski este problematic.

"Dar cu cine să negociezi? Aceasta nu este o întrebare inutilă... Bineînțeles că ne dăm seama că legitimitatea șefului de stat în exercițiu a luat sfârșit", a spus el.
 
Ucraina vrea să lovească ținte pe teritoriul rusesc cu ajutorul armelor occidentale, dar Germania se opune
 
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că se opune permiterii Ucrainei de a folosi arme occidentale împotriva unor obiective militare din Rusia, tranmsite TASS.

"Avem reguli clare pentru utilizarea armelor pe care le furnizăm. Le-am convenit cu Ucraina și sunt în vigoare", a declarat acesta, citat de agenția de știri DPA, în cadrul unei întâlniri cu oameni.

Potrivit lui Scholz, nu există motive pentru a schimba aceste reguli.

Stoltenberg a declarat anterior, într-un interviu acordat publicației The Economist, că aliații NATO ar trebui să analizeze posibilitatea de a permite Ucrainei să folosească armele occidentale pentru a lovi obiective militare situate pe teritoriul rusesc recunoscut internațional.

Germania în al doilea cel mai mare furnizor de arme pentru Ucraina, după Statele Unite. Aceasta a cheltuit aproximativ 28 de miliarde de euro pentru sprijinul militar acordat Ucrainei.

Cu toate acestea, autoritățile ruse au declarat că armele occidentale nu ar împiedica atingerea obiectivelor operațiunii sale militare speciale.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Neanae 27.05.2024 16:36
    Nu înțeleg dacă ar trebui să-i plâng de milă lu Jelea de cât e de împiedicat el de nu știe precum Hamlet dacă “o fi ori n-o fi”!
    Întrebarea adevărată este: “cine îl împiedică fie să negocieze, fie să atace ca chioru’ prin Rusia?”
    Fiind un om de paie, nicicum unul cu sânge în instalație, bietul comediant așteaptă ordinul de retragere de pe scenă.
    Asta dacă nu sare teatrul ăsta în aer
  • Horia Cornescu 27.05.2024 19:37
    Asa se intampla cand aliatii (aici NATO) participa pe sub masa iar tu nu ai o industrie de Razboi. NATO stie ca daca armele lor lovesc Rusia, va fi WW III.
    Iar tolomacii de Polaci, Romani si "Baltici" vor fi primele tinte. Dupa ce acesti catei vor fi sifonati semificativ, va fi folosit telefonul special si se va incheia razboiul cu capitulare neconditionata a Ucrainei.
  • Bizzu 27.05.2024 21:20
    Nu este deloc o ”situație fără ieșire”! Este exact ceea ce și-au dorit kriminalii globaliști de la început: exterminarea poporului ucrainian. Pentru că dacă nu ai TEHNIC cum să negociezi pacea, în mod firesc războiul continuă. Complexul militaro-industrial nazist vinde arme în continuare fraierilor care vor să ”ajute” Ucraina, iar poporul ucrainian face exact ceea ce i s-a cerut: MOARE până la ultimul soldat. Iar după ce moare și ultimul, au grijă mafioții khazaro-globaliști de la Davos, Bruxelles și Washington să repopuleze Ucraina cea prea-fertilă cu ”cine trebuie”: încercatul popor evreu care nu mai poate supraviețui în atâta ură pan-arabă și trebuie relocat. Unde? Absolut și foarte întâmplător fix în teritoriile fostului imperiu khazar. Și cu asta am definit complet imaginea prezentului. Pe ucrainieni i-a omorât istoria și bogăția pământului lor.
Ultima oră

17:03

VIDEO LIVE România-Ucraina la EURO 2024: 3-0 pentru România – victorie istorică. În tribune se află și George Simion, liderul AUR, împreună cu soția sa

15:28

Adrian Onciu: Summitul de pace din Elveția, un eșec de zile mari

14:40

AZNews: Coincidență? Acum două zile autoritățile amendau icoanele la Pride Cluj, azi explodează un scandal imens de corupție în poliția județeană

14:02

Biden a înghețat din nou. Obama a sărit în ajutorul lui - FILMAREA ZILEI

13:16

BREAKING: Netanyahu a dizolvat cabinetul de război

13:03

Panică la Tirana după dezvăluirile din România: premierul angajează un gigant american al consultației

11:33

Doliu la ISU Sălaj. Colonelul Florin Pop, comandantul românilor în misiunea împotriva incendiilor din Grecia, a murit la doar 48 de ani

11:13

The Guardian: Netanyahu duce un război pe două fronturi și nu se întrevede sfârșitul niciunuia dintre ele

10:11

Nou tun în rețeaua Coldea-Dumbravă. Generalii au luat 200.000 de euro mită de la un primar pentru a-l scăpa de ancheta parchetului European

09:55

Omul de afaceri Dorin Cocoș rupe tăcerea despre Florian Coldea - VIDEO

09:35

Col. (rez.) Florin Șinca: HOȚIA LA VOT

08:49

Bombă InPolitics: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei, Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Legăturile fostului șef SRI cu Monica Macovei și George Soros

08:40

Concluziile summit-ului din Elveția dedicat păcii

08:30

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

08:00

17 iunie: Sf. Mc. Manuil, Savel, Ismail, Inochentie și Felix