Zahărul din România exportat de o firmă austriacă, în vreme ce pentru noi, aceeași firmă, oferă produse de mâna a doua

De Ginan Abraheam  /  

Foto: RTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu refuzul Austriei de a accepta România în Schengen, apar diferite „scandaluri” ce vizează firmele austriece în România. Considerând că nimeni nu a cunoscut aceste lucruri până acum și că dintr-odată au ieșit la iveală, redăm mai jos un caz prezentat și de Agrointel prin care una dintre firmele lor escrochează țara noastră într-un mod revoltător.

Una dintre marile companii austriece care face afaceri în România – Agrana Zucker A.G face obiectul unei investigații Gândul care prezintă ”schema” prin care zahărul din România face profit în Austria, ajunge la firma-mamă – de acolo fiind vândut în alte țări, inclusiv în România. Pe piața de la noi, zahărul se vinde sub brandurile Coronița și Mărgăritar, iar pe etichetă, produsul este de ”origine din UE și din afara UE”, scrie agrointel.

Agrana a luat amploare în anul 1998, când a cumpărat trei companii mai mici de la noi pentru a le îngloda gigantului ce avea să devin. Aceste companii sunt:

 • S.C. Danubiana Roman S.A.
 • S.C. Zahărul S.A Buzău
 • S.C. Beta Țăndărei S.A- aceasta fiind o fabrică de amidon achiziționată ulterior. 

Asta însă nu este tot. Agrana, la momentul actual, este unica fabrică în care se mai produce zahăr, din România. Cele două sucursale ale sale se află în Roman și Buzău. 

Aceasta are un capital social de 80.919.033,80 RON divizat în 809.190.338 acțiuni, cu o cifră de afaceri de 675.517.983 și cu peste 100.000 produse anual, potrivit declarațiilor lor oficiale de anul trecut.

Interesant ar fi faptul că această companie folosește ca materie primă sfecla de zahăr și arareori zahărul brun.
Uterior, trimite produsul finit în alte zone, mai atractive din punct de vedere economic, în vreme ce pe rafturile din România ajung din Mauritius, de pildă, importate de aceeași firmă producătoare, tot soiul de produse la mâna a doua din trestie de zahăr, așa cum este zahărul Mărgăritar sau Coronița, sau chiar propriul nostru zahar, acum austriac.

Pentru a scăpa totodată de impozitele și taxele românești, plăți ce s-ar îndrepta înspre statul român, Agrana folosește un treader din Viena, un terț care ar fi tot austriac.
 
Unul dintre șiretlicurile folosite de Agrana este faptul că nu declară profitul. Din actele firmei rezultă că profitul lor este mai mic decât investiția, ceea ce dovedește faptul că este o bună parte din profit nedeclarată, mai susțin sursele citate.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Tic 12.12.2022 22:11
  Nu au inventat românii nici corupția, nici evaziunea fiscală.
  Sunt alții mult mai rafinați și mai pricepuți. Austriecii nu-s pe primul loc, dar sunt între "premianți".
 • cristi vlad 13.12.2022 10:25
  Vă mai amintiți cum huleam noi soia în perioada de dinainte? Sau pâinea neagră? Acum le apreciem, fiind mai bune și mai sănătoase. La fel și cu zahărul: cel brun sau cel de trestie este mai calitativ și mai sănătos decât cel suprarafinat și supraalb din sfeclă. Deci austriecii ne-au făcut o favoare.
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației