Zahărul din România exportat de o firmă austriacă, în vreme ce pentru noi, aceeași firmă, oferă produse de mâna a doua

De Ginan Abraheam  /  

Foto: RTV

Foto: RTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu refuzul Austriei de a accepta România în Schengen, apar diferite „scandaluri” ce vizează firmele austriece în România. Considerând că nimeni nu a cunoscut aceste lucruri până acum și că dintr-odată au ieșit la iveală, redăm mai jos un caz prezentat și de Agrointel prin care una dintre firmele lor escrochează țara noastră într-un mod revoltător.

Una dintre marile companii austriece care face afaceri în România – Agrana Zucker A.G face obiectul unei investigații Gândul care prezintă ”schema” prin care zahărul din România face profit în Austria, ajunge la firma-mamă – de acolo fiind vândut în alte țări, inclusiv în România. Pe piața de la noi, zahărul se vinde sub brandurile Coronița și Mărgăritar, iar pe etichetă, produsul este de ”origine din UE și din afara UE”, scrie agrointel.

Agrana a luat amploare în anul 1998, când a cumpărat trei companii mai mici de la noi pentru a le îngloda gigantului ce avea să devin. Aceste companii sunt:

 • S.C. Danubiana Roman S.A.
 • S.C. Zahărul S.A Buzău
 • S.C. Beta Țăndărei S.A- aceasta fiind o fabrică de amidon achiziționată ulterior. 

Asta însă nu este tot. Agrana, la momentul actual, este unica fabrică în care se mai produce zahăr, din România. Cele două sucursale ale sale se află în Roman și Buzău. 

Aceasta are un capital social de 80.919.033,80 RON divizat în 809.190.338 acțiuni, cu o cifră de afaceri de 675.517.983 și cu peste 100.000 produse anual, potrivit declarațiilor lor oficiale de anul trecut.

Interesant ar fi faptul că această companie folosește ca materie primă sfecla de zahăr și arareori zahărul brun.
Uterior, trimite produsul finit în alte zone, mai atractive din punct de vedere economic, în vreme ce pe rafturile din România ajung din Mauritius, de pildă, importate de aceeași firmă producătoare, tot soiul de produse la mâna a doua din trestie de zahăr, așa cum este zahărul Mărgăritar sau Coronița, sau chiar propriul nostru zahar, acum austriac.

Pentru a scăpa totodată de impozitele și taxele românești, plăți ce s-ar îndrepta înspre statul român, Agrana folosește un treader din Viena, un terț care ar fi tot austriac.
 
Unul dintre șiretlicurile folosite de Agrana este faptul că nu declară profitul. Din actele firmei rezultă că profitul lor este mai mic decât investiția, ceea ce dovedește faptul că este o bună parte din profit nedeclarată, mai susțin sursele citate.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Tic 12.12.2022 22:11
  Nu au inventat românii nici corupția, nici evaziunea fiscală.
  Sunt alții mult mai rafinați și mai pricepuți. Austriecii nu-s pe primul loc, dar sunt între "premianți".
 • cristi vlad 13.12.2022 10:25
  Vă mai amintiți cum huleam noi soia în perioada de dinainte? Sau pâinea neagră? Acum le apreciem, fiind mai bune și mai sănătoase. La fel și cu zahărul: cel brun sau cel de trestie este mai calitativ și mai sănătos decât cel suprarafinat și supraalb din sfeclă. Deci austriecii ne-au făcut o favoare.
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO