Zahărul din România exportat de o firmă austriacă, în vreme ce pentru noi, aceeași firmă, oferă produse de mâna a doua

De Ginan Abraheam  /  

Foto: RTV

Foto: RTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu refuzul Austriei de a accepta România în Schengen, apar diferite „scandaluri” ce vizează firmele austriece în România. Considerând că nimeni nu a cunoscut aceste lucruri până acum și că dintr-odată au ieșit la iveală, redăm mai jos un caz prezentat și de Agrointel prin care una dintre firmele lor escrochează țara noastră într-un mod revoltător.

Una dintre marile companii austriece care face afaceri în România – Agrana Zucker A.G face obiectul unei investigații Gândul care prezintă ”schema” prin care zahărul din România face profit în Austria, ajunge la firma-mamă – de acolo fiind vândut în alte țări, inclusiv în România. Pe piața de la noi, zahărul se vinde sub brandurile Coronița și Mărgăritar, iar pe etichetă, produsul este de ”origine din UE și din afara UE”, scrie agrointel.

Agrana a luat amploare în anul 1998, când a cumpărat trei companii mai mici de la noi pentru a le îngloda gigantului ce avea să devin. Aceste companii sunt:

  • S.C. Danubiana Roman S.A.
  • S.C. Zahărul S.A Buzău
  • S.C. Beta Țăndărei S.A- aceasta fiind o fabrică de amidon achiziționată ulterior. 

Asta însă nu este tot. Agrana, la momentul actual, este unica fabrică în care se mai produce zahăr, din România. Cele două sucursale ale sale se află în Roman și Buzău. 

Aceasta are un capital social de 80.919.033,80 RON divizat în 809.190.338 acțiuni, cu o cifră de afaceri de 675.517.983 și cu peste 100.000 produse anual, potrivit declarațiilor lor oficiale de anul trecut.

Interesant ar fi faptul că această companie folosește ca materie primă sfecla de zahăr și arareori zahărul brun.
Uterior, trimite produsul finit în alte zone, mai atractive din punct de vedere economic, în vreme ce pe rafturile din România ajung din Mauritius, de pildă, importate de aceeași firmă producătoare, tot soiul de produse la mâna a doua din trestie de zahăr, așa cum este zahărul Mărgăritar sau Coronița, sau chiar propriul nostru zahar, acum austriac.

Pentru a scăpa totodată de impozitele și taxele românești, plăți ce s-ar îndrepta înspre statul român, Agrana folosește un treader din Viena, un terț care ar fi tot austriac.
 
Unul dintre șiretlicurile folosite de Agrana este faptul că nu declară profitul. Din actele firmei rezultă că profitul lor este mai mic decât investiția, ceea ce dovedește faptul că este o bună parte din profit nedeclarată, mai susțin sursele citate.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Tic 12.12.2022 22:11
    Nu au inventat românii nici corupția, nici evaziunea fiscală.
    Sunt alții mult mai rafinați și mai pricepuți. Austriecii nu-s pe primul loc, dar sunt între "premianți".
  • cristi vlad 13.12.2022 10:25
    Vă mai amintiți cum huleam noi soia în perioada de dinainte? Sau pâinea neagră? Acum le apreciem, fiind mai bune și mai sănătoase. La fel și cu zahărul: cel brun sau cel de trestie este mai calitativ și mai sănătos decât cel suprarafinat și supraalb din sfeclă. Deci austriecii ne-au făcut o favoare.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO