Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 22 aprilie 2024, Agenția pentru achiziții militare din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a încheiat contracte pentru achiziționarea a 4.000 de drone chinezești, dintre care 3.000 de DJI Mavic 3E și 1.000 de sisteme aeriene fără pilot DJI Mavic 3T. Evaluate la 575,2 milioane de grivne ucrainene (aproximativ 14.478.456,98 dolari), aceste achiziții fac parte din obiectivul mai larg al Ucrainei de a achiziționa un total de 20.000 de drone DJI prin intermediul platformei Prozorro, informează portalul Defense Romania.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Dmitro Klimenkov, a subliniat importanța pe care o au dronele într-un război modern, menționând potențialul acestora de a spori viteza, precizia și flexibilitatea forțelor armate. De asemenea, a remarcat necesitatea integrării acestor tehnologii în strategiile militare existente pentru a consolida apărarea națională.

Contractele au fost atribuite în urma unei licitații competitive pe platforma Prozorro, la care au participat mai mulți furnizori, cu scopul de a garanta prețuri avantajoase pentru statul ucrainean.
 
Dronele DJI Mavic 3E, folosite de armata ucraineană
 

Marina Bezrukova, director al Agenției pentru achiziții publice în domeniul apărării, a remarcat importanța concurenței în reducerea costurilor, citând participarea mai multor furnizori la licitații. Prețurile specifice ale contractului au fost de 126,9 mii UAH (3 194,22 dolari) pentru fiecare DJI Mavic 3E și 194,2 mii UAH (4 888,24 dolari) pentru fiecare DJI Mavic 3T, fiecare incluzând trei acumulatori suplimentari și un încărcător.

Livrarea primelor loturi de drone a început deja, iar distribuirea acestora către unitățile militare este în curs de desfășurare. În plus, în cadrul proiectului Prozorro se depun eforturi pentru achiziționarea a încă 6.000 de drone în, cuprinzând un total de 4.500 de sisteme Mavic 3E și 1.500 de sisteme Mavic 3T.

Această achiziție marchează primul exemplu de achiziție directa de drone DJI Mavic 3 pe care Ministerul ucrainean al Apărării o face pentru uz militar, ceea ce reflectă o strategie în curs de desfășurare pentru a spori capacitățile de apărare ale țării prin intermediul platformei ucrainene de achiziții Prozorro.

Prozorro, funcționează ca o platformă de achiziții publice complet electronică, facilitând accesul la licitațiile publice din întreaga Ucraină și permițând participarea companiilor din intreaga lume. 

În plus, platforma integrează un modul de analiză publică realizat de Transparency International Ucraina pentru analiza datelor privind achizițiile publice și gestionează achizițiile finanțate de diverse organizații internaționale, cum ar fi Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții (BEI).
 
Să fie oare o răzbunare pentru episodul din martie 2023 ?
 
În după-amiaza zilei de 20 martie, președintele Xi Jinping a sosit la Moscova, pe aeroportul Vnukovo, însă nu întâmpinat de Vladimir Putin, ci de adjunctul ministrului rus pentru turism, sport, cultură și comunicații, Dmitri Cernîșenko.
 

 
Presa main-stream din SUA a notat atunci:
 
„Vladimir Putin a lipsit cu desăvârșire de pe Aeroportul Internațional Vnukovo atunci când președintele chinez Xi Jinping a sosit la Moscova, ceea ce a stârnit speculații cu privire la faptul că Putin a încercat să îl ignore pe Xi.”(Newsweek). 
 
*
 
„Președintele Vladimir Putin nu l-a așteptat la capătul covorului roșu pentru a-l întâmpina pe liderul chinez Xi Jinping la sosirea sa în Rusia, luni, pentru o vizită de profil înalt.”(AP).
 
*
 
”Dacă te gândești vreodată că faci ceva inutil, amintește-ți acest videoclip. Putin nu l-a întâmpinat pe Xi Jinping pe aeroportul Vnukovo”, a scris și agenția Nexta.
 
Materialul poate fi citit AICI
 
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Felix2022 26.04.2024 12:12
    Afacerile sunt afaceri...
  • Just Talented 26.04.2024 13:02
    In mod cert așa e:)))))
  • eu-noi 26.04.2024 13:37
    Nu prea cred... Sher-uiesc codurile software cu rusii, putand fi pilotate de la est... :)) Dar grecesc
  • Codreanu 26.04.2024 15:00
    Diferența dintre dronele&sistemele DJI Mavic 3E și sisteme DJI Mavic 3T este că primele nu sunt dotate de night vision&viziune nocturnă.
    Sunt foarte ușor de utilizat și au o bună autonomie de zbor (40 min/baterie), folosite in special pentru observare și recunoaștere, dar ...echipate cu dispozitive adaptate pot fi transformate în drone de atac. Acest sistem de operare a fost utilizat și pe alte teatre de operațiuni.
    Este un sistem de luptă laș, orice idiot fara pregătire militară poate opera o astfel de dronă...nu se mai respectă nici o regulă de angajare sau etică. ...Apoi, care este diferența intre un copil soldat de prin Africa și un copil din Ucraina învățat să trimită & ucidă cu o drona înarmată ?

    Analizând strategiile de luptă folosite de ucraineni (atacuri teroriste) deducem că se află pe marginea prăpastiei, că sunt disperați.

    Cu siguranță rușii vor,, aprecia" (sic)la justa valoare cadoul făcut de chinezi, nazistilor ukrainiani.
    Cine știe...probabil că rușilor le vând dispozitivele de doborâre a dronelor (cu impulsuri electromagnetice).
  • Tic 26.04.2024 16:20
    Si chinezii trebuie să muncească pt război,nu pt bunăstare .Altfel se supăra stăpânii Blackrock,(de ce nu i-or fi zis whiterock sau Bluerock?)Oricum Ucraina este poligon de încercare arme,chimicale,biologice,digitalizare,etc.Iar noi plătim " investiția ".
  • Patriot Roman 26.04.2024 17:29
    Exista o carte ,,Tablițele de smarald ale lui Thot”, care are o vechime de mii de ani spre zeci de mii, unde scrie ca din cele mai vechi timpuri oemnirea,lumea a fost condusa prin simboluri.În revista The Economist plutocratia prezinta diverse imagini pe coperta,simboluri pt. cine știe sa le intrepreteze.Și anume Xi,Trump,Putin sint desenați in alb negru, ceea ce înseamna ca sînt sub controlul elitei.Trump a laudat și lauda vaxxurile,Putin la fel, chiar daca erau rusești tot cu ArnM erau,de Xi nu mai vb.Ce blocari a putut face în China și nebunie cu aplicația de vaccinare,cind au sudat ușa la un bloc,iar acolo a avut loc un incendiu și au murit ăia arși neputînd ieși,nebunie pură! Cel mai greșit comportament pe ,,peroada”plandemiei l-a avut China pe departe campiona la cel mai prostesc mod de comportare la nivel de stat! Cine a impus comunismul în China!? cînd naționalistul (capitalist) Chiang Kay Shek general și om politic conducea țara (pina-n 1949) a fost obligat de americani sa-l ajute pe Mao!! (Ca altfel nu mai primea arme și bani! șantaj..) Apoi Mao a incercat sa-l elimine fizic, Ciang Kay Shek refugiindu-se în Taiwan. Mao prin politicile lui criminale a ucis cam 60 mil. de chinezi cît a avut puterea.Eu cred ca nu numai occidentul jinduie la bogațiile rușilor, ci și China.
  • Nata 27.04.2024 08:26
    China a intrat usurel, usurel si putin cate putin, in Siberia - in timp ce Putin nu a reactionat.... inca.
  • INJECTIA FINALA 26.04.2024 23:15
    PATRIOT ROMAN

    Just, frate
  • Dorel Timpa 26.04.2024 23:53
    Asta înseamnă că din cașcavalul recent aprobat de amerloci,

    o felie babana ajunge la ping ping.

    Mmmm, cum nu au miros banii !
Ultima oră

19:30

Corupția și mafia homosexuală din BOR și Sistem, expuse la Realitatea Plus. Postul TV difuzează controversatul film ”21 de Rubini” chiar a doua zi de Paști

19:04

Marea Resetare: Reîntoarcerea Fascismului

18:30

CLIMA! Înapoi la războiul împotriva umanității: Adevărul gol-goluț. DOCUMENTAR VIDEO tradus în română

15:00

Corneliu Vlad: Înainte era mai bine?

12:00

6 mai 1990: PODUL DE FLORI - FOTOGRAFII ISTORICE de la cel mai emoționant eveniment românesc de după 21 decembrie 1989

11:00

6 mai: Sfântul și Dreptul Iov, Mult Răbdătorul

23:20

BUCURAȚI-VĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!

23:00

Nașterea în Ceruri a savantului Sextil Pușcariu, hăituit de ocupanții bolșevici ca Silviu Brucan (5 mai 1948)

21:30

5 mai: Sfânta Muceniță Irina. La Mulți Ani!

20:30

5 mai: Sfântul Efrem cel Nou, cunoscut ca grabnic ajutător și tămăduitor

11:49

Zelenski de Paști: "Dumnezeu are un galon cu steagul ucrainean pe umăr" – Expoziție de icoane pe lăzi de muniție

00:00

ÎNVIEREA cu Eminescu, sufletul Neamului Românesc: Hristos a Înviat!

23:00

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

22:00

Florin Palas: Învieri întemnițate, evocate de mărturisitoarea Aspazia Oțel Petrescu: ”L-am văzut pe Mântuitorul înălțându-se din grotă. Și am simțit bucuria aceea intensă. Să vă spun drept, nu este ușor de suportat o asemenea bucurie, este copleșitoare”

21:00

Când Mântuitorul a coborât de ÎNVIERE în minele și iadul TEMNIȚELOR BOLȘEVICE, alături de Părintele Justin și alți martiri ai neamului românesc: O lumină a trecut peste inima mea și am strigat tare: HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR!