WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

De Andrei Nicolae  /  

Captură: Europa Liberă

Captură: Europa Liberă

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agențiile de informații americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat moartea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi într-un lagăr din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal - transmite Reuters, citată de Agerpres.

Putin a fost acuzat de media occidentală și opozanții săi că ar fi ordonat uciderea acestuia și au declarat că vor furniza dovezi pentru a-și susține acuzația. Dar aceste dovezi nu au venit niciodată.

Rusia a declarat că fostul deținut a decedat subit în urma unui AVC produs de un cheag de sânge. Putin nu avea nici un interes să creeze acest scandal internațional care i-a știrbit imaginea dată de interviul cu Tucker Carlson. Surse de informații au acuzat servicii speciale occidnetale care i-ar fi livrat printr-un pachet înmânat chiar de soția sa posibile substanțe care să afecteze inima. Informația nu a putut fi verificată.

Kremlinul a negat orice implicare a statului. Luna trecută, Putin a calificat drept "tristă" moartea lui Navalnți și a declarat că era pregătit să îl predea Occidentului pe politicianul încarcerat, într-un schimb de prizonieri, cu condiția ca opozantul să nu se mai întoarcă niciodată în Rusia. Aliații lui Navalnîi au declarat că astfel de discuții au fost în curs de desfășurare.

Wall Street Journal, citând persoane anonime familiare cu această chestiune, a scris sâmbătă că agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnîi în februarie.

Totuși, publicația menționează că Washingtonul nu l-a absolvit pe liderul rus de responsabilitatea generală pentru moartea lui Navalnți, având în vedere că politicianul de opoziție a fost ținta autorităților ruse timp de ani de zile, a fost încarcerat pentru acuzații despre care Occidentul a spus că au fost motivate politic și a fost otrăvit în 2020 cu un agent neurotoxic, mai scriu sursele citate.

Kremlinul neagă implicarea statului în otrăvirea din 2020.

Citiți și Bombă la Kiev – Serviciile Secrete ucrainene îi iau apărarea lui Putin: "Navalnîi a murit din cauze naturale"(VIDEO)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CEL MAI CONTROVERSAT FILM AL ZILEI - 21 DE RUBINI. VIDEO AICI:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Bizar 27.04.2024 14:01
    Asa tata asa fiu Alex Soros :
    https://twitter.com/i/status/1784071133408674149
  • Tic 27.04.2024 20:04
    După cum vorbește ,cam dezlânat si împiedicat,nu prea e așa sigur pe el si cred ca mai degrabă ar prefera să fie cu băieții la o bere.
  • acs13 27.04.2024 15:54
    Acuma fara supărare, in ce limba e scris articolul? E greu de citit și de înțeles: "puțin probabil nu a ordonat" . Adică? Și mai și repetați expresia semn că cine a scris se înțelege greu cu limba romana.
  • Dan C. 27.04.2024 19:26
    Probabil că e scris de vreo inteligență artificială.
  • Simplu-Mihai 27.04.2024 19:19
    Să-mi fie cu iertare,cine ,,pana mea" e Washington ăsta că nu-l cunosc,în schimb știu de o târlă politică de cea mai joasă speță cum SUA NU CRED SA FI AVUT,care impune reguli pentru toti mai puțin ptr. ei înșiși, pornește foc si pară peste tot unde vor să-și pună bocancul cu pax americana,apoi când e rău rândul,o șterg englezește lăsând ruine.
    Ok nici muscalii nu mi-s dragi,da' am măcar încă memorie și încerc să fac diferența între 2 golani care-mi cară pumni!
    Altminteri dacă mă apuc să ascult televiziunile de știri( slavă domnului n-o mai fac de ani de zile) atunci muscalu' șef tre' să fie praf și pulbere demult,neh,că la câte cancere și opoziție a avut mă mir că mai e printre noi.
    Realitatea faptica e că fraierul de șoros a pariat pe o mârțoagă crezând că rușii sunt ca ucraci,și vor pune botu' de un maidan moscovit!Ghinion vorba lui tutmes der kotrocean.
    Cred sincer că muricania și-a rupt dinții în curu' lui Putin.
    O fi bine o fi rău,vom vedea.(Dacă apucăm)
    Vă salut cu respect,tuturor purtătoarelor și purtătorilor de nume cu flori vă urez sănătate maximă și sărbători binecuvântate.
    Doamne ajută!
Ultima oră

11:02

Ion Cristoiu: Cu excepția lui George Simion, liderii politici o scaldă când vine vorba de sistemul Patriot, oferit de Iohannis gratis Ucrainei

10:41

Cristian Niculescu: 21 DE RUBINI - POLITICA STRUȚULUI

10:19

După vizita din Serbia, Xi Jinping s-a întâlnit cu Viktor Orban la Budapesta

09:40

Decizie de ultimă oră în Rusia. Platforma Rumble a fost interzisă pentru că a refuzat cererile de cenzură

09:22

Vucic i-a cerut lui Xi să apere Serbia - VIDEO de la Belgrad

09:01

Producătorul trupei Nirvana, Steve Albini, decedat din cauza unui atac de cord în studioul său de înregistrări

08:48

Bogdan Tiberiu Iacob: Dilema lui Iohannis - un refuz pentru Biden ori înaltă trădare?

08:00

9 mai: Sfântul Proroc Isaia, al cărui nume se tâlcuiește „Mântuirea lui Dumnezeu”. Sfinții Mucenici Hristofor, Calinica și Acvilina. Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari. Sfinții Mucenici Epimah și Gordian

08:00

9 mai: ZIUA INDEPENDENȚEI ROMÂNIEI - 146 de ani. Discursul integral al lui Mihail Kogălniceanu

00:00

Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

23:35

Provocările turcilor nu mai contenesc: Erdogan a inaugurat oficial o moschee în străvechea Biserică a Mântuitorului din Chora, aflată în patrimoniul mondial

23:00

Rețeta kovesistă a filmului "21 de Rubini" și Marele absent

22:33

Pr. Mihai-Andrei Aldea: 21 de rubini. O viziune, mai multe viziuni

22:26

Text INEDIT de Valeriu Gafencu despre sărbătoarea Învierii: “De Paști în sat” - “Îți dai seama de sănătatea țăranului român, îți dai seama că rădăcina noastră e tare și că poporul nostru nu va pieri niciodată fiindcă-i clădit pe temelii sufletești”

21:57

Air Europa a activat recunoașterea facială în aeroporturi