Vin refugiații, pleacă românii? Cererile depuse în țară la PAȘAPOARTE au crescut în ultima săptămână cu 417% față de aceeași perioadă din anul trecut, iar programările online, cu 324%

De Părău Vlad  /  

Foto: Cotidianul.ro

Foto: Cotidianul.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul războiului din Ucraina, unii români au început să-și pună problema plecării din țară, astfel încât numărul de programări online pentru obținerea pașaportului s-a triplat în ultima săptămână față de aceeași perioadă din 2021, iar volumul de cereri depuse în țară a crescut cu 417,40 % față de aceeași perioadă din anul trecut. Ministerul Afacerilor Interne a emis miercuri un comunicat în care precizează ce măsuri a luat pentru a evita supraaglomerarea la sediile serviciilor publice comunitare. 

Printre acestea se numără și dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte, potrivit ȘtiriDiaspora.ro

Ministerul a anunțat că, în vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituțiile prefectului, se va lua măsura desfășurării activității de lucru cu publicul și în weekend.

A fost prelungit programul de lucru cu publicul

De asemenea, pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea).

Totodată, în 20 de județe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puțin două ore.

MAI anunță că marți termenul mediu, la nivel național, de eliberare a pașaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare, dar că în unele județe precum Cluj, Constanța, Timiș, Vaslui termenul a fost de cca 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte.

Potrivit ministerului, cetățenii se pot înscrie pe platforma de programare online și în alte județe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Bendis Hestia 09.03.2022 19:47
  Se scufunda Titanicul?
  Panica e normala, toata lumea stie ca Romania nu are nici macar o barca de salvare iar capitanul a dezertat de mult, este ori la golf ori la tenis ori la ski ori la plaja la Miami!!
 • Dumitrescu 09.03.2022 19:49
  Nu stiu cat de adevarate sunt afirmatiile prezentate mai sus, dar stiu cu siguranta ca de aici din Canada foarte multe familii s-au intors definitiv inapoi in Romania.
 • hannah 10.03.2022 17:11
  Poate ca nu este chiar asa de rau! Eu totusi ma intorc in tara intr-o perioada care nu pare foarte favorabila. Va rog, nu ma descurajati! Ma intorc, desi stiu ca este mai rau decat aici unde sunt acum, dar totusi vin cu incredere. Poate ca totusi conostintele mele, tot ce am invatat pana acum si eu si sotul vor fi din nou de folos tarii. Daca in urma cu ceva vreme plecam tocmai pentru ca statul roman ma forta, asa cum i-a fortat pe multi sa ia drumul pribegiei si sa caute un loc mai bun de trait, acum ma intorc cu speranta ca vom reusi sa fim bine printre cei de-aceeasi limba (chiar daca multi nu mai pun pret pe ea si pe vorbitul corect. De fapt pana si presedintele tarii o vorbeste precum aia cu 4 clase.).
  As vrea sa nu imi fie frica sa ma intorc, as vrea sa sper ca va fi bine. ORicum vad ca aici binele este interpretat gresit. Aici a fi bine, inseamna a fi egoist, plin de bani, eventual cu orientari sexuale anormale, fara de dumnezeu si mai insemna a te simti vinovat pentru ca esti rasa alba si daca cumva comentezi....esti Querdenker (mai nou nazi) pentru ca nu gandesti precum guvernul si Bruxelles-ul si toti ai lui.
  Va rog, spuneti-mi ca voi gasi macar credinta in tara mea!
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO