Vestea care a șocat Europa! Marea Britanie va introduce serviciul militar obligatoriu

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Sky News

Foto: Sky News

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani vor fi recrutați obligatoriu în armată. Doar că nu se va întâmpla în România, ci în Marea Britanie, dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile. Măsura a fost anunțată de președintele partidului, Rishi Sunak, informează Evenimentul Zilei.

Premierul britanic, Rishi Sunak, a anunțat că vrea să atragă mai mulți tineri în rândul forțelor militare. Iar dacă va câștiga alegerile anunță un proiect prin care va introduce un serviciu militar obligatoriu la vârsta de 18 ani.  Scrutinul electoral este programat pe 4 iulie, conform AFP.

„Voi introduce un nou model de serviciu național, în vederea creării unui obiectiv comun în rândul tinerilor noștri și unei sentiment reînnoit de mândrie a țării noastre”, a anunțat Rishi Sunak, prin intermediul unui comunicat de presă.

Premierul crede că o astfel de reglementare va crește gradul de coeziune la nielul populației. Aceasta în condițiile în care, a remarcat, lumea devine „tot mai incertă”. Astfel, tinerii de 18 ani vor putea alege „între un stagiu de 12 luni cu normă întreagă în rândul forțelor armate sau un weekend pe lună, timp de un an, de voluntariat în cadrul comunității lor”.

Rishi Sunak a anunțat introducerea noului tip de serviciu militar în contextul campaniei electorale. Premierul a anunțat că alegerile legislative vor fi organizate pe 4 iulie. Anunțul său vine în condițiile în care opoziția laburistă este creditată ca favorită în sondaje. Laburiștii conduc cu aproximativ 20 de puncte procentuale.

 



Conservatorii acuză lipsa de hotărâre a laburiștilor

În comunicatul de presă, pe lângă anunțul legat de noul serviciu militar obligatoriu, conservatorii lansează noi atacuri spre adversarii politici. Ei îl acuză pe liderul laburist Keir Starmer că „nu are nici convingerea, nici curajul și nici planul necesar să navigheze într-o lume tot mai incertă”. Liderul Partidului Laburist ar urma să preia funcția de premier, în cazul victoriei partidului său.

Pe de altă parte, în acest context, ministrul britanic de Interne James Cleverly a dat asigutări că tinerii care nu accepta să facă serviciu militar obligatoriu nu vor fi sancționați penal. El a făcut aceste precizări în cadrul unei intervenții la Sky News.

„Nu vor exista sancțiuni penale. Nimeni nu se va duce la închsioare din cauza asta”, a dat asigurări James Cleverly.

Declarațiile sale vin în contradicție cu anunțul lui Rishi Sunak care a prezentat acest serviciu militar ca „obligatoriu”.

Serviciu militar obligatoriu propus în mai multe țări

Regatul Unit a avut un serviciu militar național obligatoriu din 1947 și până în 1960. Bărbații cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani trebuiau să servească sub arme timp de 18 luni. Ulterior, s-a preferat reorganizarea armatei și angajarea militarilor profesioniști.

În contextul pericolului pe care îl reprezintă Rusia, mai multe state occidentale iau în calcul introducerea serviciului militar obligatoriu. Astfel, se speră, numărul forțelor militare va crește, în cazul unui eventual conflict.

Mai multe țări europene au introdus deja armata obligatorie. Este vorba despre Lituania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Letonia, Austria, Grecia și Estonia. Fiecare dintre aceste state au o formă de serviciu militar obligatoriu. În Norvegia, din 2015, femeile și bărbații sunt obligați să urmeze stagiul militar în care învață tehnici elementare de luptă.

Polonia a introdus, de la 1 februarie, calificarea militară în toată țara, până la 30 aprilie. În această perioadă, aproximativ 250.000 de persoane au urmat un stagiu de pregătire militară. Germania ia în considerare adoptarea unei legi prin care serviciul în armată să devină obligatoriu.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Dan Bădulescu: Taina - Tainelor: Sf. Treime și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul

Monahul Filotheu de la Mănăstirea Petru Vodă - Predică la Soborul Sfîntului Duh

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • ceapistul 27.05.2024 09:30
    Mos Teaca redivivus !
    Cea mai tampita ocupatie umana , daca se poate numi asa.
    Armatele lumii au pe constiinta de zece ori mai multi civili omorati decat soldati .
    Ideea de a fi militar in 2024 este absurda prin insasi definitia sa - ocupatia de a ucide oameni pe care nu i-ai vazut nici macar o data in viata ta , dar sunt chipurile dusmanii tai de moarte pentru ca asa spune grupul de gainari care comanda muzica pe planeta maimutelor.
    Auzi la britanicul Sunak din Pakistan cum vrea el sa mareasca sentimentul de coeziune nationala.
    Strange oameni pentru a deveni criminali pentru ca a primit el ordin de la 20 de bogatani .
    Cand aud porcariile astea cu patriotismul si datoria fata de patrie imi dau seama ce pierdere uriasa de vreme este faptul ca ne-am nascut pe planeta aceasta.
    Terra este o cloaca de imbecili hamesiti , plictisitoare pana la absurd.
    Siktir maxim !!!
  • Mars.60 Stefan 27.05.2024 10:03
    Ocupatia de a ucide oameni are doua scopuri: insusirea averii altora sau apararea averii tale. Depinde in ce ipostaza te afli. Oricum, asa este, ramane cea mai tampita ocupatie, dar eu n-as numi-o umana. Oamenii in general se ocupa cu munca, ne-oamenii se ocupa cu astfel de actiuni distructive. Cand ucide, omul devine fiara.
  • Tic ► Mars.60 Stefan 27.05.2024 12:40
    Averea,bruma aceea,ne-o iau ăștia cu inflatia&co.Armata poate fi folosită contra noastră având în vedere constituirea unei armate europene: legiunea dacică merge la represalii in Germania, legiunea teutonica în Italia,ș.a.m.d.
  • Sabin G 27.05.2024 18:01
    E plină țara de glezne goale… ți-e frică de mâncarea de la cazan ai?
  • andriban 27.05.2024 11:43
    Să fim serioși !
    Ca întotdeauna în istorie - mai ales a imperiului britanic - vor lupta doar pentru ...pace. Amintiți-vă doar de Mahatma Ghandi și India. Câtă pacificare...
  • Nata 28.05.2024 04:57
    Foarte bine. Sa invete sa isi apere tara.
  • Radesalu 29.05.2024 13:51
    Asta e o veste bună pentru tâmplarii care construiesc sicrie. E simplu, pe ăștia înrolați trimiși în ukr, tot atâtea coșciuge să-i însoțească pe drumul pe care se aventurează.
    Să zicem merçi, deocamdată, că la noi nu a început vânătoarea cu arcanul..
  • Radesalu 29.05.2024 14:16
    La noi e mult mai inteligent făcută această ademenitoare atragere a tinerilor papagali, în a fi servitori (a se citi carne de tun) pentru patrie, care în contextul actual sună cu a servi interesele lașilor care nu au curajul sa spună NU, păpușarilor care trag sforile morții pe planeta asta epuizată.
    Această manieră "modernă" o puteți vedea prin diabolica RECLAMĂ vizibilă pe monitoare in troleibuze si autobuze STB, cum că nimic nu e mai înălțător, decât sa te înscrii la scoala militară națională de produs viitoarele cadavre pe câmpurile de luptă...ale altora.
    Noi n-avem zugravi, zidari, instalatori, strungari, sudori si mulți alți muncitori calificați, dar ce contează, țară, țară vrem ostași...
    Părinți, puneți-vă copiii la adăpost de corbii războiului, din mascarada de parlament și politică de găinari din țara asta umilită și din afară și dinăuntru !!!
  1. Ședință CSAT la Cotroceni. ACTUALIZARE: România trimite rachete Patriot în Ucraina. Iohannis s-a retras oficial din cursa pentru șefia NATO

  2. Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

  3. Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

  4. Jandarmii LGBT au profanat o icoană a Mântuitorului la Cluj Napoca. AZNews: Abuz al Jandarmeriei la marșul homosexualilor: A amendat cu sume uriașe un grup de copii cu icoane, în timp ce parada agresivă LGBT a fost protejată!

  5. Occidentul ”a aruncat zarurile”. Ucraina are undă verde să atace oriunde pe teritoriul rusesc

  6. 22 iunie 1941, declanșarea Războiului Sfânt pentru Reîntregirea Țării. Ordinul Mareșalului Antonescu: Ostași, vă ordon: Treceți Prutul! Sdrobiți vrăjmașul din Răsărit și Miază-Noapte. Desrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți!

  7. Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

  8. Se zgâlțâie Biserica Catolică: Papa Francisc îl cheamă la Judecată pe arhiepiscopul Viganò acuzându-l de Schismă

  9. După președintele Serbiei, Viktor Orban afirmă fără îndoială că Europa va fi în război: ”Noi nu vom participa. Nici cu bani, nici cu arme, nici cu militari”. Doar Donald Trump ”mai poate opri trenul”

  10. Klaus dispărut în ceață. S-a supărat ca văcarul pe satul planetar

Ultima oră

16:01

O bijuterie

16:00

CPI a emis mandate de arestare împotriva fostului ministru rus Șoigu și generalului Gherasimov

15:20

Șeful Serviciului de informații militare al Ucrainei ia în calcul atacarea podului Kerch cu rachete ATACMS

14:07

Un studiu despre morțile de după vaccinul Covid, cenzurat de Lancet, a fost revizuit și reinstalat după un an. Din 325 de autopsii, 74% dintre decese au fost cauzate de vaccin. ”CENZURAREA a dus la multe decese care ar fi putut fi prevenite”, spun autorii

13:23

Iulian Capsali: JULIAN ASSANGE ESTE LIBER!

13:14

Luminița Arhire: UN PREȘEDINTE PENTRU LINIȘTEA USEREULUI

11:59

Viktor Orban implicat într-un accident grav în Germania: un polițist a murit, altul a fost grav rănit!

11:38

Casa Albă a exercitat presiuni asupra Amazon pentru a cenzura cărțile critice la adresa vaccinurilor anticovid

11:05

Tucker Carlson: ”Avortul este un sacrificiu demonic” - VIDEO

10:40

Comunicat - Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie are, la loc de cinste printre atribuțiile misiunii sale de arhiereu al Bisericii, calitatea de învățător al comunității pe care o păstorește

10:25

Claudia Marcu: Comisia Europeană ne transformă, oficial, în cobai

10:15

O femeie din Hamburg a fost condamnată la închisoare pentru că i-a insultat pe violatorii unei fete

09:36

Julian Assange este liber și a plecat din Marea Britanie. Fondatorul WikiLeaks a încheiat un acord cu autoritățile americane

09:13

Partidul PPR a depus plângere penală pentru înaltă trădare împotriva membrilor CSAT

08:57

Prof. Dr. Tiberiu Tudor: GENEZA STATALITĂȚII UCRAINENE (4) - Nașterea naționalismului ultra-xenofob ucrainean