Vasile Bănescu se războiește steril cu ActiveNews și cititorii noștri care solicită DEMITEREA lui

De ActiveNews  /  

Foto: Digi FM

Foto: Digi FM

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma Editorialului ActiveNews scris de Adrian Pătrușcă despre Vasile Bănescu și inepțiile lui pe tema avortului, între care se numără formulări perfide ca „justificarea medicală a avortului” și „interzicerea totalitară a avortului” - opinii care contrazic poziția OFICIALĂ a BIsericii față de crima avortului - , civilul „woke” de la Patriarhie a ținut să adauge post-factum, astăzi, un „necesar post scriptum”. Îl publicăm mai jos, pentru a-i devoala mentalitatea de „Ștefan Gheorghiu”, în așteptarea unui post-post-scriptum, ceva mai sintetic și elevat în același timp, cum ar fi o și mai necesară Cerere de demisie sau, și mai simplu, anunțul unei demiteri patriarhale, după cum solicită și cititorii noștri. (V.R.)

„Pentru posibila lămurire a unei nuanțe esențiale, care scapă unora dintre lectorii cu cecitate spirituală din zona sumbră în care preceptele religioase curate sunt percepute ca ordine militărești pe care le-ar putea emite Biserica în societate, revin cu acest necesar post scriptum la textul transmis ieri:

„Interzicerea totalitară a avortului” este sintagma care descrie exclusiv un act juridic abuziv, emanat de un sistem politic pur totalitar, așa cum a fost ceaușismul în România.

Biserica pledează cauza Vieții și a libertății morale a persoanei, care se mântuiește în relația cu Hristos răsfrântă iubitor în cea cu aproapele său, nu cauza totalitarismului de orice fel care strivește și elimină persoana, transformând-o în individul-masă, așa-zisul „om nou” fără niciun Dumnezeu.”

Vasile Bănescu (în calitate de persoană particulară, bănuim, în toate înțelesurile cuvântului)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Briel 15.07.2022 00:47
    Dude, ne dezamăgești ! Doar o singură mască?

    Uite, am o idee de post post scriptum, să ne răspunzi direct / pe șleau/ într-un singur cuvânt la întrebarea: ești mason ?

    Îmi permit să insinuez că ai o alură foarte masonica și o gândire "particulară" divorțată de învățătura Bisericii ....care te mai și plătește din oarecare motiv.
  • A.C. 15.07.2022 01:36
    Dom'le, m-a bagat in ceata!! Oi avea si eu vreo "cecitate" cognitiva, caci ma "confuzeaza"....Sau oi veni si eu din cine stie ce "zona", caci si eu vreau ca acest individ sa nu mai reprezinte in vorbe Patriarhia Romana.
    Ce "spate" are acest purtator de venin?! Nu s-o gasi un vorbitor mai merituos? Unde e lumina pe care ar trebui sa o emita pe cale...lingvistica?! Tenebros e 'mnealui, dar nu poate distinge, nu are capacitatea...
  • Nenea Iancu 15.07.2022 02:00
    „Legalizarea totalitară a avortului”, aceasta ar fi exprimarea corectă, dacă dl. Bănescu ar cunoaște puțină istorie. Avortul a fost legalizat pentru prima oară în lume într-o țară totalitară, URSS, în 1921. Încă o dovadă că totalitarismul comunist, ca și cel nazist, e întemeiat pe crimă. Ceaușescu a fost un comunist atipic, ușor naționalist, iar decretul lui de interzicere a avorturilor a fost mai degrabă o dovadă de oportunism economic decât de fidelitate față de linia extremei stângi a comunismului. A pune semnul egal între comunism și interzicerea avorturilor e o gravă eroare de logică, întrucât comunismul a fost poarta prin care avorturile au intrat în lume.
  • RomeoB 15.07.2022 07:34
    Inca din anul 2000, parintele Iustin Parvu avertiza ca lumea intreaga va deveni un lagar Pitesti.
    In unul din ultimele numere ale revistei ATITUDINI ( editat de Sf Manastire Petru Voda https://www.atitudini.com/ ), a fost prezentat cititorilor incercarile prin care a trecut marturisitorul Tache Rodas, in timpul cat sa aflat la mai multe inchisori; inclusiv Pitesti.
    MAREA VIRTUTE A LUI TACHE RODAS, A FOST CA NU A JUDECAT PE NIMENI: NICI MACAR PE TORTIONARI ! ASTA L-a SALVAT ! NU A FOST MAI DESTEPT, MAI DARZ, MAI TENACE DECAT ALTII, DE LA ARE ERAU ASTEPTARI MAI MARI. A APLICAT O LEGE DUHOVNICERASCA !
    AYTENTIE CAND JUDECATI: S-AR PUTEA CA SA NU FACETI FATA VIITOARELOR PRIGOANE PT CA ACUM JUDECATI ! UNA ESTE SA CONDAMNI FARA ECHIVOC PACATUL, ALTA ESTE SA JUDECI PACATOSUL !
  • CoRin 15.07.2022 12:30
    Întrebarea mea este cui se adresează acest purtător de cuvânt? Care ii este "publicul" țintă? Discursurile croșetate în care amesteci cat vrei din Adevăr cu mesaje "politic corecte" = minciunica....Pentru ca în loc sa aducă liniște și pace, neliniștesc și în parte pot și smintii... Mie personal personajul i-mi este antipatic nu pot sa-l ascult și sa-l vad (Doamne iartă-mă!) asa ca doar citesc ce grăiește ici și colo...In logica lui lipsește pe acest subiect folosul... Toate ne sunt permise (ca expresie a libertății totale lăsate noua de Dumnezeu) dar nu toate folositoare...
  • Carbid 15.07.2022 13:24
    Purtator de cuvânt laic??? Pentru ce are nevoie Patriarhul de asa ceva? Este impus….
    Este acolo “pentru” crestini ortodocși, sa vicieze Biserica!
    E unul din viermii care se dezvoltă “din interior”!
  • Carbid 15.07.2022 12:49
    Când v-am scris intr-un comentariu ca e pui de Heidelberg, l-ați cenzurat!
    Cu cât sunt deconspirați mai repede cu atât mai bine pentru toți!
  • __ 15.07.2022 23:08
    neo-dictomul.yogin-ostic (delicat și neglijent) "intrrzicerea totalitara a avorturilor" e o contra-dictie.de fapt, in termeni, carevasazica echivalenta cu "interzicerea tiranică a violului cumulat cu crima" (asupra mamei si copilului , respectiv), chiar dacă trebuie conștientizat violul și crima acestea. Pe vremea lui deciu, liciniu, la romani, greci ar fi mers dictonul (sau azi, daca audienta sunt urâtori de copii și/sau bețivani-avortori ca multi romani, sa nu fie, desi este!). Corect e "interzicerea _sfântă_ a avortului", dorita de Biserică, echivalentă cu "protejarea sfântă a vieții"...
    trebuie remitere parere fara acest dicton.
    De altfel de ce s-a mentionat fiindca nici in SUA nu s-a interzis uciderea ci s-a luat dreptul intrinsec federal de a ucide, sau ceva de genul.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  8. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  9. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale