Vasile Bănescu revine cu precizări în cazul colegului său Visarion Alexa și a victimelor sale. VIDEO

De Andrei Nicolae  /  

Captură: Trinitas TV

Captură: Trinitas TV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, revine cu o serie de precizări în contextul cazului intens mediatizat al preotului Visarion Alexa, acuzat că a abuzat sexual chiar în biserică o enoriașă care l-a dat într-un final pe mâna Poliției și ar fi hărțuit psihologic o altă fostă fiică duhovnicească care l-a reclamat la Arhiepiscopia Bucureștilor. Potrivit reprezentantului Patriarhiei, poziția creștină este în mod natural favorabilă oricărei persoane abuzate, transmite site-ul Știripesurse.

„Poziția Bisericii, poziția creștină, este în mod natural și subînțeles favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel.

Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Sensul ultim al credinței în Dumnezeu este (re)orientarea noastră lăuntrică spre Lumina întrupată într-o lume întunecată de păcat și schimbarea dureros tainică a vieții noastre de risipitori, produsă uneori prin cutremurare adâncă.

Este esențial să nu uităm că nădejdea prea mare în mila lui Dumnezeu, dar mai ales deznădejdea cu privire la mântuirea noastră sunt două dintre păcatele pe care le putem comite periculos de ușor împotriva Duhului Sfânt.

Alegând să rămână în sfera protectoare a credinței, oferind credit lui Dumnezeu mai ales în momentele când Acesta pare de negăsit, pentru un creștin nimic nu este niciodată pierdut.

Cuvântul ultim rămâne iertarea pe care ne-o atrage schimbarea”, afirmă Vasile Bănescu în stilul său caracteristic.

Cazul va avea reprercusiuni extrem de grave și aproape incalculabile în acest moment la adresa Bisericii. Numai o judecată serioasă a Sfântului Sinod ar putea îndrepta situația generată de fenomenul vedetismului tele-preoțesc.

Visarion Alexa, paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari, a fost suspendat de la slujire după ce ce a fost reținut pentru fapta de agresiune sexuală. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6. De asemenea, Alexa are interdicție să se apropie la mai puțin de 300 de metri de persoana vătămată. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a confirmat că a existat o relație între cei doi, dar „nu foarte profundă”.

Fiind audiat în calitate de suspect, Alexa Visarion a recunoscut (...)”, potrivit unor surse judiciare, citate de România TV. 

Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 6 a transmis exact în ceea ce a constat agresiunea sexuală: „Se efectuează cercetări cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia și în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din București, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că (...) hainei preoțești, fapta ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de Agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. (1) C. penal”.

După ce suspectul a contestat decizia de control judiciar, surse din cadrul anchetei au dat publicității extrase edificatorii din Stenogramele înregistrărilor Direcției Operațiuni Speciale a Poliției.

Totodată, Trinitas TV a șters toate emisiunile cu Visarion Alexa, atât de pe site cât și de pe conturile de YouTube și Facebook ale Televiziunii Patriarhiei, concomitent cu emiterea primului comunicat al lui Vasile Bănescu privind suspendarea colegului său de platou de la slujire. ActiveNews redă două astfel de emisiuni memoriabile, găsite, totuși, pe internet:

Visarion Alexa și Valeriu Gheorghiță despre credință, Biserică și viața în pandemie: Vasile Bănescu și Visarion Alexa despre Credința în Vaccinul Salvator la Trinitas TV:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Arcas 20.09.2022 00:48
    Ștergerea emisiunilor este o decizie proastă! După cum se știe au fost și emisiuni de toată jena, cele despre înțeparea ritualica, ce poate ar fi putut fi șterse, dar nici acelea, si cu atat mai puțin, acele emisiuni unde părintele Alexa a reușit să fie vrednic de ascultare! Sunt documente pentru posteritate! Vom vedea, peste timp, cum vom judeca acest caz!
  • Andri 20.09.2022 05:27
    Ne rugam lui Dumnezeu sa-i dea puterea lui Alexa de a se trezi si de a-si recunoaste si marturisi caderea. Asta inseamna sa traiasca in iadul constiintei pe pamant, dar poate astfel sa-si gaseasca mantuirea. Numai Dumnezeu stie ce medicamente si vindecari si ridicari are pentru fiecare. Cat despre victime…sa le intareasca Dumnezeu sa treaca de sminteala, sa nu confunde persoana preotului cu Biserica, cu Mireasa preacurata a Mielului.
  • Miha Vld 20.09.2022 09:51
    Poate s-a pierdut si el cu firea dar ea ce căuta in blugi si in tricou fără sutien la spovedanie?! Adică chiar nu avea niciun minim de decență și nici bun simț. Sunt femeie:să țineți minte, o femeie poate răsuci mintea unui bărbat cum vrea ea, dacă își pune in gând !! Să nu imi spună mie nimeni că, vezi doamne, ea e tare inocenta. Cum să îmbrățișezi preotul, dar ce, e barbat'su?? Rușine! Dacă el este găsit vinovat și ea are partea ei de vină!
    Dacă ea considera că nu are nicio vină atunci toată vina este asupra ei. Dumnezeu sa fie cu noi cu toți
  • Enya 20.09.2022 10:17
    Agresiune, neagresiune, asta e mai putin important. Nu minimalizez nimic, vreau doar sa spun ca acesta este doar un pretext, daca preotul era asa cum se spune ca era, sigur se stia de mai multa vreme, dar scoaterea la iveala tocmai acum are interese la mijloc din mai multe parti.

    Ce e insa grav si CRIMINAL este propaganda preotului pro vaccinare!

    Curat de-ar iesi din acest spectacol, nu mai poate fi niciodata considerat om al dreptatii si al lui Dumnezeu atata vreme cat a sustinut "vaccinarea"! Aici e buba lui, aici e de fapt crima lui!!!!

    Acum, odata cu declansarea scandalului, am vazut si eu rolul domniei sale in pandemia inchipuita si inexistenta a unui virus la fel de inexistent si nu pot spune decat atat: DUMNEZEU SA-L IERTE, ca pe toti criminalii de politicieni si eroi, caci oamenii intepati si dati demonilor din cauza lor, a tuturor tradatorilor de neam si specie, nu mai au cum sa-i ierte!

    Fapta lor, de a sluji sistemul criminal, e peste puterea omeneasca de intelegere si iertare pentru ca nu vorbim aici de o simpla "vaccinare", ci de un GENOCID PROGRAMAT CU SANGE RECE, de CRIME IMPOTRIVA UMANITATII care s-au declansat concomitent in toate tarile la fluierul sinistru al satanelor nepamentene, dar mai ales de CRIMA DE NEIERTAT nici intr-o eternitate DE A-I DA PE OAMENI DEMONILOR, amestecandu-le genele divine cu genele demonilor prin "vaccinarile" succesive carora le-ai facut propaganda!

    Cand intervine colonelul turcescu si baga in poveste un ingredient cu femeia cealalta (afectata psihic) doar ca sa creeze confuzie si sa dea drumul malaxorului societatii, e clar ca e mai mult decat o agresiune, e mana lunga a mai multor servicii care au profitat de ceva pentru a-si regla treburile si a continua agenda.

    Am vazut fotografia cu botnita in altar, este pur si simplu odioasa!!!!

    Numai cine nu vrea nu poate vedea tradarea de Dumnezeu! Nu mai poti lua apararea acestui om cand vezi asa ceva, iar daca o faci, inseamna ca si tu ai o cheita sau un scop (personal sau al celor pe care ii slujesti la randul tau)!

    - odata cu pandemia inexistenta, pe langa criminalii "oficiali", au iesit la iveala criminalii utili sistemului, platiti-neplatiti acum, dar sigur platiti in bani, functii sau favoruri si datori vanduti sistemului cu mult inainte de declansarea operatiunii psihologice "covid"!
    - orice preot care a indemnat la ascultare de criminali (politicieni si eroi), la inbotnitare, testare si mai ales "vaccinare" este mult mai mult decat o unealta a sistemului, este direct al diavolului!
    - orice preot care s-a "vaccinat", sub presiune sau din convingere, NU a avut niciodata har, ci a devenit preot din interese materiale sau de alta natura!
    - cand slujesti un sistem ocult al diavolilor si-l tradezi pe Dumnezeu, fii sigur ca sistemul te va sacrifica si pe tine cand va avea nevoie de sange in arena sau sa-si rezolve alte pacaleli ale poporului aruncandu-te pe tine, sluga odioasa ce i-ai fost, in foc.
    - necula sa ia aminte, probabil ca o sa-i vina si lui randul cu ceva, cand te inchini la mamona si indemni oamenii debusolati, singuri, plini de frici, care te vad ca pe o scapare in toata acea nebunie artificiala creata de oculta si rezolvata prin sagetile ei, guvernele criminale ale lumii, sa se "vaccineze" si sa-si piarda protectia divina pentru eternitate, nu ai cum sa mai speri la o viata normala, sabia iti va fi mereu deasupra capului! Te-ai vandut sistemului si diavolului, al lor esti pentru totdeauna!
    - nu stiu cati iepuri se impusca prin acest preot, dar sigur este vizata biserica, oculta are nevoie ca oamenii sa ramana fara repere si fara sprijin sufletesc, spiritual, sa nu mai creada nici in preotii si duhovnicii buni CARE EXISTA si sa cedeze mai repede in fata "vaccinarilor" care, nu uitati, sunt centrul operatiunii speciale "DEMONII vs DUMNEZEU" si prin urmare ne vor fi bagate cu forta pe gat pana la sfarsitul acestui ultim razboi dintre specia umana si cea NEumana! Preotul este doar un declansator, adevaratul scop merge mult mai departe de (foarte posibilele) agresiuni sexuale.

    - de-ar fi de o puritate absoluta ca preot si se va dovedi ca nu a existat nici o agresiune, ca nu a avut nici macar un gand necurat, faptele criminale ale preotului nu sunt acestea, ci indemnarea la "vaccinare" si dovada ca apartine sistemului criminal, ducand propaganda acestuia pana in altarul sfant al lui Dumnezeu (nu voi uita vreodata fotografia abjecta cu botnita langa lingurita de impartasanie, botnita nu este doar simbolul sclaviei, ci partea esentiala din hibridizarea prin "vaccinare")!!!

    Iar daca cineva ii ia apararea pe subiectul agresiunii si-i tine partea pe motiv ca e o posibila victima intr-o incaierare a unor servicii care lupta murdar sa-si atinga scopurile care servesc oculta, desi posibila fapta a acestui individ (caci preot nu se mai poate numi, preotul este doar acel suflet cu har hirotonit si legat de Dumnezeu pentru eternitate, cand ai dovedit ca esti o sluga vanduta care face propaganda "vaccinurilor" demonice de hibridizare a speciei umane cu specia demonilor, ai aratat pe cine slujesti cu adevarat si in nici un caz pe Dumnezeu!) este pistol cu apa pe langa tradarea de Dumnezeu si semeni, arata ca si "aparatorul" este ori al sistemului, ori un idiot care habar n-are pe ce lume traieste!

    In acest moment, pe mine nu ma intereseaza ce a facut, daca a facut, cu enoriasele, pe mine ma zguduie ca a fost una dintre slugi, ca sile, necula, chiar si seful cel mare (in special acesta!), unele infiltrate in BOR cu scopul de a distruge credinta adevarata a romanilor simpli si cinstiti (nu uitati ca suntem singura tara din Europa care nu a cazut in capcana "vaccinurilor", cei maximum 15% care s-au vaccinat au fost oile proaste pe de o parte si oamenii sistemului care n-au vrut sa renunte la privilegii pe de alta, iar Rezistenta a fost posibila doar datorita credintei reale in Dumnezeu, popoarele occidentului fiind atee, au picat ca mustele in capcana), iar altele platite sa serveasca abia acum celei mai mari operatiuni sataniste de pe pamant:

    HIBRIDIZAREA SPECIEI UMANE CU GENELE DEMONILOR!!!!
    (ingerii cazuti si alungati care au vrut Creatia si Terra lui Dumnezeu inca de la inceput si care ne-au manipulat istoria, Adevarul, vietile si libertatile pe tot parcursul existentei noastre prin oculta plantata pe pamant, faraonii si monarhiile demonice)

    Aceasta-i adevarata crima a acestui personaj: complicitatea la GENOCID si TRADAREA DE DUMNEZEU SI SEMENI!
  • Urruss 20.09.2022 11:22
    Pana la urma sunt inventate aceste acuzatii de mass-media pentru "circ" sau chiar a recunoscut si preotul?
  • Năzuim-spre-Înviere 20.09.2022 22:45
    Multi dintre noi au uitat de porunca Dumnezeiască: nu judecați,ca sa nu fiți judecați.
    Eu o vad mai mult ca ispită satanică din partea celor care le face mare plăcere să lovească in Dumnezeu si Biserică.

    Nu se cădea sa postați acele detalii scârboase. Ce ati rezolvat cu asta? Ia-ți dat apa la moară dracului si ați murdărit multe suflete inocente...

    Zis-a Ava Pafnutie: „Călătorind într-o zi, am rătăcit; și am ajuns aproape de un sat, și am văzut pe oarecari având vorbă unul cu altul, adică pe un bărbat cu o femeie. Și îndată am stătut rugându-mă pentru păcatele mele. Și iată, a stătut înain­ tea mea îngerul Domnului ținând sabie și zicând: „Pafnutie, toți cei ce judecă pe frații lor, cu această sabie pier. Iar tu, pentru că n-ai judecat, ci te-ai smerit pe sine înaintea lui Dumnezeu, de ca și cum tu ai fi făcut pă­ catul, pentru aceasta s-a scris numele tău în cartea vieții".

    Zis-a un stareț: „Dacă sunteți cu­ rați, nu judecați pe curvari, căci, făcând așa, asemenea și voi călcați și Legea; că Cel ce a zis să nu curvești, a zis și să nu judeci".

    Zis-a Ava Pimen: „Scris este: Cele ce le-au văzut ochii mei, pe acelea le mărturisesc (Pilde 25:7).
    Iar eu zic vouă: de veți și pipăi cu mâinile voastre, să nu dați mărturie. Iată cum un fra­te s-a batjocorit întru una ca aceasta: că având rele-bănuieli asupra fratelui său, într-o zi, după ce l-a văzut pe acela păcătuind cu o femeie, tulburându-se și foarte luptându-se [în conștiință], ducându-se la acela, l-a îmboldit pe el cu picio­rul său zicând: «încetează de aici, până când?» Dar iată că, lucru de multă mirare, s-au aflat acolo snopi zăcând unul peste altul. Pentru aceasta vă zic vouă că, de veți și pipăi cu mâini­ le voastre, nu vă grăbiți a vădi îndată".

    De vezi pe preot ca păcătuiește, acoperă-l cu mantia ta si nu îl da pe el de rușine.
    De vei acoperi pe fratele tău și Dumnezeu îți va acoperi mulțime de pacate.
    De vei întâlni preot beat căzut în șanț, mergi de ridică-l și sărută-i mâna!

    Cea mai mare sminteala așa cum a spus și Enya este cea cu supracinstirea măștii care a pus-o langa Sfintele Taine. Mai mare nebunie nici ca se putea.

    Dar ce să-i faci... Și-a pierdut omul mintile de la atata purtare de botniță!
    Iar răspunderea care o au toți preotii care și-au îndemnat enoriasii la a primii vaccinul îi face răspunzători de moartea lor înaintea Lui Hristos!
    Mulți dintre ei sau crezut infailibili aidoma papei. Se cuvenea ca preotul sa fie smerit iar nu îngâmfat!
    Omul fără de Dumnezeu este un nimic!
  • Andri 21.09.2022 06:18
    Pe campul de batalie duhovnicesc, preotii sunt in primul rand. Daca noi mergem fuga la spovedanie sa ne plangem de te miri ce, sagetile cele mai multe si grele cad in capul lor, al preotilor. Numai Dumnezeu stie destinatia fiecaruia. Spunea un cuvios ca dupa moarte, de ajungem in rai, o sa ne minunam ca ne gasim noi insine acolo, o sa ne minunam ca altii pe care-i credeam pierduti sunt acolo, o sa ne minunam ca nu o sa-i vedem acolo pe cei la care ne asteptam sa fie acolo.
    Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte.
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  3. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  4. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  5. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  8. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  9. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  10. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

Ultima oră

13:05

Vocea lui Guterres a fost în sfârșit auzită. SUA au spus ”NU” aderării Palestinei la ONU

12:40

A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

12:26

Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

12:01

Marinar în stare de inconștiență, pe o navă din Sulina

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților