Vasile Bănescu: Dacă Visarion Alexa se pocăiește poate reveni la slujire. Decizie Definitivă: Fostul paroh rămâne sub control judiciar. Surse: Încă 5 plângeri penale pe numele lui. ACTUALIZARE

De Cătălin Vușcan și Alesandru Anghel  /  

Foto: Antena3

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul paroh Visarion Alexa a ajuns luni în fața judecătorilor care vor decide dacă măsura controlului judiciar va fi înlocuită cu cea a arestului. 

Potrivit informațiilor Știripesurse, încă cinci victime s-au decis și ar fi depus plângeri împotriva preotului. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți. În această dimineață, preotul a ajuns la Tribunalul București, dar nu a făcut nicio declarație, nici măcar una de iertare față de Biserica națională, târâtă în noroiul presei de scandal, sau față de victimă.

ACTUALIZARE: Tribunalul București a decis, luni, menținerea măsurii de control judiciar a preotului Visarion Alexa, cercetat penal sub acuzația de agresiune sexuală. Decizia Tribunalului București este definitivă, conform Ziarului Incomod. El nu are voie să părăsească țara și e obligat să se prezinte zilnic la secția de poliție din proximitatea locuinței sale.

 

Instanța a respins atât solicitarea preotului de ridicare a controlului judiciar, cât și pe cea de arestare preventivă, a procurorilor: „Respinge ca neintemeiate contestatiile formulate de Parchetul de pe langa Jud sector 6 si de inculpatul Alexa Visarion. Definitiva”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, la solicitarea Observator, că, în funcție de sentința judecătorească, Visarion Alexa riscă să fie eliminat din preoție. Însă... 

„Dacă respectivul nu este condamnat penal și nu se ajunge la "depunere din treaptă" sau "caterisire", episcopul local, în consultare cu membrii consistoriului care a judecat cazul, poate decide revenirea la slujire după o perioadă de "pocăință", îndreptare.”

Citiți și: Visarion Alexa a ajuns la 10 presupuse victime ale unor agresiuni psihologice sau de altă natură. Mesaje în valuri: „Tu nu înțelegi că sunt ca plastilina în mâinile tale?!”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Mircea Dragan 26.09.2022 11:58
  Urma sa fie avansat?Ceva pute in afacerea asta. Brusc intr-o singura saptamana este reclamat de 15 femei! Ciudat.
 • Gtxgmx 26.09.2022 13:14
  Daca toate acele femei mint,e un martir.Daca e adevărat ce spun ele,slujitorul Domnului e un caz medical.
 • DanielaBMED 26.09.2022 15:30
  Cazul este foarte-foarte trist. Pentru multi este prilej de sminteala. Cine insa este tare in credinta nu va socoti ca padurea nu are valoare pentru ca sunt destui copaci putrezi. Biserica ramane un spital duhovnicesc pentru toti, chiar si pentru preoti care ar trebui sa ne fie model de traire crestina. Unii se vindeca (...), altii se amelioreaza, altii raman bolnavi. ”Padurarul” trateaza, asteapta rezultatul...tratamentului... Cert este ca multa boala ( sufleteasca )este in popor, chiar si printre preoti, multe stiute si multe nestiute. Insa harul preotiei ramane, indiferent de cat de ”stricat” este preotul. Dumnezeu sa-l vindece si pe parintele Visarion...! Si pe acele femei. Si pe noi, pe toti, de bolile noastre sufletesti, de patimile care ne strica sufletul - tot felul de patimi... Nimic ( nimeni ) necurat nu va intra in Imparatia cerurilor. Infricosator...
 • Mars.60 Stefan 7649 26.09.2022 18:50
  Sfânta Evanghelie după Luca
  Capitolul 17, 1-4

  1. Și a zis către ucenicii Săi: Cu neputință este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!
  2. Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară și ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceștia mici.
  3. Luați aminte la voi înșivă. De-ți va greși fratele tău, dojenește-l și dacă se va pocăi, iartă-l.
  4. Și chiar dacă îți va greși de șapte ori într-o zi și de șapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.
 • Mars.60 Stefan 7649 26.09.2022 18:41
  Sfânta Evanghelie după Matei
  Capitolul 5, 27-28

  27. Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârșești adulter".
  28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui.
  ===========================================

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Capitolul 6, 12-20

  12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.
  13. Bucatele sunt pentru pântece și pântecele pentru bucate și Dumnezeu va nimici și pe unul și pe celelalte. Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup.
  14. Iar Dumnezeu, Care a înviat pe Domnul, ne va învia și pe noi prin puterea Sa.
  15. Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!
  16. Sau nu știți că cel ce se alipește de desfrânate este un singur trup cu ea? "Căci vor fi - zice Scriptura - cei doi un singur trup".
  17. Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El.
  18. Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său.
  19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?
  20. Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
  ============================================

  Sfânta Evanghelie după Ioan
  Capitolul 12, 47-48

  47. Și dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea.
  48. Cine Mă nesocotește pe Mine și nu primește cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în ziua cea de apoi.
 • aspenter2002 27.09.2022 03:09
  Să-i pună costum de vânat urșii,cu țepi,cum se purta în trecut, când spovedește.
 • George 27.09.2022 12:28
  Doamne ajută, să se pocăiască!
  https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/obisnuinta

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala