Valerian Stan: Întristându-i pe frații ce-au cunoscut cizma rusească. Farsa pandemică minată de războiul din Ucraina. E doar o coincidență sau Putin a acționat de conivență cu răufăcătorii neo-marxiști din Vest? Situațiunea (CXXIV)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Avocații de pe Facebook ai domnului Putin ne spun că barbarul kgb-ist face ce face în Ucraina pentru că a fost provocat de Occident. Desigur că mai ales pe timpul „războiului rece” cele două părți s-au provocat reciproc. Dar după, nu cumva Rusia, cu nostalgia ei imperială, a provocat nu doar Occidentul, ci și mai mult decât atât?

Ca români, chiar am uitat că în Transnistria au murit 1.100 de oameni, în 1992 - și că Armata Roșie e și azi dislocată acolo? Iar ca europeni am uitat de intervenția armată rusă în Georgia (108 morți și acolo) și de Anexarea Crimeii în 2014? Și tot ca români poate ar trebui să nu uităm că același spirit imperial al Rusiei, de nimeni provocat, ne-a rupt din trupul țării teritorii în 1812 și în 1940. Apropo, mă uit pe unele pagini ale unor intelectuali români din Basarabia, care ei înșiși sau prin înaintași au cunoscut cizma rusească, și-mi dau seama ce mare tristețe e să existe frați ai lor care gândesc cum gândesc.

*Ca absolut tot ce-a făcut până acum în Ucraina, halucinantă e și pretenția agresivă a lui Putin de a se vorbi despre "operațiune militară specială”, și nu despre război. Cu atât mai mult cu cât nimeni altcineva în lume nu a folosit și nu folosește sintagma lui cinică - până și președintele chinez a vorbit recent explicit despre război.

*Când Petrov turnătorul ne îndemna să nu ne mai uităm la televiziunea lui Felix turnătorul, l-am luat în râs. Deși ar fi trebuit să ne gândim încă de pe atunci că un ticălos se pricepe cel mai bine la ticăloși.

*Cred nu pentru că L-am văzut pe Dumnezeu, ci pentru că aș vrea să-L văd.

*Președintele turc a declarat că ''Dat fiind că deciziile Adunării Generale a ONU nu sunt constrângătoare, nu a fost luată nicio măsură pentru a pune capăt luptelor'' în Ucraina. El a mai spus și că, așa cum încă funcționează sistemul ONU creat în perioada postbelică, o singură țară poate contracara voința tuturor celorlalte prin dreptul de veto pe care-l au în Consiliul de Securitate SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța și China. Turcia, membră a NATO, a ales o poziție neutră în războiul ruso-ucrainean și încearcă să acționeze ca mediator. Turcia a găzduit joia trecută o întâlnire între miniștrii de externe Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba, încheiată fără progrese.

*Dureroasă soarta românilor din Ucraina: de parcă nu le ajungea traiul sub stăpânire străină, a mai venit pe capul lor și acest război al altor asupritori...

*Cei dintre noi care-l aprobă pe Putin cu ororile lui din Ucraina (pretinzând cel mai adesea că sunt "imparțiali”) uită un lucru elementar, anume că a te situa echidistant față de bine și de rău înseamnă să fii de fapt de partea răului. Și, creștini fiind, mai uită și că Mântuitorul nostru ne învață că făcătorii de pace - iar nu făcătorii de război - vor fi fericiți, "căci aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema".

*SUA, UE și G-7 (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite) vor revoca statutul comercial al Rusiei de „națiune cea mai favorizată”. Prin aceasta, în contextul invadării Ucrainei, se va permite țărilor membre să impună tarife mai mari importurilor rusești.

*Tocmai când farsa pandemică s-a decredibilizat cu totul, și când lumea se aștepta ca autorii ei să răspundă pentru crime împotriva umanității, Putin a atacat Ucraina și am uitat cu toții de numitele crime. E doar o coincidență sau Putin a acționat de conivență cu răufăcătorii neo-marxiști din Vest? Big Tech, unealtă a neo-marxiștilor globaliști, cea care l-a călcat în picioare cu cenzura ei pe Trump, complet nevinovat, n-are nici cea mai mică problemă cu conturile lui Putin, ale cărui acțiuni samavolnice au fost condamnate la ONU de 141 de state din totalul de 193.  E doar o coincidență sau Putin e de conivență cu grangurii neo-marxiști? Prin invadarea Ucrainei, Putin a dat o lovitură grozavă unității Bisericii Ortodoxe. E doar o coincidență că actul său îi face fericiți până la paroxism pe neo-marxiștii ateiști? De n-am trăi totuși alte timpuri, ne-am putea infiora iarăși cu gândul la o înțelegere precum cea cunoscută în istorie ca Pactul Hitler-Stalin?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • marc Kopil 13.03.2022 20:13
    S_ar putea sa aveti dreptate. Sper ca nimeni nu-l scuza pe Putin, dar nu trebuie uitati nici dementii din Vest, doar pentru ca ne-am obisnuit cu paradigma: Vest egal libertate si democratie si Rusia egal dictatura comunista. Lucrurile au evoluat in rau, si se pare ca Vestului (din cauze complexe) incepe sa-i cam placa "stategia de lucru" si "valorile" marxismului. Nu e deloc imposibil sa ne aflam intre doua feluri de monstruozitati. Razboiul lui Putin e mai "evident" mai "grafic", isteric. Celalalt, al vestului, e mai subtil, e psihologic si complet inuman, dus cu rabdare si nemilos. Ca sa fiu plastic as zice ca ne-a luat dracu. Ne omoara trupul si sufletul. Si daca astea doua tabere se "vorbesc" intre ele, sa ne tina Dumenzeu. Si ne va tine.
  • Terchea B. 13.03.2022 20:27
    Totul urmeaza o agenda bine stabilita si care a inceput cu mult inaintea pandemiei .Ce vedem acum este spre final , asa ca asteptati-va la ce e mai rau si nu va stresati ca oricum nu se mai poate schimba nimic
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”