Vălenii de Munte, ediția a patra. Spiritul național, de la Avram Iancu la Nicolae Iorga

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


2024 este Anul Avram Iancu. 200 de ani de la nașterea eroului-martir al neamului  românesc. Conferința ”Iorga după Iorga”, ediția a patra dedică în acest an un moment special  crăișorului Munților Apuseni. De aceea,  am denumit acest eveniment ”Spiritul național, de la Avram Iancu la Nicolae Iorga”.

În viziunea lui Iorga, Avram Iancu a fost  întruchiparea sacrificiului pantru apărarea spiritului național al românilor. Crăișorul s-a ridicat din rândul ”norodului” și cu sabia în mâna a luptat pentru eliberarea de sub ocupația și din jugul grofilor. În același timp, Iorga a dus un adevărat război, cu condeiul și cu vorba pentru renașterea națională. Doi eroi, două epoci care au lucrat pentru opera nației și afirmarea într-o lume complicată și plină de conficte militare.

Astfel, Consiliul Județean Prahova, împreună cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești și Casa Memorială ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, dar și cu implicarea Muzeului de Istorie și Arheologie Zalău, organizează ediția a patra a Conferinței ”Iorga după Iorga”, având tema ”Spiritul național, de la Avram Iancu la Nicolae Iorga”. Partneri media sunt Noua TV, Evenimentul istoric, Activenews.ro, Cetățeanul.ro, Newsteam.ro, Ancheteonline.ro, Actualitatea prahoveană și Opinia Transilvană. De asemenea, colaborator media, este, deja, de patru ani, Radio România Actualități.

Evenimentul se petrece în perioada 14-16 iunie, la Casa Memorială , ”Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte.  Va cuprinde conferințe susținute de profesori universitari, cercetători istorici, reprezentanți ai Academiei Române, publiciști, scriitori, jurnaliști. De asemenea, vom organiza o sesiune specială pentru prezentarea de cărți lansate în ultima perioadă. Și nu în ultimul timp, vom organiza un concurs de eseuri dedicat elevilor, care învață la școlile din zonă. Un moment artistic ne va oferi  un asamblu folcloric din regiunea Vălenii de Munte.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu