Val de concendieri în industria Big-Tech: Microsoft va renunța la 10.000 de angajați, în timp ce Google va desființa mai bine de 12.000 de locuri de muncă

De Ginan Abraheam  /  

Foto: Ars Technica

Foto: Ars Technica

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul informatic american Microsoft a anunțat miercuri o serie de măsuri de economisire, din cauza condițiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajați - până la sfârșitul lui martie -, reprezentând circa 5% dintre angajații gigantului, relatează AFP, potrivit ȘtiriPeSurse.

Grupul explică - într-un document bursier - că a luat această decizie „ca răspuns la condițiile macroerconomice și schimbării priorităților clienților”.

Microsoft urmează să-și publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie. Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obișnuit cu o creștere de două cifre.

În urma unei „explozii, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mișcarea accentuată în ultimele luni de o creștere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed). Microsoft a rezistat, inițial, mulțumită unui dinamism al informaticii la distanță (cloud), însă întreprinderile tind să-și limiteze investițiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.”

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare - inclusiv Amazon, care a anunțat la începutul lui ianuarie desființarea a peste 18.000 de posturi.
 
În același timp, Google a concediat 12.000 de angajați sau aproximativ 6% din întreaga sa forță de muncă. Directorul general al companiei, Sundar Pichai, a publicat o notă către toți angajații în care explică de ce a luat măsura extremă de a renunța la o mare parte din forța de muncă a Google, scrie BusinessToday.

Concedierile vor avea loc în diferite zone geografice ale lumii. Pichai a susținut că Google a fost martoră la perioade de creștere în ultimii ani, dar realitatea economică s-a schimbat. Concedierile sunt rezultatul unei revizuiri în toate ariile de produse și funcțiile pentru a alinia forța de muncă a companiei la prioritățile sale. Pichai a declarat că societatea va sprijini angajații afectați în căutarea unor noi oportunități și detaliază pachetele de concediere și alte beneficii care vor fi oferite angajaților afectați din SUA.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • doar un_OM 20.01.2023 21:09
    Si uite as vine A.I. si peste ei.
    Sclavul si-a facut datoria ... acum sclavul poate sa moara.

    Daca unii dintre ei ar avea judecata si constiinta
    acum ar fi momentul sa realizeze ce au facut si sa spuna tot .

    Dati din casa lor tot , tot ce stiti si tot ce ati facut .
  • Radu Comsuta 20.01.2023 21:40
    Probabil așa s-au înțeles ei la Davos. Valul de concedieri va produce o altă ”mică” criză care să facă parte din marea policriză în care sunt toate crizele adunate la un loc.
  • Tic 20.01.2023 22:13
    Aiurea, ii înlocuiesc cu roboți. Asta ca recompensa pt munca depusa în introducerea progresului tehnologic!:)))))
Ultima oră

17:54

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș: În timp ce un elev este sancționat pentru mesajul „Basarabia e România”, în județele din Transilvania mesajele pentru așa-numitul „ținut secuiesc” sunt promovate de autorități locale

17:00

Atacul cibernetic asupra ActiveNews ne-a costat 2500 Euro. Confesiune și Apel

15:48

Zelenski agită din nou apele: Putin va ataca Țările Baltice, Polonia și Germania. Cetățenii Statelor Unite vor lupta în Europa - VIDEO

14:47

Șoc în magistratură! Un judecător de la Curtea de Apel București a murit la nici 40 de ani. Cauza: AVC

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare