VINOVAȚII DE LA BALȘ. DEMISIA și ANCHETA PENALĂ!

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Aveam 14-16 grade temperatura în salon!” - Bolnav de la Balș

Cine sunt responsabilii de tragedia de la Matei Balș

Adrian Streinu-Cercel - Director (”manager”) timp de 13 ani al Institutului Matei Balș, până luna trecută, decembrie 2020, când a fost nevoit să-și dea demisia ca urmare a alegerii sale ca parlamentar PSD. Știa perfect care este situația din Spital, de la frig la starea siguranței echipamentelor. Este responsabilul principal. În timp ce toți bolnavii reclamă frigul - între care nume ca scriitorul Florin Toma și actorul Toni Grecu - el chiar azi, în ziua tragediei, minte la Antena 3 că nu era nici o problemă legată de căldura din Spital.

A doua minciună, și mai gravă: „Medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager la Balș, spunea că pavilionul care a luat foc a fost recent renovat și avea toate documentele în regulă. Dar, de fapt, clădirea nu avea autorizație la incendiu! Au recunoscut-o, vineri seara, la Antena 3, colonelul Orlando Șchiopu și Raed Arafat!” - Libertatea

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în „N” Guverne, minister în care a fost angajat încă de pe vremea lui Ceaușescu. Dezvăluiri despre el atestă că a fost unul dintre abonații BigPharma în ultimii 30 de ani, inclusiv sau în special al firmei Pfizer, care distribuie vaccinuri României de zeci de milioane de euro.

Nicușor Dan - Primarul USR-PLUS-PNL al Capitalei, care minte la fel ca Adrian Streinu-Cercel că era căldură în saloane.

Miniștrii Sănătății Guvernelor PNL-UDMR-PLUS-USR Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu, minister de care ține „nava-amiral” din lupta contra Covid, Institutul Matei Balș

Nelu Tătaru a trecut ca prin apă prin incendiul de la Piatra Neamț. Ce măsuri a adoptat în Spitalele de Covid?

Vlad Voiculescu, contabilul USR-PLUS de grădiniță care a reușit marea performanță ca în mandatul său precedent să returneze la bugetul de stat fonduri necheltuite - care erau între altele destinate înzestrării spitalelor din România - de 60 de milioane de euro.

„Românii tineri mor în spitale din cauza piocianicului din varul de pe pereții saloanelor, bolnavii de cancer se uită la perfuziile cu citostatice ca la Dumnezeu, copiii cu boli pe care nici hârtia nu le suportă se sting în așteptarea unui ficat compatibil, iar Ministerul Sănătății face pomeni: 60 milioane euro din bugetul pentru investiții al Sănătății iau drumul marelui malaxor bugetar, în cadrul rectificării negative de sfârșit de an. Miniștrii Sănătății din ultimii ani se supun orbește.

La ultima rectificare bugetară, din noiembrie a.c., Guvernul a tăiat peste 60 milioane de euro din bugetul total de 7,7 miliarde lei al Ministerului Sănătății, tocmai fiindcă banii n-au fost cheltuiți. Asta în condițiile în care mii de români mor cu zile, anual, din cauza neglijenței și indiferenței autorităților sanitare, a lipsei dotării din spitale, a subfinanțării sistemului. Pe scurt: mor degeaba.” - scria Cotidianul la vremea respectivă.

Suma era echivalentă cu costul a 320 de ambulanțe SMURD sau a trei sferturi din costurile de construcție ale unui spital județean sau o treime dintr-unul regional. Sau a 1.000.000 de calorifere, adăugăm noi.

Dar nu-i problemă. Odată cu epidemia Covid, bani cu tonele au revenit în bugetul Ministerului Sănătății

Într-o ședința de guvern din octombrie 2020, Executivul a mai aprobat alocarea a 60 de milioane de euro, bani europeni, pentru proiecte privind realizarea unor unități mobile de terapie intensivă pentru spitalele de urgență.

„32 milioane de euro vor fi alocate pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar diferenta de 30 milioane de euro vor fi alocate pentru realizare de astfel de capacități medicale mobile la nivelul unor spitale județene”, a mai spus șeful de cabinel al premierului, citat de EuropaFM.

Și alte suplimentări de buget de milioane de euro au mai fost acordate de la bugetul de stat în decursul anului Covidului, 2020.

Ce s-a întâmplat cu acești bani dacă nici măcar căldura și siguranța sistemelor în funcțiune nu puteau fi asigurate în „nava-amiral” Matei Balș?

Raed Arafat - „comandantul acțiunii” anti-Covid, căruia victimele și urmași ai celor morți la Colectiv i-au înaintat mai multe plângeri penale pentru modul dezastruos în care a gestionat tragedia. O tragedie care nu trebuia să se mai repete.

Florin Cîțu și Ludovic Orban - Prim-miniștrii PNL și comandanți ai „comandantului acțiunii”, responsabili direcți ai tot ceea ce este legat de Campania contra-Covid. Să amintim că Victor Ponta și-a dat demisia după Colectiv? Acum avem deja două Colectiv - Piatra Neamț și Balș.

Să ne imaginăm mișcările de stradă și titlurile din presa neo-securistă dacă la Guvernare ar fi fost altă alianță (trădătoare)?

Kim Il Klaus Iohannis - comandantul comandanților comandantului. Ca comandant.

Pentru unii se impune DEMISIA, pentru alții, ca Streinu-Cercel, se impune mai mult: ANCHETA PENALĂ!

Mai multe detalii la

UPDATE - Incendiu la Institutul Matei Balș! CINCI oameni au murit CARBONIZAȚI, o sută de pacienți evacuați. Mărturiii cutremurătoare ale pacienților internați în infernul de la Balș. Date preliminare arată că au explodat două tuburi de oxigen

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • ioansperling 29.01.2021 21:02
  Acum cativa ani au murit mii de oameni pentru ca politicienii nu s-au putut intelege UN AN ce medicament sa cumpere, probabil din cauza comisionului. Nimeni din Media nu a scos o vorbulita!
  Ce se intampla acum e urmarea tacerii de ani de zile! Este acelasi presedinte, acelasi Cercel de atunci....De ce s-ar fi schimbat in tot timpul acesta daca mergea si asa?
 • Orizont 29.01.2021 21:31
  Pentru toti romanii - Nu vi se pare extrem de stranie aceasta situatie mentinuta parca intentionat cu problema termoficarii, a gunoiului si acum inca un incendiu ? - De ce se intampla asta sub obladuirea PNL-USR ?
  Este o forma de sabotaj politic facut de mafiile mufate la bugetele publice din administratie ? E reglare de conturi prin sabotaj?
  Exista o grupare terorista in interiorul "statului" care raspunde la comanda externa - globalista si incearca declansarea unei explozii sociale pentru acea "resetare" si instaurarea a sistemului satanic 666 ?...
 • Rusi 30.01.2021 11:40
  Principalul vinovat este klaus werner johannis.
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan