Ups! Conspiraționiștii au avut (din nou) dreptate: BILL GATES a condus Pandemia Covid la nivel mondial. O spun Politico și Die Welt. BTI: BOMBĂ CU NEUTRONI

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Bomba cu neutroni: Cum a ajuns Bill Gates regele pandemiei pe mîna guvernelor lumii

Nu, nu e teorie conspiraționistă ieftină. E mega-anchetă făcută timp de șapte luni de mass-media germană grea, Politico și Welt, lansată aseară, și care scoate la lumină o situație care, în mod cert, scapă pînă și imaginației cetățenilor planetei. Concret, pandemia de Covid 19 care a zguduit planeta doi ani de zile, a fost gestionată la nivelul cel mai înalt nu de guvernele lumii, ci de patru ONG finanțate de Bill Gates. Cum a fost posibil și, mai ales, de ce?

Citiți și A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

Mega-ancheta germanilor prezintă pe șleau povestea pandemiei. În loc ca gestionarea ei să aparțină guvernelor lumii ori OMS, ea a fost transferată aiuritor unui grup de patru fundații avînd, toate, legături cu familia Gates. Acest grup de patru a decis pentru cea mai mare parte a planetei ce trebuie făcut împotriva Covid – măsuri de precauție, tratamente, vaccinuri, împărțirea pe țări a dozelor de vaccin.

Într-un cuvînt, grupul lui Gates a condus omenirea prin deșertul Covid 19. Cum a obținut grupul asemenea sarcină? Răspunde ancheta: prin sprijinul necondiționat oferit de OMS, organism finanțat masiv de Gates, și prin lobby puternic, inclusiv pe bani, la nivelul guvernelor occidentale.

Ancheta concluzionează nu doar că acțiunea grupului Gates a fost mai degrabă un eșec, dar ridică, totodată, întrebarea tulburătoare: cum a fost posibilă ”privatizarea” luptei împotriva cele mai devastatoare amenințări pentru sănătate din ultima sută de ani?

Să dăm cuvîntul jurnaliștilor germani.

 

„Cum și-au folosit patru grupuri private influența pentru a controla răspunsul global la Covid fără a fi supravegheate” titrează Politico.com, publicație germană care acoperă spațiul american.

Patru organizații din sănătate, care conlucrează îndeaproape, au cheltuit aproape 10 miliarde de dolari pentru a gestiona răspunsul la Covid în întreaga lume. Dar a lipsit supravegherea din partea guvernelor și nici nu și-au îndeplinit obiectivele asumate.

Când a lovit Covid-19, guvernele lumii nu au fost pregătite.

Din America până în Europa șiAsia, ele au trecut de la minimalizarea amenințării la închiderea granițelor, în încercarea eșuată de a înăbuși o răspândire virală care a cuprins în curând lumea toată. Pe cînd cele mai puternice națiuni se aplecau asupra problemelor interne, patru organizații neguvernamentale de sănătate au început să facă planuri pentru o luptă pe viață și pe moarte împotriva unui virus care nu cunoaște granițe.

Ceea ce a urmat a fost o trecere constantă, aproape inexorabilă, a puterii dinspre guvernele copleșite către un grup de organizații neguvernamentale. Înarmate cu expertiză, susținute de contacte la cele mai înalte niveluri ale națiunilor occidentale și întărite de relații bine consolidate cu producătorii de medicamente, cele patru organizații și-au asumat rolurile care trebuiau să fie, de fapt, asumate de guverne – dar fără a purta și responsabilitatea guvernelor.

În timp ce națiunile încă dezbăteau despre gravitatea pandemiei, grupurile au identificat potențiali producători de vaccinuri și au plasat investiții în dezvoltarea de teste, tratamente și vaccinuri. Și și-au folosit influența pe lângă OMS pentru a contribui la crearea unui plan ambițios de distribuție la nivel mondial a instrumentelor anti-Covid către națiunile nevoiașe, deși în cele din urmă nu au reușit să-și țină promisiunile.

Cele patru organizații lucraseră împreună în trecut, iar trei dintre ele au împărtășit o istorie comună. Cea mai mare și mai puternică a fost Fundația Bill & Melinda Gates, una dintre cele mai mari instituții filantropice din lume. Apoi a mai fost Gavi, organizația globală de vaccinare pe care Gates a susținut-o pentru a vaccina oamenii din țările sărace, și Wellcome Trust, o fundație britanică de cercetare cu dotări de miliarde de dolari, care a colaborat cu Fundația Gates în anii precedenți. În fine, a mai fost și Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei sau CEPI, grupul internațional de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor pe care Gates și Wellcome l-au ajutat să se înființeze în 2017.

Cele patru organizații au cheltuit aproape 10 miliarde de dolari pe Covid din 2020 – aceeași sumă cheltuită de principala agenție din SUA însărcinată cu combaterea Covid peste hotare.

Organizațiile au oferit împreună 1,4 miliarde de dolari OMS, contribuind la crearea unei rețele de distribuire a instrumentelor anti-Covid. Programul nu a reușit să-și atingă obiectivele.

Liderii organizațiilor au avut acces fără precedent la cele mai înalte niveluri ale guvernelor, cheltuind cel puțin 8,3 milioane de dolari pentru lobby între parlamentari și oficiali din SUA și Europa.

Oficiali din SUA, UE și reprezentanți ai OMS au activat în aceste organizații ca angajați, ajutându-i să-și consolideze legăturile politice și financiare la Washington și Bruxelles.

Cu toate acestea, în timpul celor mai severe valuri ale pandemiei, țările cu venituri mici au rămas fără vaccinurile menite să salveze vieți.

Liderii a trei dintre cele patru organizații au susținut că nu era necesară eliminarea copyrightului pentru vaccinuri, ceea ce ar fi favorizat producția de doze despre care activiștii cred că ar fi ajutat la salvarea de vieți.

Organizațiile societății civile active în țările mai sărace, inclusiv Medici fără frontiere, și-au exprimat dezaprobarea față de ideea că grupurile din Occident, formate din echipe de experți, ar putea ajuta la luarea deciziilor de viață și de moarte pentru oamenii din națiunile mai sărace. Aceste tensiuni au crescut atunci când Fundația Gates s-a opus eforturilor de renunțare la drepturile de proprietate intelectuală asupra rețetei vaccinurilor, o mișcare pe care criticii au considerat-o ca reprezentînd protejarea intereselor giganților farmaceutici față de oamenii care trăiesc în țări mai sărace.

„Ce îl califică pe Bill Gates să ofere sfaturi și să consilieze guvernul SUA despre cum ar trebui să-și utilizeze resursele?” se întreba Kate Elder, consilier principal în domeniul politicilor de vaccinuri în cadrul Medici fără frontiere.

Curând însă, guvernele din Statele Unite și Europa au început ele însele să sprijine masiv cele patru grupuri. În timp ce eforturile președintelui Joe Biden de a obține o finanțare suplimentară de 5 miliarde de dolari pentru combaterea virusului erau contrate în Congres, el a reușit totuși să dea 500 de milioane de dolari pentru CEPI în propunerea sa de buget – 100 de milioane de dolari pe an timp de cinci ani.

Acum, criticii ridică întrebări legitime cu privire la echitatea și eficacitatea acțiunii grupului celor 4 împotriva pandemiei – precum și la problema serioasă a transferului sarcinii de la guverne către grupuri private.

„Cred că ar trebui să fim profund îngrijorați”, spune Lawrence Gostin, profesor la Universitatea Georgetown, specializat în dreptul sănătății publice. „Punînd problema fără ocolișuri, banii cumpără influență. Și acesta este cel mai rău tip de influență. Nu doar pentru că e pe bani – deși acest lucru este important, pentru că banii nu ar trebui să dicteze politica – ci și pentru că înseamnă un acces preferențial, pe ușa din dos”

Gostin a spus că o astfel de putere, chiar dacă este animată de bune intenții, este „antidemocratică, pentru că este extraordinar de netransparentă” și „lasă deoparte oamenii de rînd, comunitățile și societatea civilă”.

Deși zeci de organizații globale de sănătate au luptat împotriva Covid, investigația Politico și Welt s-a concentrat asupra acestor patru organizații din cauza conexiunilor dintre ele – atât Gavi, cât și CEPI au primit finanțare de bază de la Fundația Bill & Melinda Gates – și pentru că împreună au jucat un rol esențial în consilierea guvernelor și a OMS.

OMS a fost principalul artizan al ascensiunii grupurilor la butoane. Toate aveau legături de lungă durată cu OMS. Consiliile de conducere ale CEPI și Gavi au un reprezentant special desemnat la OMS. Există, de asemenea, o ușă rotativă între angajarea în grupuri și munca pentru OMS: foști angajați ai OMS lucrează acum la Fundația Gates și CEPI; unii, precum Chris Wolff, directorul adjunct al parteneriatelor cu țările la Fundația Gates, ocupă funcții importante.

O mare parte din influența grupurilor față de OMS provine pur și simplu din bani. De la începutul pandemiei în 2020, Fundația Gates, Gavi și Wellcome Trust au donat împreună peste 1,4 miliarde de dolari OMS – o sumă semnificativ mai mare decât majoritatea celorlalte state membre oficiale, inclusiv Statele Unite și Comisia Europeană. conform datelor furnizate de OMS.

„Trebuie să vă amintiți că atunci când aveți de-a face cu Fundația Gates, este aproape ca și cum ați avea de-a face cu o țară mare, din perspectiva donațiilor lor către aceste organizații globale de sănătate”, a spus un fost oficial înalt în domeniul sănătății din SUA.

Lucrând îndeaproape cu OMS, cele patru grupuri au jucat un rol central în crearea unei inițiative cunoscute sub numele de ACT-A, care s-a concentrat pe asigurarea și furnizarea de teste anti-covid, tratamente și doze de vaccin destinate țărilor sărace ori medii. COVAX — un consorțiu special operat de Gavi, CEPI și UNICEF — a fost pilonul programului ACT-A.

Ancheta completă, extrem de lungă și de amănunțită, poate fi găsită aici. (Traducere și adaptare Bogdan Tiberiu Iacob - InPolitics)


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
 • ioansperling 15.09.2022 19:34
  Și el a fost doar "mâna" care a împărțit ochii celui a caruia este planul!
  https://vrabiute.blog/2022/03/29/mintea-din-spatele-resetarii/#more-9233
 • Animalutz Lucretziu 16.09.2022 22:58
  Atentie mare, se fura articolele pe adevarul si se reinterpreteaza in mod pozitiv la adresa Bill Gates si OMS. Priviti ticalosia, mizeria si coruptia in splendoarea ei aici:

  https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/cum-au-preluat-bill-gates-si-partenerii-sai-2205658.html

  Adevarul a scris exact opusul a ceea ce relateaza articolul. Presa este toata corupta. A ajuns bratul establishmentului globalist peste tot.
 • fanincurcalume 15.09.2022 20:25
  Se omite a spune ca aceeasi debedei au finantat si crearea si difuzarea virusului.Sarmanul liliac nu are nici o vina
 • Mircea Dragan 15.09.2022 20:51
  Romania are servicii de informatii/ contrainformatii? Are! Au informat despre scamatoria asta? Daca nu atunci trebuie concediati si inchisi.
  Daca da atunci pe cine? Si acel ''cine'' ce a facut? Nimic sau a actionat impotriva noastra atunci sa mearga toti la parnaie.
 • Tic 15.09.2022 20:54
  Desființarea ONU, OMS, UE, UNICEF, UNESCO, etc. Doar corupți care stau pe banii noștrii ca să ne iobageasca!
 • Florin Sabau 16.09.2022 09:24
  Ai uitat NATO
 • marinusdudoi 15.09.2022 21:31
  Investigația de presă germanilor evidențiază multe , foarte multe interconexiuni. Dar nu poate face nici o apreciere referitor la calitatea " vaccinurilor". Și, vaai! Țările sărace nu au avut acces la " vaccin". Prin urmare ,unele țări sărace încercau sa-și producă propriul " vaccin" pentru că Bill Gates cel filantrop ținea foarte strict la " proprietatea intelectuala" în privința tehnologiei producerii " vaccinului ".Același "filantrop" care vorbea despre reducerea populației prin vaccinare. Oare ziariștii ăștia germani știu ce idei trăznite are BG?
 • d.juan 15.09.2022 23:41
  "Investigația de presă germanilor ...nu ...face nici o apreciere referitor la calitatea " vaccinurilor".
  Spun doar jumatate de adevar despre terapia genetica vaccinala. Jurnalisti cumparati.

  https://www.youtube.com/watch?v=aYyoiFEUq-Y
  "Africa, vaccinare scazuta, covid terminat" (Dr.Campbell Sep14 2022)

  BillGates a jurat sa se razbune pe omenire, dupa doua placinte cu frisca (pacat de ele!) in moaca la tv, pe vremea audierilor organizate in Congres pentru practici ilegale monopoliste. L-a intrebat cineva de ce se legana acolo pe scaun, mimand autismul in 1997? Un prefacut. Un mizantrop. Un caracter criminal.
 • Carbid ► d.juan 16.09.2022 17:05
  Asta este...un caracter de criminal care face parte dintr-un neam de criminali! Nu de la placintele cu frișcă se răzbună!
 • Florin Sabau 16.09.2022 08:24
  Dacă e asa, BILL GATES EXECUTAT IMEDIAT. GENOCID. Nu judecat, nu condamnat, EXECUTAT. GENOCID
 • Carbid 16.09.2022 17:08
  In ordinea aceasta: Vaccinat total cu 32 de vaccinuri intr-o zi, Impuscat in cap, spanzurat, apoi judecat si condamnat... cu confiscarea totală a averii si distribuita victimelor acestui criminal dement!
 • Tic 16.09.2022 10:08
  Am uitat NATO!
 • Carbid 16.09.2022 17:00
  "...guvernele lumii nu au fost pregătite...."

  Ba, au fost foarte pregatite!!! Alese pe spranceană, "pregatite" cu bani și promisiuni!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala