Un filosof care a fost și ministru de Externe afirmă că Ucraina trebuie să cedeze teritoriile care nu-i aparțin statelor de la care au fost luate: România, Polonia, Ungaria și Rusia. VIDEO

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Andrei Marga, fost ministru de Externe și fost rector al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, este de părere că Ucraina se află în „frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii României Poloniei, Ungariei și Rusiei.

Acesta a făcut afirmațiile în cadrul unui eveniment desfășurat la Alba Iulia, unde și-a lansat cartea „Soarta democrației” în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana”, titrează Ziare.com.

„Suntem într-o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei - Transcarpatia, Poloniei - Galiția, României - Bucovina (plus Ținutul Herța, sudul Basarabiei și Insula Șerpilor - n.n.) și Rusiei - Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, va fi conflict.”, a spus Marga.

„Să fim foarte limpezi, cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a afirmat Andrei Marga, răspunzând unei întrebări pe tema războiului din Ucraina.

Andrei Marga, fost politician PNȚCD, a completat că știe situația din Ucraina în condițiile în care a fost la un moment dat responsabilul cooperării cu această țară din partea Guvernului României.

„Acolo mai e mult până la democrație, acolo la ora actuală partidele sunt interzise, televiziunile sunt sub controlul uneia dintre ele. Acolo sunt oameni foarte bogați care pleacă cu banii din țară. O țară din care marea parte a oamenilor pleacă cu bani, cu tot, n-are cum să fie nici democrație, nici dezvoltată”, a mai precizat fostul rector.

Andrei Marga a mai spus că ”România nu are ce căuta în acest război”, susținând că țara noastră ”are toate resursele să nu sufere cu criza energetică”, citează Ziare.com.

Citiți și Acad. Radu Ciuceanu: România trebuie să fie prezentă la masa negocierilor dintre Ucraina și Rusia pentru apărarea celor 500.000 de etnici români și firească reîntregire națională și teritorială. PROPUNERE ÎN PREMIERĂ

Andrei Marga (76 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți filozofi români, laureat al premiului Herder în anul 2005. A fost ministru de externe al României în perioada mai-august 2012, ministru al educației între 1997-2000 și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca timp de 15 ani, între anii 1993-2004 și 2008-2012. De asemenea, reputatul filosof a fost și președintele Institutului Cultural Român, poziția din care a cunoscut realitățile și discriminările culturale și etnice cu care se confruntă românii din jurul României și în special cei din Ucraina.

Afirmațiile despre Ucraina, de la min. 48:20. VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Radio Erevan 16.09.2022 21:31
  Domnul Marga era acum 20 de ani un susținător al "demitizării" istoriei României.
  Și în general, este foarte interesant noul val de "patriotism și naționalism" la anumite persoane din România care acum 10-15-20 de ani aveau păreri total opuse.
  Ar fi interesant de văzut ce a făcut concret ICR penrtu românii din Timoc, de exemplu.
  https://www.icr.ro/cauta/Institutul+Cultural+Roman+sustine+traditia+si+spiritualitatea+din+Timoc
 • Florin Sabau 18.09.2022 07:47
  Da, e clar, voi hienele corporatiste sau la ordinul corporatistilor, aplicați întotdeauna tactica lui 'ba a ma ti', atât știți. Ba cu.rcubeule,stiu ca e greu sa citești. O carte. Goagalu i bun. Eu când eram mic citeam și Sienkiewici ba. Și acolo, și nu doar acolo, LIOV ul era polonez ba,cu toată zona, nu al lui zelenski. Nu trebuie sa fii istoric ca Marga, ca să știi asta. Trebuie doar sa ai un minim de bun simt sa nu combați, decât cu argumente
 • DacoGetul 16.09.2022 22:30
  Votez pentru reunirea sub tricolor a tuturor românilor din țările vecine.
  Trăiască România mare cu toți fii ei care vorbesc limba noastră dulce.
 • Florin Sabau 17.09.2022 07:47
  Ucraina nu exista. Exista doar Rusia. Ucraina a fost făcută de Stalin pe harta, cu creionul. În schimb exista stăpânul sua care a cumpărat prin interpuși jumate din Ucraina, cu largul concurs al cozii de topor CIA zelenski și acum își revendica conia, în coasta Rusiei. Putin va avea liniște doar dacă distruge America și circul ei Anglia, poate dar încă nu ia decizia. Noi, romanii, suntem târăști într un razboi care nu i al nostru de alte cozi de topor, iohannis, ciolacu, ciuca
 • Mars.60 Stefan 7649 17.09.2022 12:36
  Ucraina , dupa spusele lui Zelensky va fi "Marele Israel". Asta, bineinteles, dupa ce "ucrainenii' ii vor infrange definitiv pe rusii pravoslavnici. E plina lumea de scenarii. Uite aici lucruri interesante:
  https://www.bitchute.com/video/BML8C6JwVdLY/
  https://www.youtube.com/watch?v=30hYDLpXAiE
 • Nata 17.09.2022 21:21
  Are dreptate dl Andrei Marga. Teritoriile sub ocupatie ucrainiana in ziua de azi trebuie retrocedate. Nu a existat nici "Ukraina" asa cum viseaza ignorantii si nici Israel nu are ce cauta in acele pamanturi sub nicio forma, nici macar in idee. Sunt romani ca si noi cei din teritoriile instrainate fara nicio rusine de un rege prea tanar dublat de Nicolae si Carol al 2-lea care au dat cu pamanturile tarii cum le-au cantat strainii fara lupta, las. Lasi ca si guvernantii de azi incepand cu Iliescu, apoi Constantinescu si Iohanis care preacurveste politic cu cei care nu simt romaneste.
  Si, in final, cine nu lupta pentru tara lui, nu si-o merita. Nu strainii trebuie sa lupte pt tara noastra, ci noi. Romanii nu stiu sa fie uniti in suflet si in actiune - se ascund in spatele copiilor lor, sub birourile de la servici, tarandu-si viata asteptand sa vina americanii si UE sa faca, ce?? si de ce??
 • Mars.60 Stefan 7649 18.09.2022 12:13
  De-ar fi ramas in tara cei 5 milioane de oameni tineri sa-si apere tara asta frumoasa si bogata de toate lipitorile straine venite pe aceste meleaguri la furat... Dar au plecat si dusi vor ramane. Am ramas aici doar noi astia mai batrani, SA DAINUIM inca pana vom pleca si noi spre ce ne-a pregatit Domnul fiecaruia...
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO