UPDATE. Val de reacții din România normală la anunțul interdicției de circulație de la orele 22.00: „Halucinant!”. „Merg la slujba de Înviere!”. Capsali: „O ȚARĂ SUGRUMATĂ DE NEBUNI”. Avocatul Piperea: „Voi cere anularea Stării de alertă”

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NOTĂ: Acest articol conținea și o declarație a lui Raed Arafat citată de o sursă serioasă pentru noi (Iulian Urban), dar pe care nu am putut să o verificăm direct, astfel că am retras-o. În rest, toate declarațiile au fost, sunt și rămân valabile.

În ciuda apelului făcut de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române cu privire la sărbătorirea Sfintelor Paști, autoritățile mai mult sau mai puțin civile continuă să incite românii.

Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că organizarea slujbei de Înviere va depinde în acest an de „dinamica epidemiologică”, transmite RTV.

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a confirmat azi că se va aplica interdicția de circulație noaptea, cu o oră mai devreme, de la ora 22.

„Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta”, a declarat premierul.

Anunțul cu privire la impunerea restricției de liberă circulație a românilor în țara lor după ora 22.00 a declanșat un val de reacții privind amenințarea posibilă la sărbătorirea Sfintelor Paști.

„Merg la slujba de Înviere! Îmi exercit dreptul constituțional la expimarea liberă a confesiunii religioase!”, asta le vom spune, a scris jurnalistul Cristian Botez pe Facebook.

Comentatorul Cornelius Florin Stoica a punctat: „Dacă cumva, Doamne ferește, se vor închide iar bisericile sau nu voi avea acces de a circula pe stradă după N oră în noaptea Învierii, eu anunț de acum că:

De Înviere voi fi la biserică în miez de noapte iar dacă vor mai fi și alte persoane voi respecta distanța fizică față de ceilalți și celelalte norme recomandate. Nu mai primesc Lumina Sfântă la ușă, stând ascuns în casă!

Nu îmi pasă de amendă. Fiul lui Dumnezeu a suferit batjocură, bice, lovituri și scuipări pentru mine și pentru noi toți. O hârtie nu mă va răni.


Dacă pot merge cu metroul în aglomerație, dacă pot merge la cumpărături în hipermarket, dacă pot merge la sala de sport/fitness, dacă pot merge înghesuit în microbuze, atunci pot merge și la slujbă la ORICE ORĂ. Virusul nu este ortodox și nu are ceas la mâna ca să iasă pe stradă noaptea!”

Halucinant. Conclav suprem anti-Covid. Discuții, discuții etc. Și decizii, una: ora 22, nu 23. Suntem pe corabia beată?”, a scris reputatul analist Corneliu Vlad.

„O ȚARĂ SUGRUMATĂ DE NEBUNI”, a punctat publicistul Iulian Capsali: „Ne mână în case ca pe animale, la 10 seara. Ce se întâmplă, psihopaților, după ora aia? Ne atacă stolurile de covizi? Închiderea oamenilor în casă nu are NICIO VALENȚĂ MEDICALĂ. E strict o măsură de batjocorire a românilor, care trebuie învățați cu controlul și umilința. România devine o pușcărie politică PNL - PLUSR - PSD!”

Gheorghe Piperea: „Voi formula acțiune pentru anularea prelungirii stării de alertă”

Avocatul Gheorghe Piperea a intrat direct în speță: „Starea de alertă se prelungește cu încă o lună. Ne-a anunțat președintele Iohannis, care a scăpat și o afirmație rasistă (încă una...).

De data asta, voi formula acțiune în contencios administrativ pentru anularea acestei a n-șpea prelungiri a stării de alertă, fără cerere de suspendare. În afară de motivațiile acțiunii din vara lui 2020 (și care, în mod bizar, au fost considerate 80% valide, cu toate că acțiunea s-a respins), se adaugă depășirea oricărei limite imaginabile a interpretării adjectivelor "temporar” și "proporțional” din art. 53 din Constituție, care limitează restricțiile de drepturi și interzice anihilarea lor, precum și efectele dezastruoase în plan economic, social și psihologic generate de repetarea la infinit a acelorași măsuri și restricții, ca în Ziua cârtiței. Copiii noștri sunt nu numai blazați sau fără vlagă, sunt în pragul depresiei. Starea asta nu se mai poate continua, mai ales că s-a probat falsificarea datelor statistice, ba chiar faptul că minciuna strategică a pacienților de la ATI a fost clasificată ca secret de stat...

Voi cere, desigur, termen scurt. Dacă va fi sau nu judecată cererea pâna la a n+una stare de alertă rămâne să decidă instanța.

Întrucât legea nu permite judecătorului intern să suspende un act administrativ care se referă la epidemii, voi cere CtEDO ca, în baza art.39 din Regulamentul Curții să dispună înghețarea efectelor acestei noi hg - clonă, până la soluția pe fond. Motivațiile le veți ști luni, când depun ambele cereri.

Mi-ați cerut să acționez și să nu mai pun comentarii - fluviu pe feisbuc. Iată, acum acționez.
Pe baza modelului de cereri pe care le voi publica (indiferent dacă mă blochează sau nu feisbuc), oricine poate acționa, la el acasă, la curtea de apel de la domiciliu, sau cu cereri concurente cererilor mele. De fapt, cei care sunteți localizați Europa sau care aveți copii, rude sau prieteni la muncă sau la studii în Europa și sunt blocați acolo, pot formula cereri concurente la CtEDO sau intervenții în dosarul care se va fi format la cererea mea.

PS: Săptămâna viitoare voi cere CtEDO, prin același mecanism, înghețarea proiectului de lege a vaccinării obligatorii, în baza Convenției de la Oviedo, și stoparea procedurilor de segregare pe criterii sanitare, prin intermediul "pașaportului” de vaccinare.”, a scris cunoscutul avocat.

Reamintim că la protestul de la Parlament din 7 martie, Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului, a declarat răspicat:

„Vreau să vă mai spun următorul lucru: de Sfintele Sărbători ale Paștilor ne vedem la Biserică! NU vor reuși să ne oprească din nou să mergem la Biserică de Sfintele Paști. NU vor reuși să închidă porțile bisericilor. NU vor reuși să ne oprească să ajungem lângă Hristos! Să fim milioane cu Lumină în mâini de Sfintele Sărbători ale Paștilor! Doamne, ajută, fraților!”

Citiți OPINIE. Poporul Român va fi în stradă de Sfintele Paști

OPINIE Contradicții prezidențiale: Vom stinge Lumina cu două ore înainte s-o luăm?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • Dan C. 10.03.2021 13:22
  Acești panicarzi aflați la conducere ne tot spun câți s-au infectat cu coronavirus. Ar fi interesant de știu câți dintre cei infectați s-au și vaccinat în prelabil.
 • Andrei-NicolaeMihai 12.03.2021 10:22
  Vaccinatii = oameni compromisi pe VIAȚĂ dpdv medical + bombe epidemiologice pentru ceilalți (împrăștie moarte și boală).

  Desigur, compromisi si dpdv duhovnicesc (nu vreau să fiu melancolic, dar trag nădejdea ca unii totuși se vor trezi și pocăi chiar dacă au făcut porcărie asta. Dumnezeu știe... Dar trebuie, totuși ocoliți.)
 • ioansperling 10.03.2021 13:40
  Adunătura asta de străini din conducerea țării plus cozile de topor autohtone o sa reusească mai repede decât credeam să faca " mămăliga" să explodeze!
 • Andrei-NicolaeMihai 10.03.2021 13:53
  SLUJBELE BISERICII ȘI PARTICIPAREA CREDINCIOȘILOR LA ACESTEA NU POT FI OPRITE DE NIMENI, NICI DE STAT, NICI CHIAR DE VREMELNICII CONDUCĂTORI ȘI SLUJITORI BISERICEȘTI!

  Pe cei care ne-au ținut anul trecut la ușile Bisericii sau la porți îi înțelegem și îi iertăm: n-au știut, cum nici mulți dintre noi n-am știut. Dar de cei care vor face aceasta (eu sper sa nu fie nici măcar unul) și anul acesta, credem că e mai bine să ne depărtăm ca de niște periculoși amăgitori și sofiști.

  "Destul este că, în vremurile trecute, ați făcut cu desăvârșire voia neamurilor, umblând în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe fără măsură, în petreceri cu vin mult și în neiertate slujiri idolești." (I Petru 4,3). Gata! Destul!

  Îndrăzniți, fraților, preoți și credincioși! Aduceți-vă aminte a Cui suntem, Cui aparținem: lui Hristos! Nu ne mai punem nădejdea in conducători, ci doar în El și în acei mai mari ai noștri care dovedesc că Îl urmează! Să nu uităm: "buturuga mică răstoarnă carul mare", iar noi suntem apărați direct de "Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii" (Ps. 117, 22). Îndrăzniți! (Ioan 16, 33)
 • Orizont 10.03.2021 14:14
  Daca agentul Arafat primeste directive din exteriorul Romaniei asta se intampla in cadrul unui cerc conspirativ de la varful structurilor securiste ale statului. Daca Arafat ar fi musulman sau bahaist in litera dogmei , nu ar face astfel de provocari.
 • ioansperling 10.03.2021 14:14
  Mămăliga stă să explodeze,
  sub presiune fiind de-un an;
  nu pare însă să intereseze,
  pe "dragul nostru sas" sau sirian!
 • Saiana 10.03.2021 16:05
  Pai ramane ca Iisus Hristos sa ceara permisiunea lui Arahat daca sa "invie" sau nu!! E de noaptea mintii...Asa ii trebuie poporului roman care se lasa condus de un individ care nu stie cine este Iisus Hristos...Fratilor noi sintem crestini ortodocsi nu trebuie sa permitem sa ne fie luata acesta sarbatoare care este cea mai mare a crestinatatii. Daca il "vindem" si pe Domnul Iisus Hristos ce ne mai ramane?Treziti-va oameni buni! De aia vine al 3 lea val...ca sa ne ia si Pastele, chiar nu vreti sa vedeti?...Sa reprogrameze Pastele..? Chiar ca e halucinant.
 • Asa Sasa 10.03.2021 16:25
  In sfarsit se incinge de-o Inviere?
 • Gogu de la băcănie 10.03.2021 21:38
  Păi vedeți, bisericile se închid, dar molurile nu. Liberalii ”nu merg în direcția asta”!
 • Tic 10.03.2021 23:32
  Nu doar de Înviere, ci acum ieșit în strada, aruncat măștile în curtea Cotrocenilor și anulate toate restricțiile, deschise toate afacerile. Iar cei fricoși sa se închidă în case, sa nu transfere pe ceilalți temerile lor, sa și le trateze, dar nu asa zisul vaccin, ci cu rațiune și bun simt,.
 • Rusi 11.03.2021 19:44
  Din ce subspecie fac parte acesti asa zisi guvenanti?
Ultima oră

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre

10:56

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXIV) – În care strig catalogul generației 1979 a Școlii Generale Vădastra, cu nume, prenume, porecle și neamurile din care ne tragem