Tribunalul Ilfov i-a făcut dreptate lui Marian Olaianos. Turturică l-a dat afară abuziv în urma scandalului unei presupuse nimfomane. Cunoscutul jurnalist sportiv a afirmat că a fost hărțuit sexual de colega lui, ziarista culturală Nadine Vlădescu

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul și comentatorul TV Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR, după ce postul public i-a desfăcut unilateral contractul de muncă, în urmă cu un an, anunță Sport pe Surse.

Litigiul dintre cele două părți a apărut în urma scandalului dintre jurnalist și Nadine Vlădescu.

Marian Olaianos a contestat decizia concedierii în Instanță, iar marți, 12 martie, Tribunalul Ilfov i-a dat câștig de cauză comentatorului TV.
 
În concluzie, jurnalistul trebuie reangajat. De asemenea, fostul realizator al emisiunii „Replay” trebuie să primească, retroactiv, și toate salariile din perioada suspendării.

Iată decizia Tribunalului:

„Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. J/22 din data de 09.03.2023, emisă de pârâtă. Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcția și postul deținute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii și până la data reintegrării efective.

În baza art. 451 alin. 2 C. proc. civ., diminuează cuantumul onorariului avocațial solicitat de reclamant drept cheltuieli de judecată, și obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocațial diminuat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Pronunțată astăzi 12.03.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței de judecată.

Document: Hotarâre 12.03.2024″.
 Publicația citată ne informează și cum s-a ajuns la această situație în loc ca una dintre părți să recurgă la personal de specialitate:


De ce a fost demis Olaianos?

Nadine Vlădescu, fosta colegă a lui Marian Olaianos din TVR, a pretins că jurnalistul ar fi agresat-o. Ea ar fi obținut un certificat medico-legal în sprijinul acestor acuzații, reclamând, totodată, incidentul.

Conducerea postului public a demarat o anchetă, după care i-a înmânat comentatorului decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Olaianos a invocat tensiunea emoțională acumulată, afirmând că a fost hărțuit sexual de Nadine Vlădescu. În spațiul public nu au fost dezvăluite toate detaliile din dosar.

Cum a invocat TVR demiterea?

Pe data de 9 martie 2023, conducerea TVR a remis un comunicat în care a aunțat și a explicat motivele demiterii lui Marian Olaianos.

„Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu și în baza dispoziției Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Președintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, a precizat Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol al TVR.

Din cauza scandalului declanșat de presupusa nimfomană care, potrivit afirmațiilor lui Olainos îl agresa cu tentative și mesaje sexuale explicite, urmat de agresarea la nervi a acesteia - conducerea TVR a decis să-i suspende deplasarea la Mondialele de fotbal din Qatar.

Pagina de Media citează o declarație a acestuia din timpul scandalului: „Nu ne învață nimeni ce să facem într-un astfel de caz, ce să facem dacă o persoană se urcă în mașina noastră cu forța. Voiam să plec, iar domnișoara s-a urcat în mașina mea.” a invocat după incident Olainos, un jurnalist familist care afirmă ca a refuzat avansurile sexuale ale domnișoarei.

 

Ce spunea analiza imaginilor video?

"Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanență"

Conform procesului verbal al ședinței, analiza imaginilor arată că:"Olaianos era într-o poziție de autoapărare (...)Într-un moment de tensiune maximă, gesticulează către Nadine Vlădescu, apoi își poziționează ambele mâini în zona gulerului.

În cadrul următor, ei se deplasează către perete pentru aproximativ o secundă (timp în care Olaianos o scutură pe Vlădescu). În continuare se observă gesturi ample din partea ambelor persoane, descriind o ceartă. Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanență."

Olaianos invocă faptul că Vlădescu nu ar fi adus în fața comisiei niciuni certificat medico-legal, prin urmare nu au putut proba agresiunea invocată, mai scrie Pagina de Media.

Jurnalistul susține că Vlădescu i-ar șantaja pe șefii TVR pentru că ar deține informații confidențiale despre unii dintre aceștia.

Articolul complet poate fi citit pe Gazeta Sporturilor

„Marian Olaianos a ratat plecarea la Mondialul din Qatar, în 2022, după scandalul cu colega ei de la Cultură, Nadine Vlădescu, însă sunt șanse mari ca aceasta să fie singura pierdere înregistrată de comentatorul sportiv de la TVR după acest scandal.”, scrie și Adevărul.

Nadine Vlădescu a publicat la Editura Humanitas o carte intitulată „Prietenii imaginari”, în care face efortul să adune la un loc mai multe texte ale unor scriitori mai mult sau mai puțini cunoscuți sau la modă. Tania Tadu - Mihăilescu, fosta vicepreședintă ICR pe vremea lui Patapievici afirma despre autoare și broșura Humanitas:

„Doar geniul ei jucăuș, inventiv și reparator poate face un întreg, parcă preexistent, dintr-un simplu Cuprins. Ce veți afla din această nouă carte scrisă la mai multe mâini? Că poți să te întrebi și la 91 de ani dacă nu cumva ești cealaltă, «imaginara»; că un copil poate trăi câteva zile în lumea proprie, dar poate și rămâne acolo pentru totdeauna; că unii părinți chiar îi văd pe prietenii închipuiți ai copilului lor; că poți fi certat de dublul tău ideal și multe altele.

„Jucăușa genială” scrie la rândul ei în prefață: „Pentru că am avut întotdeauna prieteni imaginari, curiozitatea mea față de prietenii imaginari ai altora există de multă vreme. (...) De aceea, un alt motiv pentru existența acestei cărți a fost dorința de a-i transforma în personaje și de a le da astfel, prin carnea cuvintelor, o existență reală îndelungată. (...)

În categoria prietenilor imaginari pot intra multe ființe: tovarășii de joacă inventați în copilărie, alter egourile ideale sau idealizate pe care le creștem cu toții pe ascuns în interiorul nostru... (...)

Balansul între realul imaginat și imaginarul imaginat e o temă foarte productivă, dovadă numărul mare al exemplelor de prieteni imaginari din literatură și din film. (...)

De-a lungul timpului, s-au mai auzit voci care au spus că, odată depășită vârsta pre-pubertății sau, la limită, a adolescenței, chestiunea în cauză ar putea trece drept o blândă tulburare psihologică, o folie à deux. Dar oare nu e același lucru, o si tendre folie à deux, și relația scriitorului cu orice personaj al său?”. Etc, etc, etc.

Domnișoara este și autoare Dilema, între multe altele. Nu trebuie să-i mai urăm succes, pentru că-l are deja. Sănătate să fie!

Citiți și: REA DE MUSCĂ. Jurnalistul sportiv familist Marian Olaianos din TVR, agresat sexual de ziarista culturală Nadine Vlădescu, a ajuns să fie el cel reclamat pentru că i-a refuzat avansurile presupusei nimfomane
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mircea Dragan 12.03.2024 18:53
    Fata asta cu nasul in vant nu vrea sa ma hartuiasca? Promit ca nu o dau in judecata.
  • Sabin G 12.03.2024 19:41
    Și ca nu a mai mers la campionatul mondial din Qatar cum rămâne… se reia campionatul… Messi ce zice?
Ultima oră

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...