Tragedia momentului în România! A murit reputatul analist economic Ilie Șerbănescu

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilie Șerbănescu, economist și fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, a decedat în urma unei lungi suferințe, la vârsta de 81 de ani, transmite Știripesurse.

"Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina, pe pagina ei de Facebook, conform realitatea.net.

George Simion, liderul partidului AUR, a comentat și el: „România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa”, a spus Simion.
 
„Garnitura de aur a revistei Lumea se imputineaza mereu. Ne paraseste acum si Ilie Serbanescu, mare si competent economist si bun prieten. Venea la redactie pe bicicleta. Interlocutor redutabil, intotdeauna bine documentat, cu o argumentatie beton, mereu invingator in dezbaterile off the record din redactie si la Hanul Prahova de langa Casa Scanteii. Amintire luminoasa macar pentru cei care l-au cunoscut si apreciat. Condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca dupa meritul sau.

Aici, impreuna cu un alt coleg si prieten disparut, George G. Potra, la lansarea uneia din cartile mele. Ne vom revedea, Ilie, sa ne reamintim de momentele de neuitat traite impreuna la Lumea”, a transmis și reputatul analist de politică internațională, Corneliu Vlad.
 
 
Victor Ciutacu a comentat și el vestea tragică:
 
”S-a dus și nea Ilie Șerbănescu. Partenerul meu de luptă antiimperialistă, cum îmi plăcea - și-i plăcea și lui - să-l alint. Mi-a fost unul dintre cei mai dragi invitați. Nu era om din echipa noastră să nu-l adore. Când s-a îmbolnăvit, a continuat să vină o dată pe săptămână. Imediat cum a avut confirmarea diagnosticului, m-a sunat să-mi spună. Și să se scuze că nu va mai apărea la tv. Mi-a zis, fatalist, că nu-l mai apucă alegerile. 
Cu un an înainte, încă bătea munții pe jos și Grecia cu mașina. Era viu și verde...
 
P.S. Ascultați-i mesajul de disperare.” - din filmarea de mai jos, a transmis jurnalistul.

 
 
Biografie:

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie, încă din 1976. Lucrarea sa „Corporațiile transnaționale" a rămas singura perspectivă, pe aceeași temă, până în 1989, în literatura românească de specialitate.

Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Columbia University), "România, o colonie la periferia Europei", 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România," 2018.
 
Citiți și:
 

 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (18)
 • Mircea Dragan 08.04.2024 10:34
  Dumnezeu sa-l ierte!
  Singurul ministru care si-a vazut lungul nasului cand a fost numit ministrul economiei .
  Dupa 2 zile de la numire si-a dat demisia recunoscand ca e depasit ptr ce a gasit acolo.
 • Christinne Radu 08.04.2024 10:43
  https://www.thelastamericanvagabond.com/wef-metaverse-dystopia/
 • Christinne Radu 08.04.2024 10:44
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/climate-con-media-censorship-complex-part-1

  https://dailysceptic.org/2024/04/06/islands-that-climate-alarmists-said-would-soon-disappear-due-to-rising-sea-found-to-have-grown-in-size/
 • Carbid 08.04.2024 10:45
  Tristă veste!
  Singurul analist economic pe care-l ascultam!!! Cu mare placere si interes!
  Dumnezeu să te odihnească in lumina drepților mult stimate Ilie Șerbanescu!
 • Christinne Radu 08.04.2024 10:45
  https://www.activistpost.com/2024/04/got-a-nervous-bladder-your-cell-phone-laptop-and-or-other-wireless-devices-may-be-causing-or-contributing-to-it.html
 • RomeoB 08.04.2024 10:50
  Am citit mai multe comentarii despre patriotismul economic al domnului Ilie Serbanescu. Totusi in prima parte a anilor 90 aparea periodic la ProTv, unde sustinea "necesitatea reformei". Refortmele economice ale lui Victor Ciorbea au facut ca sute de mii de oameni sa ramana fara locuri de munca. Au fost inchise fabrici nu pe criterii economice, ci pe baza unor unor liste venite de la institutiile internationale. IN PERIOADA VICTOR CIORBEA, A FOST FISTRUSA ECONOMIA INTEGRATA A LUI CEAUSESCU ! DEZINTEGRATA A INTRAT IN FALIMENT, GUVERNELE NASTASE SI BASAESCU DESAVARSIND ACEATA ACEASTA ACTIUNE CRIMINALA !
  Domnul Ilie Serbnanescu a devenit patriot economic, dupa ce s-a distrus sistemul integrat !
  In perioada de dinante guvernarii CDR, in timpul guvernarii CDR, dl Ilie Serbanescu a sustinut necesitatea privatizarii cu orice pret.
  Daca nu mai aveti acces la emisiunile ProTv unde dl. Ilie Serbanescu era mare vedeta, luati macar colectia revistei 22, unde sunt expuse coningerile ecnomice din perioada de pana prin 2000.
  Existau si ironii de presa: dl Serbanescu are ocazia sa vada ca in practica nu merg teoriile pe care le-a promovat cu atata agresivitate. Dar raul fusese facut. Dupa parerea mea, Nicolae Vacaroiu a lasat inca functionala economia centralizata a lui Ceausescu. In 6 ani, datoria tarii ajunsese la vreo 3 miliarde de dolari, milioane de oameni inca lucrau, avei armata sanatoasa, cu ofiteri si serviciu militar obligatoriu, stapaneai resursele tarii, pamanturi etc.
  Privatizarile pe nimic regimului Ciorbea Constantinescu au inceput cu Romtelecom, Romcim, ....
  Cu regret, dar dl. Serbanescu a devenit patrion cand se alesese praful de industria integrata comunista.
 • dumbirish01 08.04.2024 11:24
  Ion Cristoiu: “Multe lucruri NU sunt DECISE de ROMÂNI”
  https://www.youtube.com/watch?v=PGyUiIgZwlo
 • cybo stampile 08.04.2024 13:23
  corect, un nenorocit de vanzator de neam, ca multi altii, posibil avreu, doar astia ajung ministrii sau porta voce cu tenta umana.... si vand Romania gratis evreilor
 • RomeoB 08.04.2024 10:53
  Pentru mine in perioada 1992-1999 nu a existat diferenta majora intre Andreea Esca si Ilie Serbanescu.
  Trebuie avute in vedere si iluziile economice ale domnului Serbanescu promovate prin ProTv si prin revista 22.
 • Elina 08.04.2024 11:13
  Dumnezeu sa il ierte! In timpul isteriei guvid a refuzat capsarea si a vorbit despre asta.
 • RomeoB 08.04.2024 12:14
  >Dupa 2 zile de la numire si-a dat demisia recunoscand ca e depasit ptr ce a gasit acolo.

  Ilie Șerbănescu (n. 20 iulie 1942 – d. 8 aprilie 2024[1]) a fost un economist român, ministrul reformei, președintele Consiliului pentru Reformă în guvernul Victor Ciorbea, de la 5 decembrie 1997[2] până la 17 aprilie 1998.[3]

  Asasinul economic Victor Ciorbea a avut in spate corul celor "15000 de specialisti", care au promis ca renunta la putere daca in 200 de zile nu rezolva problemele economie. Cu pare de rau, unul din acestia, foarte vocal a fost Ilie Serbanescu. M-as fi asteptat sa spuna cu parere de rau celebrele cuvinte: "Am fost un dobitoc !" A mai fost si unul Ulm Spineanu tot economist, altul Radu Vasile (specialist in istorie economica) care are partea de responsabilitate LA DISTRUGEREA ROMANIEI. AU DATA TARA PE MANA JEFUITORILOR SI DISTRUGATORILOR STRAINI IN PERIOADA GUVERNARII CDR-FSN(PD)-UDMR !
 • Constantinescu Valentin-Ionut 08.04.2024 12:16
  condoleante.Dumnezeu sa l odihneasca in pace
 • RomeoB 08.04.2024 12:33
  >>Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994).
  TITLUL ESTE CEA MAI BUNA DOVADA A IDEOLOGIE DE TIP NEOLIBERAL TITLUL LUCRARII DIN 1994. Aplicarea masurilor intregi a dus la distrugerile in cascada ale economiei romanesti: a tramnsformat milioane de romani din cetateni saraci, dar cu minim de decenta sociala in hoarde de culegator de rosii, sparanghel, asistente sociale, hoti si prostituate. Responsabili: Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Petre Roman, Vasile Radu, Ulm Spineanu, Traian Basescu, Sorin Dumitru (un fel de Virgil Popescu al cdr-ului condamnat cu suspendare) iar mai apoi guvernul Nastase si urmasii... De expmplu, dupa ce guvernul Vacaroiu bagse UN MILIARD DE DOLARI IN MODERNIZAREA ROMTELECOM, GUVERNUL CIORBEA L-A VADUT GRECILOR DE LA OTE CU 200 MILIOANE DE DOLARI pntru o spaga de 20 milioane de euro.
 • Davinci 08.04.2024 12:41
  Dumnezeu să-l ierte! A fost un roman deosebit care nu a făcut pact cu diavolul. Îmi aduc aminte cum a cerut sa demisioneze dat fiind ca pe vremea jegului de Emil Constantinescu ii venea totul făcut doar sa semneze domnul Șerbănescu. A refuzat sa fie marioneta unui imbecil.

  Oameni avem din păcate ei sint marginalizați si trecuți la index.
 • cybo stampile 08.04.2024 13:21
  s-a mai dus un vanzator de neam...ministru in guvernul Ciorbea, unul din guvenele care au dat gratis tara asta bogata dar cu oameni prosti pe mana globalistilor... iar oamenii fara minte il vad o mare personalitate....ce a facut in rest important sa il numiti o personalitate? ... si el a fost nici mai mult nici mai putin decat Ministrul Reformei, buna gluma!
 • Simplu-Mihai 08.04.2024 15:12
  Dumnezeu să-l ierte și să-i fie țărâna ușoară,condoleanțe familiei.
  Stimați prieteni din păcate trebuie să confirm și eu,pentru că am trăit din plin mizarabilii ani '90 conștient fiind de vânzarea avutului românesc.
  Am vie în amintire imaginile unei televiziuni( care în afară de imbecilizarea poporului nu prea are cu ce să se mândreasca,eventul cu tagma iudelor ce stau în spatele cortinei) prezentând imagini de groaza de la Comtim Timișoara pe care așa numitul, primul și unicul șef de guvern moț( fie-i numele uitat) l-a vândut pe nimic,apoi la nici trei luni dincolo de graniță ungurii deschideau o ferma identica,bine-nțeles nu a fost nimeni declarat trădător și nici condamnat pentru subminarea economiei naționale!Și da dl Șerbănescu făcea parte din acel guvern
  Altminteri un economist de calibru ,eu n-am să-l judec.
 • patrocle3000 08.04.2024 16:10
  Ilie Serbanescu a avut greselile lui in anii post decembristi.

  Esential insa e ca a contribuit la explicarea la nivel de mase a necesitatii patriotismului economic si a necesitatii de a pastra ce a mai ramas din patrimoniul national.
  A realizat zeci de emisiuni in care a explicat (impotriva propagandei oficiale) ca saracia nu e data in principal statul ineficient sau coruptia locala cat mai ales de exploatarea pe mai nimic a resurselor si fortei de munca locale de catre capitalul strain.

  Segmentele economice cu rata de profit mare in economie sunt detinute majoritar de straini dar propaganda o dadea ca tot statu & coruptia e de vina.

  Va multumim Maestre,
  Drum lin!
 • Aly09 09.04.2024 00:31
  Ieri, alaltaieri vorba vine, il vedeam mai mereu pe la Ciutacu la emisiune la Romania TV si ma bucuram nespus demult, si acum numai e :(

  Nu pot sa cred, ce schimbari are viata asta, ce intorsaturi :(

  Acum este cu Dumnezeu si ne vegheaza de peste tot :)
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian