

Ministrul Justiției, Ana Birchall, se află pe ultimul loc în Top 5 politicienii săptămânii, realizat de jurnalistul Ion Cristoiu, care susține că acest comportament din ultima perioadă al ministrului nu are nicio legătură cu programul de guvernare al coaliției guvernamentale, potrivit Mediafax.
Locul 5: Ana Birchall, ministrul Justiției
„Pe locul cinci este doamna Ana Birchall și din faptul că eu nu știu dacă tot acest tărăboi cu adopția nu își are originea cu o vizită pe care a făcut-o ea mai demult în Statele Unite ale Americii. 2- Observ că divizia presă a binomului nu o critică, deși este ministrul Justiției și 3 – încep să cred că ea de fapt nu e ministrul justiției în Guvernul Dăncilă, ci în guvernul de coaliție SRI-SIE, deci comportamentul ei nu are nicio legătură la ora actuală cu programul de guvernare. Nu este exclus să fie rezultatul unei înțelegeri cu Viorica Dăncilă, adică o pui pe Birchall acolo că are ea o misiune”, a susținut Ion Cristoiu.
Locul 4 – Șerban Nicolae, senator PSD
"Pe locul patru e Șerban Nicolae care candidează la toate funcțiile din PSD și președinte și prezidențiabil. Nu cred că o ia în serios funcția asta, candidatura, cred că a folosit mai mult ca să iasă în evidență. Eu nu cred în succesul său la prezidențiale. Partidul ăsta trebuie să scoată un candidat la prezidențiale unul fără niciun trecut. Păi are un trecut, cu Iliescu și cu ăla”, a explicat Ion Cristoiu.
Locul 3- Rareș Bogdan, europarlamentar PNL
„Rareș Bogdan, care a primit lecția care acum e la Bruxelles și face ca trenul tot așteptând să revină în România și să facă politică în România. Eu nu-l văd pe Rareș Bogdan la Bruxelles, acolo dacă ești un om, care vrei să faci ceva, înnebunești că nu ai cum să faci, mi-a povestit cineva că acolo nu poți să rezolvi nimic. Acolo e o mașinărie birocratică, cred că nici să schimbi ciorba (...)”, a spus Ion Cristoiu.
Locul 2- Ludovic Orban, președintele PNL
„Pe locul doi Ludovic Orban, pentru că nu era normal ca USR să aibă inițiativa, normal era ca PNL să lanseze această inițiativă, doi – trebuia să demisioneze deoarece eșecul moțiunii de cenzură a fost eșecul PNL pe care ca de obicei nu și l-a asumat, dar probabil că domnul Iohannis nu mai e atât de preocupat de acest partid și ăsta poate fi un semn. Ar trebui să fie neliniștit pentru că teoretic e partidul care ar trebuie să-l propulseze”, a afirmat Ion Cristoiu.
Locul 1 – Viorica Dăncilă, prim-ministru, președinte PSD
„Păi eterna Viorica Dăncilă, (...) nu pierde. Hai să luăm câteva din marile avantaje, în primul rând că a supraviețuit la moțiunea de cenzură, e premier în exercițiu are manetele și nu numai și pungile de bomboane împarte în dreapta și în stânga, merge acum la Bruxelles de unde va veni cu vro binecuvântare de la Uniunea Europeană și în plus după părerea mea este președintele PSD este cel mai convenabil baron local. Toți președinții de până acum ai PSD, o să vedeți că va avea viață lungă în fruntea PSD, s-au confruntat cu un centru foarte puternic Năstase, Ponta. (...) Da, cu care se poate discuta și zice ce vrei, rezolvăm aia, rezolvăm aia, e foarte important din punctul ăsta al PSD. A învins democrația, cu adevărat a căzut dictatura în PSD”, a conchis Ion Cristoiu.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
hai sa va întreb altfel, ca să fie mai ușor de înțeles...care este gradul de îndatorare suportabil pentru o persoana? Dvs cât aveți grad de îndatorare?
BNR, despre care nu puteți spune ca e guvernamentala, a stabilit ca gradul maxim de îndatorare al persoanelor fizice sa fie de 40%. Mult, puțin? Eu as fi mers pe 45%, sub condiția fructificarii împrumutului în activități, dar asta e alta poveste. Acel procent de 40% spus de BNR, tine cont de o serie de factori, de costul vieții, de nevoile zilnice și societale, de acoperirea costului global cu veniturile medii obținute. Concluzia fiind ca, din veniturile pe care le obții, poți trai cu 60% iar în baza celorlați 40%,poti face un împrumut pentru a achiziționa bunuri pe care nu îți permiți sa le cumperi cu veniturile lunare.
Să revin. Tot BNR, în analizele referitoare la indicatorii macroeconomici considera ca datoria publica statala a României trebuie sa nu depășească 45%, pentru a putea fi acoperita din resursele interne.
Și acum sa ajungem la datoria de 35% și la petarda cu datoria e mare.
Dragilor, , în fiecare an, se aproba legea plafoanelor anuale. În aceasta lege se stabilește deficitul maxim permis de lege în anul respectiv precum și plafonul de indatorare pana la care este abilitat guvernul sa acționeze pentru finanțarea cheltuielilor și obiectivelor din buget.
Aceasta lege este obligatoriu sa însoțească legea bugetului de stat.
Aici fac o paranteză, pentru ca politrucii și demagogii astia care va spala creierii zilnic induc ideea ca deficitul, datoria și alte lucruri din astea sunt asa, niște întâmplări, niște chestiuni care se petrec după bunul plac al unui guvern etc.
Nu domnilor, politrucii va mint. Cam asa cum făceau comuniștii.
Exista legi care stabilesc chestiunile astea, legi aprobate de Parlamentul României și promulgate de președintele României, adică Klaus Iohannis.
În ultimii 5 ani, legea plafoanelor anuale a conținut plafonul maxim al datoriei publice la nivelul de 40%. Constant.
In fiecare an, prin lege, guvernele au avut dreptul sa faca datorie pana la 40% din PIB. Știați asta? Va asigur ca nu dar va indemn sa verificați ce spun.
Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani? Ei bine guvernul în loc sa ducă datoria la 40% din PIB, scăzut-o de la 37,1 la 35%. Și atunci cum e prostia asta ca a crescut datoria?
Exista lege sa crească datoria, lege promulgata de președintele Iohannis, lege votata de PNL și totuși, guvernul nu a vrut sa facă datorie de 40% din PIB.
Recomand demagogilor sa renunțe la propaganda asta ieftina!
Țara costa bani!
Viata oamenilor costa bani!
Sănătatea oamenilor costa bani!
Educația costa bani!
Vin venituri din taxe și impozite, vin din fondurile europene, dar se finanțează și deficite.
Ați dori poate sa nu fie nimic din toate astea. I-am spus și lui Păun și va spun și dumneavoastra: în societățile contemporane nu poate sa existe stat minimal.
PS nu împrumută nimeni bani în numele dvs. Și nici nu veți plăti aceste datorii.
Ieșiți din minciuna.
Singurele impozite plătite de oameni sunt cele pe venit.
Restul de taxe și impozite sunt pe afaceri, deci activitățile economice bazate pe cicluri de producție și fluxurile de business produc taxe și impozite și nu oamenii. Câtă demagogie
Enjoy!
https://www.facebook.com/adrian.caciu/posts/2239910806096123