Tensiuni în Carei. Primarul UDMR se opune instalării unei efigii cu Mihai Viteazul

De EVZ | evz.ro  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt tensiuni în Carei după ce Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești a cerut permisiunea Primăriei Carei pentru a instala o reprezentare a marelui domnitor pe clădirea Primăriei.

Demersul din Carei are scopul de a păstra amintirea nu doar a faptelor eroice ale domnitorilor din Țara Românească, ci și a identității naționale.

Acest proiect, intitulat „Drumul cetăților sătmărene” este inițiat și finanțat de Societatea „Mihai Viteazul” din Ploiești. Autoritățile locale au fost invitate să se implice în acest program istoric fără a fi implicate financiar sau în alte feluri.

Primarul din Carei refuză montarea unei efigii cu Mihai Viteazul

Primarul Eugen Kovacs a fost singurul din cei cinci primari ai localităților incluse în acest traseu care s-a opus participării municipiului Carei la acest program. Și astfel refuză montarea efigiei domnitorului Mihai Viteazul pe fațada clădirii Primăriei.

Motivul pentru care primarul refuză acest demers ar fi din cauză că efigia lui Mihai Viteazul ar duce la „învrăjbirea românilor cu maghiarii”.

Mai mult, primarul a pretins că nu a fost informat personal despre inițiativa SMV Ploiești. El a spus că a aflat despre ea dintr-un „blog familial”

Cu surprindere, blogul menționat de Kovács este, de fapt, un ziar local de încredere, Buletin de Carei. Acesta, timp de 17 ani, s-a dedicat informării cetățenilor cu privire la cele mai importante evenimente.

Buletin de Carei ar fi prezentat și opinii contrare celor ale primarului Kovács. Ceea ce pare să fi generat resentimente ale acestuia față de ziarul local din propria sa comunitate, scrie gazetadecluj.ro.
 
Tensiuni în Carei. Primarul se opune instalării unei efigii cu Mihai Viteazul
Efigie Mihai viteazul. Sursa: phonline.ro

În Oradea statuia lui Mihai Viteazul a fost înlocuită cu cea a lui Ladislau

În anul 2019, la Oradea, statuia lui Mihai Viteazu a fost demolată din centrul orașului. Statuia domnitorului Mihai Viteazu a fost relocată în altă parte a orașului, mai exact lângă podul Gojdu.

Acum, autoritățile locale au anunțat că vor amplasa o altă statuie, a regelui Ladislau l al Ungariei, în cetatea Oradea.

Episcopul romano-catolic Böcskei László a declarat că în trecutul istoric, mai exact în perioada 1360-1365, a existat o statuie a regelui Ladislau în Cetatea Oradea. Marile personalități istorice dispar din Transilvania

De asemenea, și primarul orașului Florin Birta este de acord cu amplasarea acestei statui, deoarece regele Ladislau l a fost una dintre personalitățile care au marcat istoria orașului.
 
Parteneriat EvZ
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • siBemol14a 27.08.2023 19:30
    Trebuie înțeles de toată lumea cine produce vrajba dintre români și maghiari dacă ridicarea statuii lui Ladislau I s-a făcut dar montarea unei efigii a lui Mihai Vteazul „ar duce la învrăjbirea românilor cu maghiarii” deci nu se poate face.
  • Nata 28.08.2023 09:56
    Si tradatorul din capul tarii ce face? Tace. Secuii nu sunt decat niste mercenari amariti adusi din pamanturile Luxemburgului pentru a apara granitele Transilvaniei.
    Cand servitorul ajunge sef in casa unui stapan slab, e vai de capul stapanului cel bleg.
    Ungurii - invadatori obraznici, ca tot invadatorul. Situatia din Carei este problema tuturor romanilor din toata tara, nu numai a unei regiuni. Romanismul este sub atac unui partid care nu isi are rostul in guvernul Romaniei.

    Mihai Viteazul: "a fost domnul Țării Românești între 1593-1600. Pentru o perioadă (în 1600), a fost conducător de facto al celor trei state medievale care formează România de astăzi: Țara Românească, Transilvania și Moldova."
    Ladislau I al Ungariei - nascut in Cracovia in timpul regatului Polonez (1040-1095). A for Rege al Ungariei din 1077 si rege al Croatiei din 1091. A avut 3 frati si, in final, acestia au semnat un tratat cu regele Solomon al Ungariei in 1064 recunoscand pe Solomon ca rege - in schimb au cerut inapoi ducatul tatalui lor. Se pare a Ladislau a primit regiunea din jurul Bihorului. A fost declarat sfant catolic. Asta e istoria in mare. Nu imi este clar cu ce ocazie tatal lor avea in ducatul sau Bihorul si de cand. Oricum asta nu il face teritoriu unguresc - este un teritoriu sub invazie.
  1. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  2. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

13:42

Ochiade discromate: Capela Sturdza din Baden-Baden – o bijuterie ortodoxă

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături