TRIESTE CA TIMIȘOARA și Mario Draghi, ca Nicolae Ceaușescu. Vom învinge pentru că istoria, legea și justiția sunt de partea noastră. Dar, mai ales, deoarece cu noi este Dumnezeu! Cuvântul profesorului italian de științe politice av. Augusto Sinagra

De ActiveNews  /  

Foto: pledgetimes.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Augusto Sinagra, profesor de drept comunitar european la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității „La Sapienza” din Roma și avocat la instanțele superioare din Italia și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, a publicat în presa italiană un editorial intitulat „Trieste, ca Timișoara”, referitor la înăbușirea violentă de forțele de ordine a revoltei izbucnite în rândul lucrătorilor din portul Trieste împotriva condiționării locului de muncă de pașaportul Covid. Remarcând diferența de probitate morală dintre un profesor italian de Științe Politice care apără poporul și condamnă dictatura, pe de o parte, și un profesor român de la SNSPA, care nu caută decât să slujească regimul făcând presiuni pentru a impulsiona vaccinarea silnică, pe de alta, traducem pentru cititorii ActiveNews luarea de poziție a celui dintâi: 
 
În portul Trieste are loc o represiune foarte violentă din partea poliției împotriva lucrătorilor portuari, cu folosirea tunurilor cu apă și a tuturor celorlalte forme de violență.

După evenimentele din 9 octombrie de la Roma, poliția scrie o nouă pagină proastă din istoria sa. Ordinul de a recurge la astfel de violențe este total nelegitim.
 
Demonstrația docherilor din Trieste, ca orice altă demonstrație, nu a avut nevoie de nici o autorizație prealabilă din partea primăriei. Iar asta, în virtutea TULPS (Textul Unic al Legilor de Siguranță Publică) din 18 iunie 1931, nr. 773.
 
Demonstrația docherilor din Trieste nu a încălcat și nu încalcă nici o lege. Nu a fost și nu este nevoie să restabilim ordinea publică, deoarece aceasta nu a fost niciodată tulburată.
 
Cei care au dat acest ordin nelegitim și l-au executat în mod nelegitim, dezlănțuind violența poliției împotriva unor oameni lipsiți de apărare, inclusiv împotriva unei femei însărcinate care a fost bătută cu brutalitate, nu realizează gravitatea fărădelegii comise. 
 
 

 
Între timp, mijloacele și instrumentele antirevoltă, cum ar fi utilizarea tunurilor cu apă, sunt justificate doar în caz de revoltă, ceea ce nu a fost și nu este cu siguranță demonstrația legitimă și pașnică de protest a lucrătorilor portuari și a multor oameni din Trieste.

Ordinul dat nu este doar nelegitim, ci și cretin. Dacă zona portuară este eliberată cu violență, cine va mai descărca și încărca mărfurile? Va fi trimisă poliția și pentru așa ceva? Vor interveni personal prefectul și șeful poliției din Trieste să facă ordine și în port?
 
Și, până la urmă, care va fi rezultatul acestei acțiuni polițienești ilegitime, de o violență fără precedent? Rezultatul nu va fi decât acela de a confirma lumii întregi că în Italia există un regim mult mai violent decât cel al lui Augusto Ugarte Pinochet din Chile sau al dictatorului nord-coreean. Ba chiar mai mult, că în Italia există un guvern care conduce doar recurgând la violență.
 
Docherii din Trieste și orice altă victimă a agresiunii barbare care va mai avea loc pot conta pe asistența întregului meu cabinet de avocatură. Oamenii violenți cred că pot câștiga prin astfel de mijloace, dar vor pierde. Cu cât fac mai mult acest lucru, cu atât mai mult se condamnă singuri la înfrângere.
 
Trieste, ca Timișoara

Unde este opoziția? Unde este căpitanul Fracassa sau Ioana d'Arc din Garbatella? Este încă la Madrid și face ravagii în credulitatea populară și acum și în limba spaniolă?

Am spus „Trieste, ca Timișoara”. Mario Draghi, toți mahării regimului și comanditarii lui externi își amintesc cum s-a terminat revoluția română din 1989.

Prieteni, nu disperați! Vom învinge pentru că istoria, legea și justiția sunt de partea noastră. Dar, mai ales, deoarece cu noi este Dumnezeu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

PREMIERĂ ACTIVENEWS: MAI ÎNTÂI, NU FACE RĂU! HOLD ON: PRIMUM NON NOCERE. FILMUL ÎN ROMÂNĂ:

MILITAR ROMÂN, EROU VETERAN DIN AFGANISTAN, RĂNIT DE VACCIN PE VIAȚĂ. EXCLUSIV ACTIVENEWS:

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Vaivai! 19.10.2021 23:38
  Did Authorities Fake 'Live' Webcam Footage to Hide Protest?
  https://www.youtube.com/watch?v=rx8Th581wJI
 • Ciprian Andor 20.10.2021 08:22
  Iisus Hristos a distrus imperiul roman cu primele doua porunci și nici aceștia nu vor rezista acesti arieni ce nu încap de oameni pe pământ!
 • CristianBodgros 20.10.2021 08:54
  Dupa niste sute de ani. Unii spun insa ca nici n-a disparut, doar s-a transformat asa, condus de Satan de la Vatican.
 • Nata 22.10.2021 03:36
  Ca care Timisoara? Condusa de securisti sustinand pe tradatorul Iliescu?

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. PROTEST la Bruxelles pentru o Europă Liberă. Europarlamentarul Christian Terheș s-a alăturat protestatarilor. Spre deosebire de polițiști, care au activat tunurile cu apă și gazele lacrimogene. Danemarca și Georgia se revoltă la fel. FOTO/VIDEO

 2. Av. Elena Radu: Mare ședință de Guvern, azi. Puțin le pasă de virus și de starea de sănătate a populației, vaccinare și atât! În plus: Monitorizarea

 3. MAI ÎNTÂI, NU FACE RĂU! - FILMUL ÎN ROMÂNĂ. Ce civilizație suntem dacă vrem să forțăm adulți și copii să se injecteze cu un ser al cărui conținut este secret *? Documentarul REZISTAȚI / HOLD ON: Primum Non Nocere. PREMIERĂ ACTIVENEWS

 4. CEA MAI MARE BĂTĂLIE: BĂTĂLIA PENTRU SĂNĂTATEA TA. Virusologul Geert Vanden Bossche, despre vaccinarea obligatorie: Nu permiteți ca nimeni și nimic să interfereze vreodată cu sistemul vostru imunitar înnăscut sau să îl suprime. VIDEO

 5. 12.383 de motive pentru care NU mă vaccinez cu Serul Experimental - O perspectivă Creștin Ortodoxă

 6. Controlul total al populației începe cu „PLF”-ul, de la granița României. Și vaccinații și nevaccinații vor avea nevoie de test RT-PCR și certificat Covid iar nevaccinații mai sunt și băgați în carantină. Momentan nu în lagăre, ca în Australia

 7. Dr. Adrian Cacovean: Dl. Vasile Bănescu îl confundă pe Iisus Hristos cu Josef Mengele

 8. Inventatorul tehnologiei ARN mesager: Dictatura este mai periculoasă decât Virusul - Asistăm la o PSIHOZĂ în masă - Care este Tratamentul?

 9. Răspunsul banal pe care l-a dat IPJ Sibiu cetățeanului care i-a reclamat pe Klaus și Carmen Iohannis că nu au purtat mască

 10. 6 Decembrie - Declanșarea Experimentului Pitești. Fostul deținut politic Marcel Petrișor ne îndeamnă la cinstirea Sfinților din închisorile bolșevice antihristice

Ultima oră

16:03

Elena Radu: FIȚI VIGILENȚI! Ședință mare in coaliția de guvernare azi, de la ora 18. Este foarte posibil să se vină cu un proiect de lege nou al Guvernului în procedură de urgență în Parlament prin care se trece la folosirea Certificatului Verde

15:29

Biden bate cuiele în coșciugul Imperiului: Ce se întâmplă dacă America este detronată de China?

15:21

Australia refuză pacienților nevaccinați transplantul de organe: Trebuie să aveți două doze de vaccin înainte de a primi un transplant de rinichi, plămâni sau inimă

14:40

COVID-19, o pandemie de frică "fabricată" de autorități. Verdictul epidemiologului Dr. Harvey Risch, profesor de sănătate publică la Universitatea Yale

14:07

Doliu în lumea baschetului: Sportiv de 32 de ani, decedat după un atac cerebral suferit în timpul antrenamentului

13:50

ADIO PORC DE CRĂCIUN, DIN GOSPODĂRIA ROMÂNEASCĂ!

13:33

Gheorghe Piperea: Efectele adverse severe ale serurilor care au împărțit lumea și istoria în două. Mai aveți încredere în știință?

13:05

STUDIU: Creștere considerabilă a riscului de infectare cu Covid-19 la 90 de zile după administrarea rapelului

12:23

Răspunsul banal pe care l-a dat IPJ Sibiu cetățeanului care i-a reclamat pe Klaus și Carmen Iohannis că nu au purtat mască

11:51

12.383 de motive pentru care NU mă vaccinez cu Serul Experimental - O perspectivă Creștin Ortodoxă

07:00

6 Decembrie - Declanșarea Experimentului Pitești. Fostul deținut politic Marcel Petrișor ne îndeamnă la cinstirea Sfinților din închisorile bolșevice antihristice

00:15

6 decembrie: Sfântul Ierarh Nicolae, sfântul copiilor și apărătorul dreptei credințe. La Mulți Ani! Omilie de Monahul Filotheu Bălan