TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii

De Vlad Pârău  /  

Foto: ÎPS Teodosie (fotograf Vali Vădănoiu / Arhiepiscopia Tomisului)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, izolat de regimul arafatian pentru că ar fi fost contact al unei persoane testate pozitiv la SARS-CoV-2, va sta în carantină deși nu este bolnav și va oficia Sfânta Liturghie fără public, cu transmisiune online, a anunțat Arhiepiscopia. Testul efectuat de Înaltul Ierarh este negativ oricum, după cum a publicat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului. FOTO:
 

„Marți, 25 ianuarie, de la ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare.
Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului.
Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale”, se arată într-un scurt comunicat, la obiect, de pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului
 
Aceasta a mai publicat o precizare de presă cu dovada faptului că ÎPS Teodosie era negativ la SARS-CoV-2 când s-a întors din Iordania.
 
MINUNEA DE LA IORDAN CU IPS TEODOSIE. De Boboteaza pe calendarul vechi, ierarhul român a oficiat slujba de Sfințirea Mare a Apelor pe malul Iordanului, ale cărui ape și-au schimbat direcția de curgere după ce tomitanul a aruncat de 3 ori Crucea în râu
 
„Deoarece a apărut în presă informația eronată că IPS Teodosie n-ar fi efectuat testul PCR la revenirea din Iordania, vă oferim rezultatul negativ al acestui test, care a fost făcut înainte de îmbarcare și fără de care nu se putea îmbarca în aeronavă”, a scris Arhiepiscopia Tomisului pe Facebook
 

Referitor la obiceiul transmiterii online a slujbelor, reamintim faptul că ÎPS Teodosie a fost unul dintre cei mai activi ierarhi din perioada pandemiei, transmițând zilnic atât Sfânta Liturghie, cât și slujbele din rânduiala anului bisericesc. Două momente au fost îndeosebi apreciate de credincioși în timpul stării de urgență: slujba din noaptea Învierii și slujba de pomenire a morților de Paștile Blajinilor, unde ierarhul a citit ore în șir cele peste 12.000 de pomelnice trimise pe e-mail de românii  care erau ținuți în case de regimul Orbannis și nu au avut voie nici măcar să viziteze cimitirele, deși riscul epidemiologic pentru astfel de spații întinse, aflate în aer liber, era zero. Apoi, a urmat slujba de Odovania Praznicului Învierii din anul 2020, care a putut fi urmărită la fața locului de constănțeni și online de restul românilor. Și slujbele din perioada carantinării sale vor fi transmise la fel ca toate celelalte, Arhiepiscopia Tomisului având deja mijloace tehnice și un exercițiu îndelungat al exprimării pe Internet.

Ca să vorbim pe limba „specialiștilor” sanitari, precizăm faptul că preoții și ierarhii sunt zilnic expuși, în taina spovedaniei, contactului cu persoane foarte bolnave sufletește, bolile spirituale fiind cu mult mai periculoase și mai grele decât cele trupești. Cu toate astea, prin harul Sfântului Duh, slujitorii bisericești reușesc ca și pe cei bolnavi să îi curețe, și pe sine să se păzească neatinși de bolile cu care intră în contact. Așa că, dacă nu s-a inventat încă izolarea pentru „contacții” bolnavilor cu duhul, e cu totul exagerat să fie impusă această măsură în cazul bolilor trupești, pe care Biserica oricum are putere de sus să le vindece în Taina Sfântului Maslu.  
 
ÎPS Teodosie a fost proclamat de redacția ActiveNews drept „omul anului 2021” și și-a început anul 2022 în forță, oficiind, printre altele, o slujbă și o minune la apele Iordanului, al căror curs și-a schimbat direcția după ce ierarhul a aruncat de 3 ori Sfânta Cruce în apele în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Prooroc Ioan.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marea Resetare - Guvernul Mondial

Povestea și Ghicitoarea Serii la ActiveNews cu Ana și Maria

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Pentru fiica mea 24.01.2022 22:48
    Cred a este și patriot! Creștin și lumină!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

18:07

ROMÂNI ÎN UCRAINA. FILMUL ZILEI

16:00

Răzvan Ionescu: SIBERIILE FRAȚILOR MIHALKOV ȘI LACRIMILE NOASTRE (I)

14:29

Regizorul rus Nikita Mihalkov propune ca Rusia să creeze propriul Premiu Oscar

12:30

„Elitiștii vor un guvern mondial. NU este o teorie a conspirației, este un pericol uriaș!” (VIDEO)

11:30

DAVOS 2022. Alin Alexandru: GIRAFA NU EXISTĂ!

11:00

Un sfânt al închisorilor comuniste: Gheorghe Jimboiu (18 Octombrie 1921 – 27 Mai 1963)

00:10

28 mai: Sfântul Ierarh Nichita Mărturisitorul

23:10

Cornelius Florin: ÎPS Teodosie și Mihail Neamțu. Îmi scapă ceva?

22:25

Biserica Ortodoxă Ucraineană și-a declarat deplina independență și autonomie față de Patriarhia Rusă

22:00

Adriana Tîrnoveanu: FUSUL NEUITĂRII. Debut la ActiveNews

21:00

Povești pentru copii la ActiveNews. Azi: Povestea și Ghicitoarea Serii cu Ana și Maria. AUDIO/VIDEO

20:00

Dilema Zilei la Ro Vaccinare: Simona Halep a fost eliminată pentru că e de trei ori injectată?

19:10

Ion Cristoiu: Cum era fentată Moscova de regimul Ceaușescu în chestiunea Mareșalului Antonescu

18:00

JUSTIȚIA „NOASTRĂ”: GUNOIUL LUMII

16:56

Se învârte roata în Războiul din Ucraina: Cad măștile propagandei