Revista Familia Ortodoxă a pus la dispoziția cititorilor numărul aferent lunii mai 2021, în preajma sărbătorii de Paști, acesta putând fi găsit la toate chioșcurile de difuzare a presei, dar și comandat online sau citit în format digital cu abonament.
„Preaiubiții noștri, Hristos a înviat!,
Fiecare zi este un dar neprețuit al Domnului pentru noi. Fiecare zi este „ziua pe care a făcut-o Domnul” și se cuvine „să ne bucurăm și să ne veselim întru ea” (Ps. 118:24).
Fiecare zi a vieții noastre are însă sens, întâi de toate, pentru că Domnul ne-a dăruit slăvita Zi a Învierii Sale, pentru că moartea a fost biruită și iadul prădat și amărât.
Numai prin Ziua Învierii, fiecare zi a vieții noastre are un sens care ne îndreaptă și pe noi către propria noastră zi a învierii, în părtășie cu Hristos și cu toți cei înviați întru El!
Fie ca fiecare zi să ne fie o Zi a Învierii!”, le transmite echipa redacției Familia Ortodoxă cititorilor mai noi sau mai vechi.
În paginile acestei ediții, puteți citi o predică despre Înviere a părintelui Cleopa de la Sihăstria, un material despre prăznuirea Cuviosului Eumenie, ucenicul Sfântului Nichifor Leprosul, o lecție de „școala părinților” cu dr. psih. Irina Petrea, un articol despre cauzele bolilor și terapia cu prietenie de Ana Gheorghiu, a doua parte a interviului cu pr. Dan Damaschin din Iași, cuvântul duhovnicului pr. Teofan Munteanu care subliniază că „Fiecare întâlnire cu Domnul trebuie să ne fie Paști”, o relatare a Tatianei Petrache despre minunile Părintelui Cleopa, un „cuvânt viu” de Sergiu Ciocârlan, o prelegere a dr. bioetician Virgiliu Gheorghe despre dependența de ecrane în dezvoltarea copiilor, precum și un interviu cu Mihai Neșu, care mărturisește că Dumnezeu l-a binecuvântat cu accidentul pe care l-a suferit. Redăm mai jos fragmente din povestea emoționantă a fotbalistului:
„Cred că cea mai mare nenorocire e lipsa unei relații a omului cu Dumnezeu, lipsa dorinței de a parcurge viața alături de Dumnezeu și de a-I cere mereu ajutorul. Am observat și pe pielea mea că viața alături de Dumnezeu, cerându-I mereu sfat, prin rugăciune sau prin relația cu duhovnicul, sau prin discuțiile cu Părinții sfinți, când mai ajung pe la o mănăstire, această relație cu Dumnezeu și strădania noastră de a-I face pe plac lui Dumnezeu și de a ne îmbunătăți viața, de a reuși să fim mereu mai buni, chiar dacă e greu, este cel mai bun lucru din viața unui om. Lipsa dorinței de a fi mai bun și de a avea o relație cu Dumnezeu eu cred că-i cea mai mare nenorocire.
Am un mare regret, că până la treizeci de ani nu m-a interesat mai deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră. Și aș dori ca cei ce citesc interviul acesta să mă ia drept exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în situații atât de rele ca a mea, Dumnezeu poate să schimbe viața unui om în bine”, mărturisește Mihai Neșu.
Întrebat care au fost cele mai importante sfaturi date de părinți duhovnicești pentru a înțelege rostul suferinței, Mihai Neșu a răspuns că cele mai elementare lucruri sunt a avea tot timpul răbdare, a avea cel mai bun prieten pe Hristos și apoi pe preotul duhovnic, precum și a asculta de acesta pentru a-ți schimba viața.
„La prima mea vizită în Athos, când eram într‑o perioadă destul de neliniștită a vieții mele, un Părinte sfânt mi-a zis patru lucruri pe care atunci nu aveam capacitatea să le înțeleg, dar pe parcurs am început să mă lupt, să le pun în practică. Și am observat că, atunci când reușesc, îmi dau o bucurie mare și o liniște și o libertate din toate punctele de vedere. Aceste sfaturi sunt: să am tot timpul răbdare, să-L am tot timpul cel mai bun prieten pe Hristos, să am duhovnic și să ascult de el. După aceea am primit și alte sfaturi. A mai fost unul care a avut efect miraculos asupra mea, tot în perioada în care eram foarte neliniștit și mă plângeam foarte mult de situația mea, și atunci Părintele mi-a zis ‒ nu dur, cu drag, dar așa, mai serios: „Ce rost are să te tot plângi atâta? Ce-ai de câștigat?”. La prima vedere, sunt niște cuvinte banale, dar pentru sufletul meu au avut o putere miraculoasă, pentru că, după ce am plecat atunci din Sfântul Munte, nu prea am mai simțit nevoia să mă plâng. Parcă mi-a curățat această rea deprindere de a face o tragedie din situația mea, plângându-mi de milă tot timpul. Am primit multe sfaturi, dar acestea au fost pentru mine temelia pentru tot ce a urmat”, explică „cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie”.
Dragii
noștri,
SUSȚINEȚI
„FAMILIA
ORTODOXĂ”!
I. Ca
persoană fizică poți
direcționa până la 3,5%
din impozit către Asociația pentru
Apărarea Familiei și
Copilului!
DESPRE
CE E
VORBA?
Codul
fiscal permite
oricărei persoane care are
venit(uri) să direcționeze până la 3,5% din
impozitul pe
venit(uri) către o organizație
neguvernamentală.
Vă rugăm să ne
susțineți
direcționând până la 3,5 % din impozitul care v-a
fost reținut automat
din salariu pe parcursul
anului trecut.
CUM
SE
PROCEDEAZĂ?
Cei
care au venituri din
salarii sau asimilate
salariilor, pensii etc., completează Formularul
230, „Cerere privind
destinația sumei
reprezentând până la 3,5% din impozitul anual
datorat”, cu datele
Asociației pentru Apărarea
Familiei și Copilului.
Formularul trebuie
să aibă următoarele
câmpuri
completate:
Anul: 2020;
Punctul
I Date de
identificare a
contribuabilului:
numele, inițiala tatălui,
prenumele, adresa
completă din buletin, CNP-ul,
telefon (opțional), email
(opțional);
Punctul
II.2.
Destinația sumei reprezentând până
la 3,5% din impozitul
datorat pentru susținerea
entităților nonprofit care se înființează și
funcționează în
condițiile legii și a unităților
de cult sau pentru acordarea de burse
private, conform
legii, subpunctul 2 - Susținerea unei
entități non-profit/unități de
cult:
bifă
Opțiunea privind
distribuirea sumei pentru
o
perioadă de 1 sau 2 ani
(opțional);
cod
de identificare
fiscală a entității nonprofit/
unității de cult:
19060933;
denumire
entitate
nonprofit/unitate de cult:
ASOCIAȚIA
PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ȘI
COPILULUI;
cont
bancar (IBAN): RO29
RNCB 0081 0637 1254
0001.
Semnătura
|
|
Formularul/formularele
le depuneți la
Administrația Financiară de care
aparțineți cu domiciliul.
Termenul
limită de depunere
este 25 mai
2021.
Descărcați formularul
completat cu datele
noastre de AICI:
https://bit.ly/39g40Y3
Vizualizați un
MODEL de formular
completat de AICI:
https://bit.ly/2Y9PGdi
|
|
II. Ca
persoană juridică poți
direcționa
până la 20%
din impozitul pe venit al
firmei.
Statul român oferă posibilitatea
firmelor/companiilor să
direcționeze către un ONG
20% din impozitul pe venit (care oricum
se vira
statului). În final, practic pe
firmă nu o costă
NIMIC.
Nu trebuie decât
să-ți calculezi suma reprezentând 20%
din impozitul pe
venit și să închei un contract
de sponsorizare cu ASOCIAȚIA PENTRU
APĂRAREA FAMILIEI ȘI
COPILULUI.
Toate detaliile le
găsiți aici:
https://bit.ly/3sY3Egr
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.