Stoltenberg, la Summitul București 9: Vom asigura Ucraina cu tot ce este necesar să câștige războiul cu Rusia

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Summitul B9

Foto: Summitul B9

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că Alianța Atlantică este dispusă să acorde tot sprijinul necesar Ucrainei pentru a o ajuta să câștige războiul împotriva Rusiei, dar că nu se va implica direct în măsuri precum apărarea aeriană transfrontalieră, transmite Știripesurse.

„NATO și aliații săi au arătat clar de la început că suntem gata să sprijinim Ucraina”, a declarat Stoltenberg la o conferință de presă cu președintele leton Edgars Rinkēvičs, înainte de a participa la summitul țărilor de pe flancul estic al NATO, cunoscut sub numele de summitul B9, la care participă și liderii Letoniei, României și Poloniei.

Totuși, el a subliniat că „aliații au precizat, de asemenea, că nu vom fi parte din conflict”, atunci când a fost întrebat dacă NATO salută ideea ca țările care se învecinează cu Ucraina să își folosească rachetele de apărare aeriană pentru a proteja zonele adiacente.

Secretarul general al Alianței a amintit că nici nu a trimis trupe de luptă în Ucraina.

„Nu vom intra în conflict”, a subliniat el.

Polonia a trimis recent avioane de luptă când rachetele și dronele rusești păreau să se apropie de granițele sale, iar România a mutat bateriile de rachete de apărare aeriană mai aproape de granița cu Ucraina.

Ideea de a trage rachete peste graniță pentru a doborî rachete și drone rusești care atacă orașele ucrainene și infrastructura din apropierea granițelor sale de vest a fost pusă în discuție de Polonia, deși ideea a fost abandonată ulterior pentru că nu a găsit sprijin printre ceilalți parteneri occidentali.

Stoltenberg a subliniat că toată atenția sa este acum concentrată pe asigurarea succesului summitului NATO care va avea loc la Washington în iulie.

La acea întâlnire, va trebui ca aliații „să ia decizii importante privind descurajarea și apărarea, cu privire la sprijinirea Ucrainei și, de asemenea, cu privire la modul de consolidare a parteneriatelor cu partenerii noștri din zona Indo-Pacific, pentru a face față provocărilor pe care China le reprezintă pentru securitatea noastră”, a spus el.

Stoltenberg nu a abordat întrebarea dacă summitul NATO va face progrese substanțiale în ceea ce privește viitoarea intrare a Ucrainei în Alianță.

Dar președintele leton a spus că țara sa dorește „să vadă intrarea Ucrainei pe ordinea de zi” a summitului de la Washington, o dorință împărtășită și den către președintele Estoniei, Alar Karis, și de președintele lituanian Gitanas Nauseda, înainte de summitul B9.

Acest grup include Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia, dar nu toate țările și-au trimis liderii la Riga.

Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristofferson, și președintele Finlandei, Alexander Stubb, ambii ca membri recenți ai NATO, participă și ei la summit.

"Rusia este o țară agresivă și imperialistă. Finlanda și Suedia au aderat la NATO din cauza atacului Rusiei asupra Ucrainei", a declarat Stubb reporterilor înainte de întâlnirea B9 de la Castelul Riga, a informat biroul președintelui leton.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Nata 12.06.2024 08:59
    'Nea Stoltenberg si restul de ciocli, pe pielea cui?
  • Wolf Edmond 12.06.2024 09:33
    Cum poți ajuta o țară ca Ukraina să câștige războiul cu Russia dacă ceea ce-i lipsește Ukrainei sunt muniția destulă, armele avansate și personalul suficient ca număr? Propun să li se dea femeilor ukraniene niște pastile miraculoase de la NATO care să le ajute să rămână însărcinate fără a avea relații sexuale cu masculi și să nască copii de etate suficient de avansată și gata instruiți din punct de vedere militar pentru a fi trimiși direct pe front. Eventual să-i nască în tranșee că și așa se laudă Zselensky că are peste 67.000 de femei încorporate în armată. Deci, fără implicare directă a țărilor NATO, după cum spune Tembelberg. Ne-am liniștit.
    Regretabil este că unii, complet tâmpiți, au pretenția să fie și crezuți atunci când debitează numai enormități. Ca și când cei care îi ascultă ar fi complet neșcolarizați și ar fi trăit pe planeta Marte.
  • andriban 12.06.2024 14:12
    Să li-l trimită pe Cioloș, urmat de toți tehnocrații și tehnocratițele indispensabile în politica dâmbovițeană
  • Codreanu 12.06.2024 22:10
    Declarații fara conținut și esență....o Europa care nu poate produce decât 1/3 din obuzele pe care le produce Rusia, NU poate câștiga un război. Europa nu are un obiectiv comun, prin urmare nu are nici strategie bine definită, Europa crede că dacă pompează bani și echipamente militare în gaura neagră Ucraina, o să câștige războiul.
    In acest, conflict Europa pierde si Rusia câștigă, toți știu asta dar nici unul nu o spune clar.
  • Rusi 13.06.2024 15:27
    Jens Stoltenberg este bolnav rau.Trebuie la sefia NATO sa fie cineva intreg la minte.
  • Simplu-Mihai 13.06.2024 15:50
    ,,Nu vom intra în conflict" ,a subliniat el...

    Ce să intre,sunt intrați pànă-n gât,si-acum nu mai știu cum să dreagă busuiocul.
    Dacă n-aveau susținerea cu armament muniție,specialiști OTAN,erau demult pe făraș,oricum sunt tocați mărunt zilnic
    Că nouă ni se servesc propagandă anti rusă la meniul zilei,asta nu poate schimba realitatea de pe front.
    Apoi discuția cu aderarea ukracilor la UE și OTAN frizează bunul simț și dă în absurd.
    Vă reamintesc, câte măgării au făcut vânzătorii noștrii de țară pe considerentul ca la noi,nyema democratia,nyema stat de drept, nyema legi,noh bine că sunt toate astea în ultrademocraticul stat ukran condus ( ilegal mai nou ) de cel mai mare ,,democrat" pe care l-a dat umanitatea în toată istoria ei ( aya jidănească de la Adam)
    Și,că vrem că nu vrem, Putin și gașca lui sunt capabili pe plan economic și militar de-a împinge starea actuală a conflictului până la epuizarea totală a Ucrainei,țară care a fost sacrificată pe altarul satanic al jertfelor sângeroase.Economic este total distrusă.
    Mai lipsește să capaciteze pe mutankamon să arunce-n foc România,așa de-o pildă, pe ultima sută de mandat cu sumă NULĂ!!!
  • viorel craciun 13.06.2024 15:54
    Apoi , daca este sa te iei " dupa slogan , adica castigam razboiul contra rusiei " s-a mai practicat si de nazisti , acum multi ani in urma , chiar " erau pe lucuri eligible , ca in parlament " . Acum , dupa a " urmat dezastrul si pentru ei germani si pentru europa de est " , castigatori la " finantare reconstructiei europene " a fost " MAREA DEMOCRATIE AMERICANA " RESTUL ( DUPA PUTINTA ) , adica EUROPA DE EST . Dar ce poate sa decida " opincarul DIN EUROPA DE EST " cand DECIZIILE EUROPENE SI AMERICANE SUNT DEJA LUATE , ca in 40 pe vremea NAZISTILOR privind asa zisa " MAREA VICTORIE CONTRA RUSIEI " , repet NIMIC , doar sa fie " MASA DE SACRIFICIU CA SI ATUNCI " Restul este o poveste mediatica CU " MARII EMISARII NATO SI ALTI EMISARI ROMANI SAU EST-EUROPENI " IN numele democratiei .DAR SE PARE CA DUPA ALEGERI IN " ESTONIA SI LITUANIA " asa ziis flanc ESTIC , situatia este alta .Ramane de vazut
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare