Stoltenberg, la Summitul București 9: Vom asigura Ucraina cu tot ce este necesar să câștige războiul cu Rusia

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Summitul B9

Foto: Summitul B9

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că Alianța Atlantică este dispusă să acorde tot sprijinul necesar Ucrainei pentru a o ajuta să câștige războiul împotriva Rusiei, dar că nu se va implica direct în măsuri precum apărarea aeriană transfrontalieră, transmite Știripesurse.

„NATO și aliații săi au arătat clar de la început că suntem gata să sprijinim Ucraina”, a declarat Stoltenberg la o conferință de presă cu președintele leton Edgars Rinkēvičs, înainte de a participa la summitul țărilor de pe flancul estic al NATO, cunoscut sub numele de summitul B9, la care participă și liderii Letoniei, României și Poloniei.

Totuși, el a subliniat că „aliații au precizat, de asemenea, că nu vom fi parte din conflict”, atunci când a fost întrebat dacă NATO salută ideea ca țările care se învecinează cu Ucraina să își folosească rachetele de apărare aeriană pentru a proteja zonele adiacente.

Secretarul general al Alianței a amintit că nici nu a trimis trupe de luptă în Ucraina.

„Nu vom intra în conflict”, a subliniat el.

Polonia a trimis recent avioane de luptă când rachetele și dronele rusești păreau să se apropie de granițele sale, iar România a mutat bateriile de rachete de apărare aeriană mai aproape de granița cu Ucraina.

Ideea de a trage rachete peste graniță pentru a doborî rachete și drone rusești care atacă orașele ucrainene și infrastructura din apropierea granițelor sale de vest a fost pusă în discuție de Polonia, deși ideea a fost abandonată ulterior pentru că nu a găsit sprijin printre ceilalți parteneri occidentali.

Stoltenberg a subliniat că toată atenția sa este acum concentrată pe asigurarea succesului summitului NATO care va avea loc la Washington în iulie.

La acea întâlnire, va trebui ca aliații „să ia decizii importante privind descurajarea și apărarea, cu privire la sprijinirea Ucrainei și, de asemenea, cu privire la modul de consolidare a parteneriatelor cu partenerii noștri din zona Indo-Pacific, pentru a face față provocărilor pe care China le reprezintă pentru securitatea noastră”, a spus el.

Stoltenberg nu a abordat întrebarea dacă summitul NATO va face progrese substanțiale în ceea ce privește viitoarea intrare a Ucrainei în Alianță.

Dar președintele leton a spus că țara sa dorește „să vadă intrarea Ucrainei pe ordinea de zi” a summitului de la Washington, o dorință împărtășită și den către președintele Estoniei, Alar Karis, și de președintele lituanian Gitanas Nauseda, înainte de summitul B9.

Acest grup include Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia, dar nu toate țările și-au trimis liderii la Riga.

Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristofferson, și președintele Finlandei, Alexander Stubb, ambii ca membri recenți ai NATO, participă și ei la summit.

"Rusia este o țară agresivă și imperialistă. Finlanda și Suedia au aderat la NATO din cauza atacului Rusiei asupra Ucrainei", a declarat Stubb reporterilor înainte de întâlnirea B9 de la Castelul Riga, a informat biroul președintelui leton.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Nata 12.06.2024 08:59
  'Nea Stoltenberg si restul de ciocli, pe pielea cui?
 • Wolf Edmond 12.06.2024 09:33
  Cum poți ajuta o țară ca Ukraina să câștige războiul cu Russia dacă ceea ce-i lipsește Ukrainei sunt muniția destulă, armele avansate și personalul suficient ca număr? Propun să li se dea femeilor ukraniene niște pastile miraculoase de la NATO care să le ajute să rămână însărcinate fără a avea relații sexuale cu masculi și să nască copii de etate suficient de avansată și gata instruiți din punct de vedere militar pentru a fi trimiși direct pe front. Eventual să-i nască în tranșee că și așa se laudă Zselensky că are peste 67.000 de femei încorporate în armată. Deci, fără implicare directă a țărilor NATO, după cum spune Tembelberg. Ne-am liniștit.
  Regretabil este că unii, complet tâmpiți, au pretenția să fie și crezuți atunci când debitează numai enormități. Ca și când cei care îi ascultă ar fi complet neșcolarizați și ar fi trăit pe planeta Marte.
 • andriban 12.06.2024 14:12
  Să li-l trimită pe Cioloș, urmat de toți tehnocrații și tehnocratițele indispensabile în politica dâmbovițeană
 • Codreanu 12.06.2024 22:10
  Declarații fara conținut și esență....o Europa care nu poate produce decât 1/3 din obuzele pe care le produce Rusia, NU poate câștiga un război. Europa nu are un obiectiv comun, prin urmare nu are nici strategie bine definită, Europa crede că dacă pompează bani și echipamente militare în gaura neagră Ucraina, o să câștige războiul.
  In acest, conflict Europa pierde si Rusia câștigă, toți știu asta dar nici unul nu o spune clar.
 • dumbirish01 13.06.2024 11:17
  Bucuresti voua satanelor neoconservatoare nu bucuresti noua. Prea e mare ticalosia pe la noi pacilea.
 • Rusi 13.06.2024 15:27
  Jens Stoltenberg este bolnav rau.Trebuie la sefia NATO sa fie cineva intreg la minte.
 • Simplu-Mihai 13.06.2024 15:50
  ,,Nu vom intra în conflict" ,a subliniat el...

  Ce să intre,sunt intrați pànă-n gât,si-acum nu mai știu cum să dreagă busuiocul.
  Dacă n-aveau susținerea cu armament muniție,specialiști OTAN,erau demult pe făraș,oricum sunt tocați mărunt zilnic
  Că nouă ni se servesc propagandă anti rusă la meniul zilei,asta nu poate schimba realitatea de pe front.
  Apoi discuția cu aderarea ukracilor la UE și OTAN frizează bunul simț și dă în absurd.
  Vă reamintesc, câte măgării au făcut vânzătorii noștrii de țară pe considerentul ca la noi,nyema democratia,nyema stat de drept, nyema legi,noh bine că sunt toate astea în ultrademocraticul stat ukran condus ( ilegal mai nou ) de cel mai mare ,,democrat" pe care l-a dat umanitatea în toată istoria ei ( aya jidănească de la Adam)
  Și,că vrem că nu vrem, Putin și gașca lui sunt capabili pe plan economic și militar de-a împinge starea actuală a conflictului până la epuizarea totală a Ucrainei,țară care a fost sacrificată pe altarul satanic al jertfelor sângeroase.Economic este total distrusă.
  Mai lipsește să capaciteze pe mutankamon să arunce-n foc România,așa de-o pildă, pe ultima sută de mandat cu sumă NULĂ!!!
 • viorel craciun 13.06.2024 15:54
  Apoi , daca este sa te iei " dupa slogan , adica castigam razboiul contra rusiei " s-a mai practicat si de nazisti , acum multi ani in urma , chiar " erau pe lucuri eligible , ca in parlament " . Acum , dupa a " urmat dezastrul si pentru ei germani si pentru europa de est " , castigatori la " finantare reconstructiei europene " a fost " MAREA DEMOCRATIE AMERICANA " RESTUL ( DUPA PUTINTA ) , adica EUROPA DE EST . Dar ce poate sa decida " opincarul DIN EUROPA DE EST " cand DECIZIILE EUROPENE SI AMERICANE SUNT DEJA LUATE , ca in 40 pe vremea NAZISTILOR privind asa zisa " MAREA VICTORIE CONTRA RUSIEI " , repet NIMIC , doar sa fie " MASA DE SACRIFICIU CA SI ATUNCI " Restul este o poveste mediatica CU " MARII EMISARII NATO SI ALTI EMISARI ROMANI SAU EST-EUROPENI " IN numele democratiei .DAR SE PARE CA DUPA ALEGERI IN " ESTONIA SI LITUANIA " asa ziis flanc ESTIC , situatia este alta .Ramane de vazut
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei