Statul american Florida a interzis pașapoartele de vaccinare: încalcă libertățile individuale și confidențialitatea medicală

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pașaportul de vaccinare, document ce atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, a fost interzis în statul Florida în numele respectării „libertăților individuale” și a „confidențialității medicale”, a anunțat vineri guvernatorul acestui stat majoritar republican, transmite AFP, citată de ȘpS.

Ordinul guvernatorului Ron DeSantis interzice serviciilor administrative din acest stat să elibereze pașapoarte de vaccinare sau orice tip de document care să ateste că o persoană a făcut vaccinul Covid.

Totodată, ordinul împiedică companiile din Florida să solicite clienților acest tip de pașaport de vaccinare sau vreo altă dovadă de vaccinare.

Guvernatorul Ron DeSantis, un apropiat al fostului președinte Donald Trump, arată că libertățile individuale și confidențialitatea medicală sunt mai importante decât acest document care condiționează libertatea oamenilor, restrângând-o în mod discriminatoriu la o singură categorie. Aceasta nu este o părere exclusiv a republicanilor, ea fiind împărtășită și de o fostă consilieră a președintelui democrat Bill Clinton, care s-a exprimat că obligativitatea unui asemenea document ar duce la sfârșitul libertății în occident. 

„Este total inacceptabil ca un guvern sau sectorul privat să vă solicite să prezentați o dovadă a vaccinării doar pentru a participa la viața socială”, subliniază DeSantis.

„Vrei să mergi la cinema? Trebuie să arăți asta. Nu. Vrei să mergi să vezi un meci? Nu. Vrei să mergi într-un parc de distracții? Nu. Nu suntem de acord cu asta”, a continuat guvernatorul Floridei.

Anunțul survine după informații din presă care arată că administrația Biden lucrează la punerea în aplicare a standardelor guvernamentale pentru un viitor pașaport de vaccinare cu care să fie condiționată ridicarea restricțiilor sanitare pe teritoriul SUA.

Crearea unui așa-numit „pașaport verde” cu aceeași funcție, bazat pe cod QR în format digital sau tipărit, este în discuție la nivelul Uniunii Europene, care ar dori să-l lanseze pe 15 iunie 2021 pentru călătoriile în cadrul Uniunii. Discuția pare a fi mult mai veche, întrucât Comisia Europeană avea în plan introducerea unui pașaport de vaccinare încă din 2018, deși la acea vreme nu exista urgența medicală și nici pandemia de coronavirus.
 
Israelul a adoptat recent un pașaport digital privind vaccinarea, bazat pe codul QR și pe o aplicație de smartphone conectată cu infrastructura guvernamentală, dar care s-a dovedit a fi vulnerabil în privința siguranței datelor cu caracter personal. Însă guvernul de la Tel Aviv are deocamdată probleme la Curtea Penală Internațională, unde a fost dat în judecată de societatea civilă pentru obligativitatea vaccinării, care încalcă prevederile Codului de la Nürnberg.

Și Republica Populară Chineză a anunțat la începutul lunii martie un „certificat de sănătate” digital pentru chinezii care doresc să călătorească în străinătate. Partidul comunist chinez s-a oferit, de altfel, să ajute O.M.S. la preluarea pe scară largă a sistemului chinezesc, care presupune și o platformă de socializare pe lângă aplicația digitală de urmărire a statusului personal privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de Covid.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • SandaManda 04.04.2021 01:36
  "Mucenicia creștinilor va veni de la rasa galbenă" - a spus parintele Iustin Parvu in Oct. 2013.

  https://www.atitudini.com/2012/10/interviu-cu-parintele-justin-mucenicia-crestinilor-va-veni-de-la-rasa-galbena/

  Vi se pare ca se implineste aceasta proorocie astazi? China s-a oferit OMS sa ii ajute la implementarea pasaportului de vaccinare?
 • SandaManda 04.04.2021 01:37
  Sa dea Bunul Dumnezeu ca mai multe state sa ia exemplul Floridei.
 • A.C. 04.04.2021 03:50
  Se pare ca in China crestinii sunt torturati si executati pentru credinta lor. Asa ca...as spune "da" la profetie. Nu stiu daca are legatura cu pasapoartele de vaccinare.
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei