Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a publicat pe pagina sa de socializare un document istoric al statului român, cu mențiunea „Just for the record”: DECLARAȚIA din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991, prin care se atrage atenția că referendumul pentru independență al republicii vecine nu poate avea valabilitate în privința teritoriilor românești anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparținut niciodatã Ucrainei și sunt de drept ale României. Declarația Statului Român a fost emisă simbolic chiar la aniversarea Unirii Bucovinei cu Patria-Mamă, România.

Documentul Parlamentului României contrazice narațiunea unor neicanimeni umflați de sinecuriștii de servicii ai intelectualimii înfoiate și îmbuibate sub pulpanele largi ale lui Andrei Pleșu, ministrul de Externe care a avizat bombardarea Serbiei de Sfintele Paști în 1999, potrivit căreia frontierele nu pot fi schimbate pentru că suntem state ONU și nu se cade. Suntem state ONU dar și state membre - atât Ucraina cât și România - ale OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), organizația evoluată din CSCE. (Încă o notă pentru înfoiații apreciați - regretabil - de istorici cu pretenții: NU EXISTĂ  Bucovina de Nord, NU EXISTĂ Ardealul de Nord; există doar nordul Bucovinei și nordul Ardealului. Sintagmele false respective fac parte din apanajul propagandei horthysto-staliniste).

Documentul la care face referire Marian Munteanu reamintește prevederile Actului final al Conferinței CSCE de la Helsinki (actuala OCSE - nota AN), care admite posibilitatea modificãrii frontierelor pe căi pașnice, diplomatice.

Respectiv, cităm din Actul Final semnat și de URSS a cărei succesoare de facto și de jure este și Ucraina, alături și în egală măsură cu Rusia:

„În cadrul dreptului internațional, toate statele participante au drepturi și obligații egale. Ele vor respecta fiecare dreptul celuilalt de a defini și conduce în mod liber relațiile sale cu alte state în conformitate cu dreptul internațional și în spiritul prezentei Declarații.

Ele consideră că frontierele lor pot fi modificate, în conformitate cu dreptul internațional, prin mijloace pașnice și prin acord. Ele au, de asemenea, dreptul de a aparține sau nu organizațiilor internaționale, de a fi sau nu parte la tratate bilaterale sau multilaterale, inclusiv dreptul de a fi parte sau nu la tratate de alianță; ele au, de asemenea, dreptul la neutralitate.”

Însăși actuala Ucraină, putem spune, s-a format în baza acestui Act Final, modificând, prin mijloace pașnice, frontiera fostei URSS. E drept, după momentul de demnitate din Parlamentul României a urmat cel de TRĂDARE NAȚIONALĂ prin Tratatul de „bună vecinătate” cu Ucraina întocmit de Adrian Severin și semnat de Emil Constantinescu cu dictatorul sângeros și criminal (a dat ordin pentru decapitarea unui ziarist) Leonid Kucima. Autorul acestor rânduri a fost expulzat din Ucraina de securitatea lui Kucima.

Sigur, nu zice nimeni să ne luăm cu forța ce este al nostru în actualul cadru. Nu avem nici forță și nici cu cine. De 32 de ani la conducerea României au fost numai agenți teleghidați ai căror fire tot la a „A Treia Romă” duc, spun specialiștii. Să nu ne amăgim. Dar, vorba lui Marian Munteanu, punctăm și noi „Just for the record”.

Iată documentul, scanat de arhivistul Victor Dogaru:

DECLARAȚIE din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991

EMITENT: PARLAMENTUL

PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 29 noiembrie 1991


1. Parlamentul României a luat cunostinta de hotãrârea autoritãților de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina.
Profund atașat principiilor fundamentale ale respectãrii drepturilor și libertãților fundamentale ale omului și ale popoarelor de a-și hotãrâri soarta, Parlamentul României saluta hotãrârea autoritãților ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenta Republicii Ucraina.

Având în vedere ca acest referendum ar urma sa se desfãșoare și pe teritoriile românești - Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum și județele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declară solemn că aceste teritorii au fost rupte din trupul țării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul și neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 și de Parlamentul României la 24 iunie 1991.

Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independența sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privința teritoriilor românești anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparținut niciodatã Ucrainei și sunt de drept ale României.

2. Parlamentul României reiterează atașamentul față de prevederile Actului final al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificãrii frontierelor pe căi pașnice, diplomatice.

3. Parlamentul României, declară solemn că referendumul organizat de autoritãțile de la Kiev în teritoriile românești încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. - respectiv în Bucovina de Nord, Ținutul Herța, Ținutul Hotin, precum și în județele din sudul Basarabiei - este nul și neavenit, precum și consecințele acestuia.

4. Parlamentul României cere parlamentelor și guvernelor tuturor statelor care vor recunoaște independența Ucrainei să declare expres că această recunoștere nu se extinde asupra teritoriilor românești menționate.

5. Parlamentul României se pronunță pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinãrii, împreunã a problemelor stabilirii unor relații de buna vecinãtate și colaborare între România și Ucraina și invită, în acest scop, o delegație parlamentarã ucraineană ce urmeazã să efectueze o vizită la București, cât mai curând posibil.

6. Parlamentul României solicita guvernului țării să înceapã de urgență negocieri cu autoritãțile de la Kiev în problema teritoriilor românești anexate cu forta de U.R.S.S.

Această declarație a fost adoptatã de Parlamentul României în ședința din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

Președintele Senatului României

Academician Alexandru Bârlădeanu

Președintele Adunării Deputaților

Marțian Dan

Citiți și Dosarul trădării românilor din Ucraina. Două organizatii românești au cerut denunțarea Tratatului cu Ucraina dar MAE a respins solicitarea susținând că relațiile bilaterale înregistrează „o dinamică pozitivă" (partea I)

Dosarul trădării românilor din Ucraina (II). În ce condiții a semnat România tratatul cu Ucraina și cum a ajuns Bucureștiul la o politică de CAPITULARE față de Kiev. Ambasadorul Aurel Preda: Artizanul acestei monstruozități este Adrian Severin

DEZVĂLUIRI din culisele SRI și CIA: Constantinescu și Severin au vândut românii din Ucraina și pământul strămoșesc pentru o himeră creată chiar de ei: marota intrării României în NATO la Summitul de la Madrid condiționată de Tratatul cu Ucraina

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • __ 26.02.2022 21:53
    Doar ca alt remix - să îi batem obrazul, actualmente și el pățește același lucru, poate se prinde.
    Să semneze amu online, dacă mai are wifi/4G.
  • mariusmioc 26.02.2022 22:30
    În 10 mai 1990, cînd URSS încă exista, publicam în săptămînalul „Literatura și Arta” din Chișinău un articol în care propuneam o schimbare pașnică de granițe între cele 2 republici pe atunci încă sovietice - Ucraina și Moldova - ca o cale de rezolvare a problemelor dintre ele și de pregătire a ieșirii Republicii Moldova din componența URSS. Ideea era ca granița să fie adusă mai aproape de realitatea etnică printr-un schimb de teritorii. Ar fi existat concesii de amîndouă părțile, de aceea înțelegerea ar fi fost realizabilă. https://mariusmioc.wordpress.com/2009/05/11/adversarul-vostru-electoral-e-partidul-comunist/
  • claudiu mincu 27.02.2022 10:41
    Oare de ce toate televiziunile s-au aliniat si transmit " tragedia prin care trec refugiatii de la granitele Romaniei " ?
    Evident sunt multe familii care traiesc adevarate tragedii. Nu este usor sa-ti parasesti caminul si cu copii mici in brate sa pleci unde vezi cu ochii. Ideea este alta, sunt aceleasi televiziuni care in ultimii doi ani au incasat milioane de euro ca sa bage spaima in noi cu nenorocirea numida covid si cu binefacerile vaxului.
    La granite sunt intr-adevar oameni amarati, insa ieri am vazut in oras la o benzinarie ( rusesca, sic ! ) coada de masini cu numere de Ucraina, cea mai " amarata " fiind o "coreeana" de cativa ani. In rest numai germane, japoneze sau britanice produse in anii pandemiei, iar ocupantii lor erau blonde platinate cu haini de blana si baietasi " inapti " ptr a-si apara tara.
    Astia, in frunte cu actorasul ajuns presedinte ar vrea ca NATO sa-si trimita trupele sa moara ptr " integritatea " Ucrainei. Care Ucraina ? 3/ 4 din ea sunt teritorii luate cu japca de la Lenin incoace si facute cadou RSS Ukraina.
    Ma inteb daca doamne fereste, am fi fost noi refugiati la granitele Ucrainei, am fi fost primiti cu aceeasi
    " solidaritate " de ucrainieni ?
    Este momentul ca bravii nostri conducatori sa ceara oficial Ucrainei teritoriile care ne-au fost furate. Pardon, am spus cumva " bravii " ?
  • kostas.ro1608 29.11.2022 09:06
    In timp ce noi visam la cai verzi pe pereti, reuniunea de la Ankara dintre CIA si SVR a creionat deja impartirea zonelor de influenta din Estul Europei. Se pare ca rusii au reusit sa obtina o asa zisa fasie de neutralitate din care va face parte si Romania. Vestea este la fel de catastrofala ca si un razboi, mai putin pierderile umane. Din punct de vedere economic, absolut toti investitorii straini vor pleca. Imprumuturile de pe piata externa vot disparea iar din punct de vedere militar vom fi blocati de la achizitionarea de armament. O sa se implineasca ceea ce multi isi doresc si anume "independenta Romaniei" si apropierea de Fed Rusa, ca altfel nu se poate. O sa vedeti cat de bine va fi. Hai, destul cu prostiile, va las la mici si bere acum!
  • Dinu Dușceac 28.11.2023 19:33
    In atenția Ministrului Român al Afacerilor Externe și a tuturor angajaților săi părtași la trădare,

    Subsemnatul ******, cetățean român urmaș al românilor din teritoriile românești ocupate prin pactul Ribbentrop-Molotov, resping aserțiunile exprimate de actualul Minister al Afacerilor Externe al României prin care se afirmă susținerea pentru "independența, suveranitatea și integritatea teritorială" ale statului artificial Ucraina, stat ce conține între granițele sale actuale teritorii românești.

    Susținerea integrității teritoriale a Ucrainei implică abandonarea pamântului românesc din Nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Hotin, Bugeac și Insula Șerpilor, teritorii pentru care moșii și strămoșii noștri și-au dat sângele și viața, și-n același timp susținerea pactului semnat de către doi dictatori: Stalin si Hitler.
    Acest lucru înseamnă trădare a intereselor naționale ale României, o continuare a trădării fostului presedinte Emil Constantinescu si a lui Adrian Severin, Petre Roman și a altor "autorități" sau personaje din umbra, ca Silviu Brucan, din 1997, fapte cu implicații penale și morale, pentru care toți cei responsabili vor plăti câteva generații la rând, în viața aceasta sau cealaltă, fiind blestemați din neam în neam.

    Românii nu uită și nu iartă trădarea, iar voi nu reprezentați pe nimeni, nefiind decât sclavii străinilor și ale intereselor lor în România.

    „Dacă mor – este pentru Bucovina și Basarabia. De ar fi să reîncep, aș face la fel!” (l-ați uitat până și pe cel care a rostit aceste cuvinte....)
  • INJECTIA FINALA 28.11.2023 23:22
    Vrem Bucovina înapoi
    În mod pașnic, NU prin război
    E teritoriul nostru istoric
    Răpit de un guvern bezbojnic
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)