Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ORELE 3: NOAPTEA GENERALILOR - Cei doi generali SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, au stat peste 14 ore la audieri. Atât Coldea - „repetentul” cât și Dumbravă - „câmp tactic” ar fi primit control judiciar cu o cauțiune de 500.000 de lei. Coldea a ieșit din sediul DNA la ora 3.12 și nu a dat nici o declarație jurnaliștilor care îl așteptai de dimineață și l-au înconjurat. Fostul adjunct al SRI a plecat în trombă cu un SUV negru condus de un subaltern.
FOTO-CAPTURĂ Antena 3 Ora 3.12:
 
FOTO-CAPTURĂ Realitatea TV Orele 2:
 
Statul Paralel condus de Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, în fața cărora mulți sclavi din noua securitate, justiție, politică, afaceri, presă, lumea intelectuală, biserică și „societatea în civil” stateau în genunchi, se prăbușește după ce Realitatea a difuzat în exclusivitate înregistrări în care se explica manevra prin care se aranjau verdictele în dosare.
 
După mai bine de 11 ore continua audierile bombă la sediul DNA. Potrivit unor surse citate de Anca Alexandrescu, în jurul orei 23:00, avocatul Doru Trăilă ar fi făcut denunțuri și cel puțin o persoană ar urma să fie reținută. În aceste condiții, audierile s-ar putea prelungi și după miezul nopții, potrivit acelorași surse.
 
Sumele pretinse de către cei doi ex-oficiali ai Serviciului Român de Informații ar fi de 600.000 de euro și ar fi fost primite de cei doi generali ca urmare a mai multor promisiuni făcute, între care să își folosească influența căpătată prin prisma funcțiilor deținute în SRI și a relației cu procurorul Laura Codruța Kovesi pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, în dosarul penal instrumentat de EPPO și ajuns pe rolul instanțelor din România.
 
Acesta este primul dosar investigat în România de Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, dosarul fiind trimis în instanță în octombrie 2022.
 
ACTUALIZARE 23:10: Potrivit surselor citate de Anca Alexandrescu, avocatul Doru Trăilă ar fi încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere încă de acum o lună. 
 
Un alt general în rezervă, Dan Căpșună, ar fi suspect, au indicat surse Realitatea Plus. Potrivit surselor, primul care a intrat pentru a răspunde întrebărilor procurorilor anticorupție a fost generalul Dumitru Dumbravă, șmecherul cu „câmpul tactic” din justiție, după care a urmat generalul Florian Coldea, eminența gri a SRI.
 
Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul lui Coldea-Dumbrava si membru provizoriu in Consiliul de Administratie al companiei de salubritate Romprest, a ajuns si el la sediul DNA din Capitală în cursul zilei.
 
ACTUALIZARE ora 22:00: Fostul șef al SRI încă nu a ieșit de la audieri.
 
ACTUALIZARE ora 19:00: Fostul sef adjunct al SRI, Florian Coldea, generalul care coordona operațiunile secrete al Serviciului, și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă ar fi primit, urmare presupusului trafic de influență cercetat de DNA, suma de aproximativ 400.000 de lei, transmit surse judiciare pentru stiripesurse.ro

Concret, explică acestea, sumele de bani încasate de la omul de afaceri Cătălin Hideg, „client” al procurorilor EPPO, ar fi fost disimulate sub forma unor contracte de consultanță, creându-se astfel un întreg circuit de rulare a pretinselor sume încasate presupus drept șpagă.

Șpaga, explică sursele judiciare citate, ar fi fost pretinsă de cei doi oficiali în mod direct sau prin intermediari, pentru presupusa interferență a acestora în dosarul penal al EPPO deferit justiției în cazul afaceristului. Sursele arată că aceste contracte de consultanță ar fi fost încheiate la nivelul anului 2023.

Surse judiciare transmit stiripesurse.ro că, la momentul difuzării acestei știri, generalul în rezervă Coldea dă declarații în fața anchetatorilor în calitate de suspect și i se cere să explice motivele primirii unor astfel de sume de bani de la omul de afaceri Hideg. Concret, el trebuie să explice traseul banilor, felul în care s-ar fi derulat respectivele contracte, în speță fiind cercetate și fapte de spălare de bani.
 
ACTUALIZARE ora 17:30: Denunțătorul lui Florian Coldea, omul de afaceri Cătălin Hideg, susține că gruparea lui Coldea i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-l forța să vândă afacerea pe care o deține unor cetățeni francezi, care intenționau să transforme afacerea într-un nou Hexipharma. Hideg afirmă că a fost abordat de Bogdan Neidoni, asociatul lui Coldea, care deține o casă pe Coasta de Azur. Cătălin Hideg susține că acest grup, condus de către Florian Coldea, i-au cerut 600.000 de euro ”pentru optimizarea situației mele din justiție”.

Omul de afaceri a mai declarat că a depus la DNA peste 20 de înregistrări cu Dumitru Dumbravă și alții, convorbiri în care se vorbește inclusiv despre implicarea lui Florian Coldea. „Din moment ce sunt 20 și ceva de înregistrări cu detalii, cu toate conversațiile, pe care eu personal le-am depus la DNA. Ce pot să spus mai mult de atât. Ei mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun. După ce am avut ultimele discuții, când s-a aflat că înregistrarea a ajuns în anumite locuri, am fost amenințat, dar ulterior nu am mai avut discuții cu dumnealor”, a mai spus Hideg.

ACTUALIZARE:  Generalul Coldea a ajuns la DNA și a fost luat în primire de protestatari. VIDEO:
 
 
Este ziua zero pentru Statul Paralel din Romania. Florian Coldea si Dumitru Dumbrava se află, joi, la sediul DNA din Capitala pentru a da explicatii si a fi audiati de procurorii anticoruptie. Tot astazi, in fata procurorilor anticoruptie ar urma sa ajunga si Iulian Dumitrescu, transmite Realitatea.
 

Audieri bomba la DNA. Potrivit surselor Realitatea PLUS, acum în interiorul instituției sunt generalii Florian Coldea, Dumitru Dumbravă. Este Ziua Zet pentru destructurarea statului paralel din România. 

Joi dimineață, la sediul DNA a ajuns fostul general Dumitu Dumbravă. Acesta a fost surprins în imagini chiar când intra în sediul Direcției Anticorupție.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, dosarul a pornit dupa ce a fost audiat omul de afaceri Catalin Hideg. Vorbim despre un dosar in care acesta a depus plangere impotriva celor doi fosti generali de la varful SRI.

In dosarul amintit, lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă le sunt aduse acuzatii grave, inclusiv constituirea unui grup infractional organizat. 

Dupa ce au iesit din servicii, cei doi ar fi facut mai multe dosare la comanda in cazul unor oameni de afaceri, au cerut mai multe sume de bani de la niste oameni de afaceri.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (22)
  • Ionut Paunescu 23.05.2024 11:31
    Tatăl își audiază fiul ... Frecție la piciorul de lemn ... Nu se va întâmpla nimic, sunt protejații 0vreilor
  • Just Talented 23.05.2024 11:48
    Dumbravă arată a imunizat, are cam 30 kg ud. Posibil sa sufere de " o boală" cruntă. Deși Ei sunt " inițiați" și nu cred in Dumnezeu, se pare că blestemele și au făcut treabă și karma a funcționat și în cazul stimabilului
  • Adr 23.05.2024 12:04
    Asta sa o credeti voi. Statul paralel ramane . Are deja succesori. Ei doar si au indeplinit rolul si acum nu mai sunt utili. Ori joaca teatru acum doar.
  • Christinne Radu 23.05.2024 12:32
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-13447625/ANOTHER-tent-city-springs-Dublin-Ireland-continues-struggle-migrant-influx-blamed-Britains-Rwanda-policy-furious-locals-firebomb-new-asylum-centre.html
  • Christinne Radu 23.05.2024 12:33
    https://dailysceptic.org/2024/05/21/theatre-seeks-chief-executive-who-is-disabled-gay-criminal-class-or-global-majority-in-job-advert/
  • Christinne Radu 23.05.2024 12:35
    https://www.youtube.com/watch?v=BLPNqby0AGI&t=2s
  • Mars.60 Stefan 23.05.2024 12:47
    E doar alt "praf saharian", poporul trebuie sa-si recastige increderea in institutiile "suveraniste" de-acum ale statului.
    A naparlit sarpele un pic, inainte de "alegeri", si-atat. Agenda merge inainte, piesa se joaca, actorii se schimba, finalul e acelasi.
  • Carbid 23.05.2024 15:33
    Subscriu total!! ;))
  • Tabără Octavian-Adrian ► Carbid 24.05.2024 06:31
    E doar așa, pentru răcorire a mâniei populației, înainte de alegeri. Să vadă lumea cât de mult iubește Statul, pe cetățeanul X. Face curățenie, îi mai dă 50 de lei la pensie/salariu și uită că nu a răspuns nimeni pentru crimele mARN...
  • Mars.60 Stefan ► Tabără Octavian-Adrian 24.05.2024 18:40
    Exact. Trebuie sa fim atenti la mermeleala dezaxatilor. Sunt capabili de mult mai rau dupa "alegeri", in aceleasi formatii cu schimbari de posturi. Normal ar fi sa scapam de ei, sa-i trimitem la alta munca.
  • Thermidor 23.05.2024 12:53
    Circ ieftin, protestatarii hastagisti de profesie sunt creatia lui Coldea si ii ciugulesc din palma.
  • eu-noi 23.05.2024 13:27
    Deep state nu dispare, ci doar se transforma... iesire discreta din scena & predare de prerogative catre Glogal deep state, mai pistruiat...:))
  • Mars.60 Stefan 23.05.2024 13:40
    Statul Paralel si-a facut din plin datoria. E timpul pentru o upgrad-are, ce epoletii nostri...
    Coldea trece, dosarele raman... paradeala merge inainte.
  • Bizzu 23.05.2024 14:03
    Ziua zero va fi când ăștia doi vor fi ARESTAȚI. Până atunci e doar vrăjeală electorală și vizite de lucru pe la foștii ”subordonați”. Statul paralel din România NU se va clătina până când nu va fi exterminată susținerea lor de la Bruxelles și Washington. N-avem noi cohones de mai mult... și n-avem nici măcar o jumătate de Nayib Bukele care să tranșeze problema corespunzător.
  • Vlad.Tepes 24.05.2024 12:29
    Asta e !
    Restul e teatru ieftin !
  • Mircea Dragan 23.05.2024 17:50
    Circ. Nu ne intereseaza. Pot sa-i faca si eroi. Atentie la vot ca acolo e bataia.
  • Patriot Roman 23.05.2024 22:46
    Andrei Nicolae, zici ca se clatina statul paralel din temelii?? Numa ca au fost chemati astia sa dea declaratii?? Daca a ieșit la tv Realitatea, ca au facut rele de catre Hideg ,trebuie sa-i cheme pe aici ca sa arate ca ,,justițea” functioneaza. Nu putem fi atat de naivi încît sa credem ca cei cu protectie f.înalta vor pății cv în aceasta viață!!!!! Nu sintem nici la ,,gradi” nici la școala primara. Ce sa intamplat cu imaginile de la sect.1?unde usr și chlotilde au taiat ,distrus saci cu voturi ale concurentului și mai și declara; ca ne-au spus ca sint oprite camerele..Sa prescris s-a dat NUP? ADICA NIMIC NU SA FACUT DUPĂ LEGILE IN VIGOARE! Nici acum nu se va intampla nimic, nu va mai faceti iluzii!
  • Vlad.Tepes 24.05.2024 12:26
    Se clatina STAT-ul, nu STAT-ul PARALEL !
  • Radesalu 24.05.2024 14:04
    Praf în ochi, gargară de 2 bani pentru naivi...
    Diversiune pusă la cale de păpușari, ca să dea impresia că vai ce grijuliu e statul cu încălcătorii de legi.
    Spanac...
    Ia să vedem, are curaj vreun procuror să se ia de ăia care i-au plantat pe acești cârnați, pe care dacă-i lasă din mâini jidovii care le-au asigurat spatele, le apar pete maro pe turul pantalonilor.
    Hai să ne ocupăm de ce ne doare.
    Popor român, vezi pe cine votezi !
  • antitirani 24.05.2024 16:43
    Asa zisul stat paralel este de fapt cel care conduce Romania. Nu are cum sa se clatine sub actiunea unei justitii aservite lor. Vad ca abunda pe acest site acest gen de subiecte. Este la conducerea Romaniei o putere nationalista ca sa se intample asa ceva? Bineinteles ca nu!
  • Rusi 24.05.2024 17:41
    Florian Coldea si Dumitru Dumbrava merita pedeapsa cu moartea pentru inalta tradare.
  • georg xanthu 24.05.2024 19:46
    Se clatinä statul paralel,..?.unde se vede asta,in cele citeva interviuri luate de fetitelea acelea cu voci subtiri,sau cä strigä citiva penibili pe stradä,..?statul paralel,peste tot,nu se clatinä dintr un singur motiv..! orice dezväluire sau anchete jurnalistice sunt praf in ochi.Justitia este total acaparatä,orice membru prins cu afaceri necurate,va fi in final intr un fel sau altul acoperit,sau dat pierdut.Statul paralel isi acoperä oamenii,cäci cei anchetati ar putea ei vorbi la rindul lor contra organizatiei,..asa cä läsati reprtajele astea culminante..Nimic nu se miscä,,!
  1. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  2. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  3. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  4. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  6. Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

  7. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  8. George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

  9. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

  10. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal