Starea de alertă merge și ea după certificatul Covid: la groapa pandemiei! După 24 de luni de chin. CE MĂSURI ABERANTE SE SUSPENDĂ

De Părău Vlad  /  

Foto: Știripesurse

Foto: Știripesurse

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința privind gestionarea pandemiei, de la Palatul Cotroceni, că s-a hotărât să nu se mai prelungească dincolo de 8 martie starea de alertă din România. El a insistat în continuare pe vaccinarea cu serurile experimentale Covid, dar a recunoscut că, „probabil”, pandemia s-a încheiat. Nu și stocurile de doze de Pfizer comandate cât pentru populația a 6 state românești de ex-premierul „meu” Florin Cîțu.

„Ultimii doi ani ne-au demonstrat că trebuie să învățăm să trăim în acest context epidemiologic, să ne adaptăm și să punem în valoare oportunitățile existente, pentru a fi capabili să oferim îngrijirea și protecția de care are nevoie comunitatea.

Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute.

Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus.

Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate și din punctul de vedere al creșterii investițiilor, dar și al regândirii unor mecanisme, astfel încât sistemul sanitar să fie unul echitabil și capabil să răspundă eficient unor situații-limită”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Știri pe Surse.
 
Citiți și: Rafila anunță renunțarea la mască în exterior și decesul certificatului Covid. „E foarte clar că certificatul nu influențează dorința de vaccinare”. Ridicăm certificatul, „menținem unele măsuri, ca să nu le retragem pe toate” 
 
CE CONSECINȚE IMEDIATE VA AVEA RIDICAREA STĂRII DE ALERTĂ

Dacă pe perioada stării de alertă valabilitatea documentelor s-a prelungit in cazul in care au expirat, dupa ridicarea starii de alerta acestea mai raman valabile inca 90 de zile, astfel ca romanii cu documente expirate trebuie sa mearga sa le innoiasca, informează Știri pe Surse

O altă schimbare se refera la angajatii din sistemul bugetar. Odata cu ridicarea starii de alerta nu se vor mai putea face detasari la fel de usor ca pana acum. De asemenea, toate numirile facute fara concurs in starea de alerta vor inceta in termen de 30 de zile.

Concursurile de angajare la stat, suspendate in perioada starii de alerta, isi vor relua cursul.

Odată cu ridicare stării de alertă:

  • Se elimina obligativitatea purtarii mastii de protectie in aer liber
  • Dispare obligativitatea prezentării certificatului Covid la intrarea în țară, la intrarea în localuri, magazine, instituții de spectacol și cultură
  • Se revine la nunti, botezuri, spectacole, concerte, manifestatii, workshopuri, concerte, activitati sportive fara limita de participanti si fara distantare
  • Activitatile de zi cu zi nu vor mai tine cont de rata de infectare si de incidenta cazurilor Covid in localitate
  • Magazinele si localurile vor putea ramane deschise si dupa ora 22:00
  • Elevii vor renunța la școala online
  • Angajatii nu mai pot fi trimisi in regim de telemunca
  • Nu se va mai acorda „stimulentul” financiar pentru vaccinare, plătit și din contribuțiile nevaccinaților

Președintele republicii nu are atribuții constituționale în domeniul Sănătății, deși el este cel care a instituit starea de urgență în sănătate acum aproape 24 de luni, pe 16 martie 2020. După două luni de stare de urgență, aceasta a fost înlocuită cu starea de alertă, care se putea prelungi „cu maximum 30 de zile”, dar care a durat 22 de luni, fiind prelungită abuziv cu „maximum” 21 x 30 = 630 de zile. Iar asta, chiar și pe „peroada” a două sezoane estivale, când contextul epidemiologic nu mai susținea cu nimic prelungirea stării excepționale. Totul, în ciuda protestelor masive ale societății civile și a proceselor intentate de cetățeni împotriva Guvernului și a CNSU, adesea câștigate la Curțile de Apel, dar tergiversate la instanțele de recurs. Vinovații pentru perpetuarea unui regim de teroare paralel cu democrația și cu statul de drept, al cărui singur obiectiv era înfricoșarea populației și constrângerea la vaccinarea cu seruri experimentale, încă așteaptă să fie trași la răspundere.

Nu putem specula care sunt motivele reale pentru care, din senin, Klaus Iohannis a anunțat la începutul lunii martie 2022 suspendarea stării de alertă, deși același lucru n-a fost făcut în august 2021, de exemplu. Apropierea războiului de granițele României ar putea fi un indiciu - ne amintim că și premierul Canadei, Justin Trudeau, a suspendat ca prin farmec starea de urgență valabilă minimum 30 de zile, pe care o decretase abia de o săptămână, după ce a aflat, pe 24 februarie 2022, că Rusia a atacat Ucraina. Sau poate că toate acestea sunt simple „coincidențe”, la fel ca decesele de infarct la scurt timp după injectarea cu seruri experimentale...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Terchea B. 04.03.2022 20:27
    toate dozele ramase sa le iei tu si cu familia ta de corupt tradator
  • Gabi R 04.03.2022 20:41
    Va fi declarata curand starea de razboi, sau de urgenta. De asta renunta la starea de alerta. Nu va bucurati degeaba, va fi mai rau
  • OMAGA 05.03.2022 00:41
    Asa zic si eu, se ridica starea de alerta, stiindu-se acolo sus ca vine ceva si mai rau, pe fondul escaladarii razboiului din Urcraina.
    Si si mai grav ar fi ca acestea sa fie planificate, precum a fost si p(l)andemia!
  • Dushu VacadePlus 04.03.2022 21:18
    Dar masca in interior ramane...
  • stefan dicu 04.03.2022 21:31
    Parintele Cleopa spunea tuturor crestinilor: "Manca-v-ar Raiul!"

    Eu le transmit tuturor cioclilor sectei covvidienilor:
    // aRahat, wuhannis, rafila, strainul cu cercel, tataru, orban, citu, gheoghita, vasi, beatrice mahler.. etc..etc...
    + parlamentari, politicieni, militieni, jandarmi, jurnalisti, medici //

    Manca-v-ar IADUL in vecii vecilor cu tot neamul vostru de asasini in masa!

    As vrea sa cred ca din zecile de mii de avocati ai Romaniei se va lupta cineva pana la capat pentru un Nurnberg 2.0 - desi cred ca va avea soarta Procesului Comunismului!!!
  • Gheorghe Virgil Alexandrescu 04.03.2022 23:42
    Acest nemernic împreună cu ceilalți din gașca lui trebuie sa plătescă penal pentru toate crimele săvârșite împotriva poporului roman.
  • Sweeping 05.03.2022 00:17
    Subscriu!
  • Cotco-emy 05.03.2022 19:07
    Subscriu si eu!
  • PecoPopi 05.03.2022 10:04
    Trebuiesc trasi la raspundere toti cei care au administrat "pandemia", si mai ales cei care au profitat de ea
  • Tic 05.03.2022 14:57
    Fraților,ăștia fac lucrurile astfel încât statele(cât mai sunt state) sa se îndatoreze atât de mult și sa își nimicească economiile în asa hal, încât sa fim pe exemplul Ukrainei, cumpărată de Rothschild! Când mai toate statele europene, căci deh, aici e bătaia peștelui, vor fi în situația asta, vor ridica pretenții la guvernul global. Acum se trage tare pe împrumuturi pt armament(Germania 100 miliarde cel puțin), plus inflație, plus stare de mama mă - sii, plus foame, frig, etc. Totul este conform planului lor, plan care se tine după cele zise în Apocalipsa, pt a induce ideea ca este voința divina și noi nu mai avem ce face, decât sa ne supunem.
    Eu cred ca nu este voința DIVINA sa fim bătaia de joc a sceleratilor. Trebuie sa fim tâmpiți sa imbratisam asa o varianta.
    Hai, deșteptarea și să-i trântim de pământ. Tot lucrul are și un final și un nou început. Vom ajunge în punctul când nu vom mai avea ce pierde, ci totul de recâștigat. Vorbiți cu cât mai mulți, explicați-le, bombardati-i cu articole, cu informatii, ceva, ceva, tot s-o prinde, și se vor trezi! Cum au împins nemernicii lucrurile, resetarea poate avea loc și în sensul voit de noi, căci altfel totul este în contra firii. Răsturnați de la putere! Pușcării, averi confiscate, naționalizare!
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO