Șoșoacă, yoghini, șamani, energoterapeuți și maeștri reiki susțin conferințe la Sibiu, cu binecuvântarea unui preot ortodox. Conferința Internațională Holistic Fest se va desfășura la Sibiu, în perioada 24 - 26 noiembrie

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Către: Mitropolia Ardealului

Înalt Preasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Liviu Streza

După sesiunile de mindfulness organizate în școli, grădinițe și chiar în unele biserici din România, în timpul cărora copiii au fost puși să  mediteze în poziții yoghine[1], se pregătește un nou atac de tip New Age la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment susținut la Sibiu, în perioada 24 – 26 noiembrie, de către Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice din România[2].

Sub genericul „Sănătatea spirituală și pacea mondială”, evenimentul reunește invitați de tot felul, de la politicieni, la actori, de la maeștri reiki și yoga, la șamani. Cap de afiș este actorul Dorel Vișan, ezoterist care promovează întoarcerea la politeism în numele dacismului[3], iar organizator al evenimentului este Johann Muller-Dragoman, maestru Reiki, instructor și profesor yoga, terapeut holistic și spiritual și bioenergoterapeut[4],care își învață cursanții să se pună „în legătură cu sursa vieții și să practice anumite ritualuri spirituale „pentru ridicarea nivelului energetic, putând astfel ajunge la expansiunea conștientului și la accesarea unor nivele înalte de conștiință.”[5]

Iată și câteva din „calitățile” invitaților la conferința sincretistă de la Sibiu:

„Maestrul” Serghei Danisineste președintele Centrului de Studii și Cercetări Frontale TARKSHYA 444 din București, în cadrul căruia activează ca profesor, ținând cursuri și seminarii pe teme de bioenergo-cibernetică, telepatie, psihogeometrie sacră și numerologie secretă, precum și trans-psihologie. „Mai târziu, în viața mea a intrat un om care a fost și maestrul meu mistic Guan-Dao. El mi-a dat știința. În fiecare zi timp de 3-4 ore am studiat cum pot să scanez, cum pot să văd prin om, prin hârtie, prin documente, cum pot să văd holograme. Prima dată mi-a apărut ca o jucărie și mi-a plăcut. După un an am început să văd structura de aer,  de lumina din aer și cum joacă lumina. Eu văd peste tot cosmos. Din anul 2000 am început să aud sute de mii de sunete și văd lumină peste tot.”[6]

Preotul greco-catolic și șamanul Ovidiu Coșbuc a fost recunoscut, în 1998, de către reprezentantul Dalai Lama în Italia „ca fiind încarnarea unui important Panchen Lama din trecut”.

A condus grupuri de studii în India, Himalaya, Nepal, Mexic, Peru, Egipt. Din 2007 susține conferințe internaționale pe tema „Ecosistemul planetar” și „Proiectul Mama Pământ”. „Este susținut de indigenii și șamanii din toată lumea, mai ales pentru intenția sa de a realiza o punte a Curcubeului între toate formele de spiritualitate din lume.”[7]

În emisiunea „Știința de frontieră” din data de 21 mai 2017, prof. Ovidiu Coșbuc afirmă că Mântuitorul nostru Iisus Hristos era reîncarnat, că Sf. Ioan Botezătorul s-a reîncarnat din Sf. Prooroc Ilie, că Sfinții Apostoli credeau în reîncarnare și că raiul și iadul sunt, de fapt, niște stări de conștiință, create de noi.[8]

Nu ne miră prezența, printre vorbitori, a senatoarei Diana Șoșoacă, al cărei mentor spiritual este Adrian Singurov, preot caterisit pe bună dreptate, ieșit din BOR, adept al ezoterismului, care și-a creat o proprie structură paralelă, numită „biserica cuantică”, fiind și un promotor al „evoluției spirituale” în România.[9] De altfel, „preotul” Adrian Singurov a fost unul din invitații ediției din primăvară a Holistic Fest Sibiu[10].

Ceea ce ne miră este faptul că tot acest ghiveci sincretist se va bucura de binecuvântarea unui preot ortodox din Mitropolia Ardealului, și anume pr. Vasile Davidoiu din Parohia Poienița, județul Sibiu, care va da, pe data de 24 noiembrie, binecuvântarea Conferinței Holistice, a Conferențiarilor și a tuturor celor prezenți în sală!

Pare greu de crezut că pr. Vasile Davidoiu a adus la cunoștința Mitropoliei Ardealului implicarea sa în desfășurarea unui eveniment care contravine moralei creștine și învățăturii de credință a B.O.R.

Biserica Ortodoxă condamnă vehement practicile ezoterice, de aceea solicităm ca Mitropolia Ardealului să se delimiteze oficial de Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment care promovează interese străine de ethosul românesc și de credința ortodoxă.

Denaturarea identității de neam și credință prin evenimente de acest fel, tot mai des petrecute în spațiul românesc, poate avea consecințe greu de cuantificat la nivelul conștiinței creștine și atrage după sine răspunderi pe măsură.

Comitetul de Conducere al Asociației pentru Păstrarea și Promovarea Valorilor Culturale și Naționale ale Poporului Român – ASTRADROM

Purtător de cuvânt și responsabil cu mass-media,

Marius Pop



[1]              https://www.activenews.ro/stiri/Federatia-Pro-Vita-atrage-atentia-asupra-pericolelor-meditatiei-mindfulness-practicata-in-scoli-gradinite-si-chiar-biserici-185455

[2]              https://holistic-international.com/event/conferinta-internationala-de-terapii-holistice-si-metafizice-din-romania-editia-a-ix-a-holistic-fest-sibiu-24-26-noiembrie-2023/

[3]              http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=dorel+visan

[4]              https://www.terapiinaturiste.ro/terapeuti.php?terapeut=Johann-Muller-Dragoman

[5]              http://mindevolutionsociety.ro/eveniment/curs-de-holistica-si-metafizica/

[6]              https://atelier47.ro/2016/11/la-cafea-cu-maestrul-serghei-danisin/

[7]              https://www.linkedin.com/pulse/legile-belagine-frumoase-mostenire-spiritualitatii-ne-paul/

[8]              https://www.youtube.com/watch?v=WVDP0hXizPw

[9]              https://revistacosmos.com/ortodoxia-cuantica-interviu-in-exclusivitate-cu-parintele-adrian-singurov/

[10]            https://specialarad.ro/trei-zile-dedicate-terapiilor-holistice-si-metafizice/

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Aequitas Lex 23.11.2023 11:08
    Totusi, cum ramane cu apartenenta senatoarei Sosoaca la curentul esoteric-dacist? Inca mai crede ca domnul Isus este totuna cu Zalmoxe? Asta ne mai lipsea, sa fim condusi de personaje care cocheteaza cu practici si credinte esoterice din sfera New Age, yoga, samanism s.a.m.d.. Inteleg ca preotul Adrian Singurov, marele exponent al "ortodoxiei cuantice" este mentorul spiritual al senatoarei. Orice crestin ar trebui sa fie profund ingrijorat de aceste lucruri. Cum ar putea un adept al domnului Isus Christos sa voteze cu cineva care urmeaza un alt Christos, si prin urmare un alt Dumnezeu decat cel revelat in sfanta scriptura? Constat ca marea majoritate a simpatizantilor senatoarei Sosoaca sunt complet straini de aceste lucruri.
  • Radu Comsuta 23.11.2023 14:12
    Să vedem ce ”poziție” o să adopte părintele Constantin Necula care este profesor dr. conferențiar la facultatea de Teologie din Sibiu și o prezență constantă la astfel de mari evenimente mediatice. Sperăm că nu aceiași poziție celebră cu care deja ne-am obișnuit, pe care a avut-o într-o emisiunea TV, cu crucea ascunsă în buzunar.
  • Mihail Telbis 23.11.2023 17:30
    De aceea spune Domnul ca "pomul dupa roade se cunoaste" si asemenea, daca ochiul tau cel drept te duce la sminteala, scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri in cer cu un singur ochi, decat sa ai doi si sa fi aruncat in ghena.
    Diavolul isi ascunde capcanele in spatele celor mari, importanti, de multe ori, aparent "crestini" , ca toti aceia care au discernamant slab, sa cada in plasele infernului. Dumnezeu sa o intoarca pe doamna Sosoaca la Adevarul Domnului.
  • RomeoB 24.11.2023 10:31
    GREU SA SCAPI DE DEMONIZARE DACA TE INCURCI IN OCULTISME LA ASEMENEA NIVEL. TRIST ! TRISTA SI SMINTEALA IN MASA PE CARE O PROVOACA PROPOVADUIREA TEHNICILOR DE INVOCARE A DEMONILOR.
  • INJECTIA FINALA 12.12.2023 17:46
    Cucoana Sosoacă ne spune clar
    Un lucru de care nu aveți habar
    Românii au vibrații joase
    Ea le are înalte, Șoșoase

    Pe limba'i grosuță
    Apare'o broscuță
    Cu tremolo'n glas :
    Să știți că v'am ras

    În baltă română
    Doar o căpățână
    Tare ca'a mea
    Vă poate salva

    Spuse ea (și regurgita)
    Si'apoi fin și înalt vibra

    Vibrația joasă o aplauda

    Masonii vibrează ocult
    Îndată i'au făcut scut
    De patrioată și creștină
    Doamne, ferește'ne de'așa lumină!
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO