Șoșoacă, yoghini, șamani, energoterapeuți și maeștri reiki susțin conferințe la Sibiu, cu binecuvântarea unui preot ortodox. Conferința Internațională Holistic Fest se va desfășura la Sibiu, în perioada 24 - 26 noiembrie

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Către: Mitropolia Ardealului

Înalt Preasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Liviu Streza

După sesiunile de mindfulness organizate în școli, grădinițe și chiar în unele biserici din România, în timpul cărora copiii au fost puși să  mediteze în poziții yoghine[1], se pregătește un nou atac de tip New Age la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment susținut la Sibiu, în perioada 24 – 26 noiembrie, de către Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice din România[2].

Sub genericul „Sănătatea spirituală și pacea mondială”, evenimentul reunește invitați de tot felul, de la politicieni, la actori, de la maeștri reiki și yoga, la șamani. Cap de afiș este actorul Dorel Vișan, ezoterist care promovează întoarcerea la politeism în numele dacismului[3], iar organizator al evenimentului este Johann Muller-Dragoman, maestru Reiki, instructor și profesor yoga, terapeut holistic și spiritual și bioenergoterapeut[4],care își învață cursanții să se pună „în legătură cu sursa vieții și să practice anumite ritualuri spirituale „pentru ridicarea nivelului energetic, putând astfel ajunge la expansiunea conștientului și la accesarea unor nivele înalte de conștiință.”[5]

Iată și câteva din „calitățile” invitaților la conferința sincretistă de la Sibiu:

„Maestrul” Serghei Danisineste președintele Centrului de Studii și Cercetări Frontale TARKSHYA 444 din București, în cadrul căruia activează ca profesor, ținând cursuri și seminarii pe teme de bioenergo-cibernetică, telepatie, psihogeometrie sacră și numerologie secretă, precum și trans-psihologie. „Mai târziu, în viața mea a intrat un om care a fost și maestrul meu mistic Guan-Dao. El mi-a dat știința. În fiecare zi timp de 3-4 ore am studiat cum pot să scanez, cum pot să văd prin om, prin hârtie, prin documente, cum pot să văd holograme. Prima dată mi-a apărut ca o jucărie și mi-a plăcut. După un an am început să văd structura de aer,  de lumina din aer și cum joacă lumina. Eu văd peste tot cosmos. Din anul 2000 am început să aud sute de mii de sunete și văd lumină peste tot.”[6]

Preotul greco-catolic și șamanul Ovidiu Coșbuc a fost recunoscut, în 1998, de către reprezentantul Dalai Lama în Italia „ca fiind încarnarea unui important Panchen Lama din trecut”.

A condus grupuri de studii în India, Himalaya, Nepal, Mexic, Peru, Egipt. Din 2007 susține conferințe internaționale pe tema „Ecosistemul planetar” și „Proiectul Mama Pământ”. „Este susținut de indigenii și șamanii din toată lumea, mai ales pentru intenția sa de a realiza o punte a Curcubeului între toate formele de spiritualitate din lume.”[7]

În emisiunea „Știința de frontieră” din data de 21 mai 2017, prof. Ovidiu Coșbuc afirmă că Mântuitorul nostru Iisus Hristos era reîncarnat, că Sf. Ioan Botezătorul s-a reîncarnat din Sf. Prooroc Ilie, că Sfinții Apostoli credeau în reîncarnare și că raiul și iadul sunt, de fapt, niște stări de conștiință, create de noi.[8]

Nu ne miră prezența, printre vorbitori, a senatoarei Diana Șoșoacă, al cărei mentor spiritual este Adrian Singurov, preot caterisit pe bună dreptate, ieșit din BOR, adept al ezoterismului, care și-a creat o proprie structură paralelă, numită „biserica cuantică”, fiind și un promotor al „evoluției spirituale” în România.[9] De altfel, „preotul” Adrian Singurov a fost unul din invitații ediției din primăvară a Holistic Fest Sibiu[10].

Ceea ce ne miră este faptul că tot acest ghiveci sincretist se va bucura de binecuvântarea unui preot ortodox din Mitropolia Ardealului, și anume pr. Vasile Davidoiu din Parohia Poienița, județul Sibiu, care va da, pe data de 24 noiembrie, binecuvântarea Conferinței Holistice, a Conferențiarilor și a tuturor celor prezenți în sală!

Pare greu de crezut că pr. Vasile Davidoiu a adus la cunoștința Mitropoliei Ardealului implicarea sa în desfășurarea unui eveniment care contravine moralei creștine și învățăturii de credință a B.O.R.

Biserica Ortodoxă condamnă vehement practicile ezoterice, de aceea solicităm ca Mitropolia Ardealului să se delimiteze oficial de Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment care promovează interese străine de ethosul românesc și de credința ortodoxă.

Denaturarea identității de neam și credință prin evenimente de acest fel, tot mai des petrecute în spațiul românesc, poate avea consecințe greu de cuantificat la nivelul conștiinței creștine și atrage după sine răspunderi pe măsură.

Comitetul de Conducere al Asociației pentru Păstrarea și Promovarea Valorilor Culturale și Naționale ale Poporului Român – ASTRADROM

Purtător de cuvânt și responsabil cu mass-media,

Marius Pop[1]              https://www.activenews.ro/stiri/Federatia-Pro-Vita-atrage-atentia-asupra-pericolelor-meditatiei-mindfulness-practicata-in-scoli-gradinite-si-chiar-biserici-185455

[2]              https://holistic-international.com/event/conferinta-internationala-de-terapii-holistice-si-metafizice-din-romania-editia-a-ix-a-holistic-fest-sibiu-24-26-noiembrie-2023/

[3]              http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=dorel+visan

[4]              https://www.terapiinaturiste.ro/terapeuti.php?terapeut=Johann-Muller-Dragoman

[5]              http://mindevolutionsociety.ro/eveniment/curs-de-holistica-si-metafizica/

[6]              https://atelier47.ro/2016/11/la-cafea-cu-maestrul-serghei-danisin/

[7]              https://www.linkedin.com/pulse/legile-belagine-frumoase-mostenire-spiritualitatii-ne-paul/

[8]              https://www.youtube.com/watch?v=WVDP0hXizPw

[9]              https://revistacosmos.com/ortodoxia-cuantica-interviu-in-exclusivitate-cu-parintele-adrian-singurov/

[10]            https://specialarad.ro/trei-zile-dedicate-terapiilor-holistice-si-metafizice/

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Aequitas Lex 23.11.2023 11:08
  Totusi, cum ramane cu apartenenta senatoarei Sosoaca la curentul esoteric-dacist? Inca mai crede ca domnul Isus este totuna cu Zalmoxe? Asta ne mai lipsea, sa fim condusi de personaje care cocheteaza cu practici si credinte esoterice din sfera New Age, yoga, samanism s.a.m.d.. Inteleg ca preotul Adrian Singurov, marele exponent al "ortodoxiei cuantice" este mentorul spiritual al senatoarei. Orice crestin ar trebui sa fie profund ingrijorat de aceste lucruri. Cum ar putea un adept al domnului Isus Christos sa voteze cu cineva care urmeaza un alt Christos, si prin urmare un alt Dumnezeu decat cel revelat in sfanta scriptura? Constat ca marea majoritate a simpatizantilor senatoarei Sosoaca sunt complet straini de aceste lucruri.
 • Carbid 27.11.2023 10:42
  Iisus Hristos, Iisus Hristos, Iisus Hristos!!!
  La lista cu catastrofe rătăcite din articol, nu mai adăugați si AEQUITAS LEX !
 • Christinne Radu 23.11.2023 11:37
  https://expose-news.com/2023/11/22/dont-bother-explaining-the-science-just-use/
 • Christinne Radu 23.11.2023 11:38
  https://www.activistpost.com/2023/11/106-4-million-u-s-adults-do-not-have-a-job-right-now.html
 • Christinne Radu 23.11.2023 11:39
  https://rmx.news/poland/the-digital-identity-wallet-is-an-electronic-leash-with-which-brussels-wants-to-control-its-citizens/
 • Radu Comsuta 23.11.2023 14:12
  Să vedem ce ”poziție” o să adopte părintele Constantin Necula care este profesor dr. conferențiar la facultatea de Teologie din Sibiu și o prezență constantă la astfel de mari evenimente mediatice. Sperăm că nu aceiași poziție celebră cu care deja ne-am obișnuit, pe care a avut-o într-o emisiunea TV, cu crucea ascunsă în buzunar.
 • Unul oarecare 23.11.2023 17:33
  Cum ce "pozitie" sa adopte?!
  Aceeasi de "stand up comedy show", ecumenista, promovata de masmedia globalista.
 • Mihail Telbis 23.11.2023 17:30
  De aceea spune Domnul ca "pomul dupa roade se cunoaste" si asemenea, daca ochiul tau cel drept te duce la sminteala, scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri in cer cu un singur ochi, decat sa ai doi si sa fi aruncat in ghena.
  Diavolul isi ascunde capcanele in spatele celor mari, importanti, de multe ori, aparent "crestini" , ca toti aceia care au discernamant slab, sa cada in plasele infernului. Dumnezeu sa o intoarca pe doamna Sosoaca la Adevarul Domnului.
 • RomeoB 24.11.2023 10:31
  GREU SA SCAPI DE DEMONIZARE DACA TE INCURCI IN OCULTISME LA ASEMENEA NIVEL. TRIST ! TRISTA SI SMINTEALA IN MASA PE CARE O PROVOACA PROPOVADUIREA TEHNICILOR DE INVOCARE A DEMONILOR.
 • INJECTIA FINALA 12.12.2023 17:46
  Cucoana Sosoacă ne spune clar
  Un lucru de care nu aveți habar
  Românii au vibrații joase
  Ea le are înalte, Șoșoase

  Pe limba'i grosuță
  Apare'o broscuță
  Cu tremolo'n glas :
  Să știți că v'am ras

  În baltă română
  Doar o căpățână
  Tare ca'a mea
  Vă poate salva

  Spuse ea (și regurgita)
  Si'apoi fin și înalt vibra

  Vibrația joasă o aplauda

  Masonii vibrează ocult
  Îndată i'au făcut scut
  De patrioată și creștină
  Doamne, ferește'ne de'așa lumină!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN