

Slovacia a devenit prima țară europeană care investighează oficial afirmațiile legate de faptul că vaccinurile Covid-19 ar fi putut fi contaminate cu "niveluri extrem de ridicate de ADN", scrie blog.maryannedemasi.com
Mișcarea, anunțată de premierul slovac Robert Fico, urmează unei analize științifice independente comandate în străinătate.
Raportul a constatat că probele de vaccin utilizate în Slovacia conțineau componente ADN pe care "producătorul nu le-a dezvăluit" în documentele normative.
Descoperirile reproduse de cercetătorul ceh Dr. Soňa Peková, au ajuns pe biroul prim-ministrului Robert Fico luna trecută și au declanșat un răspuns rapid și coordonat al guvernului.
Adresându-se publicului, Fico a spus clar că această problemă nu va fi îngropată în birocrație.
"Recunosc", a spus el cu sinceritate, "că atunci când înființăm un grup de lucru sau o comisie pentru ceva, îmi vine în minte adevărul bătrânului Murphy – că dacă nu vrei să rezolvi ceva, înființezi o comisie".
Dar Fico și-a semnalat intenția de a reduce întârzierile și de a acționa rapid, promițând să "găsească un răspuns la această problemă gravă într-un interval de timp rezonabil".
Guvernul său a schițat un plan clar de acțiune.
Fico a declarat că va însărcina Academia Slovacă de Științe – principala instituție științifică a țării – să repete analiza cât mai curând posibil.
"În plus față de opinia experților", a spus el, "numai Academia Slovacă de Științe și departamentele sale de experți pot efectua o altă analiză din punct de vedere cantitativ a prezenței ADN-ului și a altor substanțe în probele selectate de vaccinuri utilizate de populația slovacă".
Dar Fico nu se oprește la validarea științifică.
El crede că publicul slovac merită o totală transparență cu privire la descoperirile actuale.
"Guvernul ar trebui, prin rezoluție, să alerteze cetățenii din Slovacia cu privire la concluziile grave ale raportului de expertiză", a spus el, și că, deși rata actuală de vaccinare în țară este scăzută, "oamenii merită un astfel de avertisment".
Poate cel mai acuzat element politic din planul lui Fico se referă la contractele de vaccinare actuale dintre guvern și producători.
Conform unui acord semnat de administrația anterioară în mai 2023, Slovacia se angajează în continuare să achiziționeze aproape 300.000 de doze de vaccinuri Covid-19 în 2025 și 2026 - la un cost total de 5,8 milioane de euro.
"Sunt de părere că guvernul nu ar trebui să mai ia vaccinuri de la producători și nici să plătească pentru ele, până când nu vor fi livrate concluziile unei alte analize cantitative", a anunțat el.
De-a lungul discursului său, Fico a avut grijă să nu provoace panică.
"Dragi prieteni, nu vreau să provoc emoții despre acest subiect extrem de sensibil și serios", a remarcat el, recunoscând că opinia publică în raport cu vaccinurile Covid-19 rămâne profund divizată și că cetățenilor nu li s-a oferit întotdeauna o alegere reală în fața mandatelor de vaccinare.
"Nu toată lumea a avut libertatea reală de a decide dacă să se vaccineze sau să refuze", a spus el. "Dar ignorarea a ceea ce vedem în alb și negru, în opinia experților, ar fi iresponsabilă".
Anunțul lui Fico vine pe fondul îngrijorării internaționale crescânde cu privire la ADN-ul rezidual din vaccinurile Covid-19 pe bază de ARN mesager.
Dacă guvernul slovac va da curs propunerilor lui Fico, ar putea deveni primul stat membru UE care reexaminează oficial integritatea lanțurilor de aprovizionare cu vaccinuri și cere responsabilitate din partea producătorilor farmaceutici – o acțiune care ar putea deschide calea pentru mișcări similare pe continent și nu numai.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
În același timp Ungaria a organizat și desfășoară un referendum privitor la aderarea Ukrainei la Uniunea Europeană. Referendumul a început în data de 14 aprilie și se va încheia la 20 iunie 2025. Referendumul se desfășoară prin corespondență (poștă). Formularele tipizate cu marca de apă pentru a nu fi măsluite au fost deja trimise prin poștă persoanelor cu drept de vot concomitent cu o campanie intensă de informare a cetățenilor ungari asupra consecințelor grave pe care această adeziune l-ar avea asupra Ungariei. Votul este voluntar, nu obligatoriu. Conform statisticilor instituțiilor ungare peste 70% din persoanele cu drept de vot sunt împotriva aderării Ukrainei la Uniunea Europeană. Viktor Orban și guvernul său vor obține în acest mod o legitimitate absolută a deciziilor asupra votului în Consiliul Europei. Cine poate contesta rezultatele unui referendum? Ungaria demonstrează că este o țară suverană și nu votează orbește tot ce cere Unssula15% apărându-și interesul național de țară suverană.
Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=EiKcxljvdx8
Video-ul este în castellano (spaniol) dar sunt sigur că la Actve News mulți cunosc limba spaniolă.
Vorbește cineva din presa noastră despre acest referendum? De ce nu vorbește?
Daca scapă cumva de justiția omeneasca, le doresc un somn adânc din care sa nu se trezească decât atunci cand nu vor mai avea nicio putere sa mai facă ceva..