

De Ziua Națională, în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, au fluturat, ostentativ, steagurile cu emblema unui hypermarket german. Simbolul național, steagul României, se putea număra pe degetele de la o mână, spre deosebire de zecile de steaguri și bannere cu însemnele Kaufland.
Românii care s-au adunat joi la Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională, s-au pierdut în zecile de steaguri cu emblema Kaufland, care au dominat clar în orașul Marii Uniri, culorile roșu galben și albastru abia putând fi zărite printre roșu-alb.
Numărul bannerelor și steagurilor cu emblema Kaufland, care fluturau în bătaia vântului în aceste zile, pe perimetrul Cetății Alba Carolina, locul de sărbătoare a Zilei Naționale, a depășit cu mult numărul însemnelor tricolore și, implicit, decența și bunul simț, scrie ziarul Unirea, explicând că, practic, pe perimetrul Cetății, Kaufland a fost omniprezent, iar oriunde întorceai capul te loveai cu privirea de însemnele primului hypermarket deschis în Alba Iulia.
Cu excepția steagului arborat în Piața Tricolorului, a drapelului de pe Catedrala Încoronării și a eșarfei de pe Palatul Principilor, ”roșu, galben și albastru” a lipsit din Cetate, fiind înlocuit cu roșu și alb.
Cu siguranță, Kaufland, care a avut în Alba Iulia vânzări însemnate, unele voci susținând că a fost o perioadă de timp cel mai profitabil magazin al acestei rețele din România, a fost principalul sponsor, ceea ce nu este lucru puțin, însă nicio sumă de bani nu ar trebui să subjuge un simbol național.
Niciunde în lume, la o manifestare, însemnele sponsorului nu sunt mai numeroase decât ale evenimentului. Sau, la Alba Iulia, oraș în care acum 98 de ani Marea Adunare Națională a decis Unirea Transilvaniei cu România, înfăptuind cel mai mare act de voință al românilor, s-a sărbătorit Ziua Kaufland și nu știm noi?
Vezi galerie FOTO aici.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.