

Șeful Casei Regale Andrew Popper a afirmat într-un interviu la Antena 3 că cele două castele Peleș și Pelișor au fost date Ministerului Culturii pentru o chirie foarte mică, dar că instituția nu le-a întreținut, așa cum promisese, scrie news.ro.
"Peleșul a fost dat pe o chirie foarte scăzută. Este în jur de 10.000 de euro pe lună. O sumă derizorie, ținând cont despre ce proprietăți vorbim. Nu este un accident, este din cauză că noi dorim să fie un muzeu, să fie deschis publicului pentru beneficiul întregii națiuni. Problema este că noi când am dat Peleșul și Pelișorul pentru aceste chirii minime, Ministerul Culturii și-a luat obligația de a le menține într-o stare respectabilă, dar din păcate, nu și-a îndeplinit această obligație", a susținut Andrew Popper.
El a precizat că la expirarea contractului de închiriere Casa Regală a încercat să obțină o sumă mai mare de la minister, asumându-și și obligația ca diferența să fie folosită pentru întreținerea celor două imobile.
„Când a expirat contracul de închiriere, noi am cerut Ministerului Culturii majorarea contractului de chirie cu o foarte clară obligație din partea nostră că diferența dintre ceea ce plătesc acum și ceea ce plătesc în viitor va fi folosită pentru înreținerea imobilelor. Din păcate, Ministerul Culturii a spus că nu are bani”, a relatat el.
Fostă reședință de vară a regilor României, Castelul Peleș a fost construit în 1883, la dorința Regelui Carol I al României (1866-1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Oti fi voi ''casa regala'' la voi acasa, in Romania ati fost su sunteti doar o gasca criminala, o gasca de jefuitori nesimtiti.
CONTEXTUL: În vara anul 1914 a izbucnit primul război mondial între Puterile Centrale, formate din imperiul austro-ungar și imperiul german, și Puterile Aliate (ANTANTA), formate din Franța, Anglia, Italia, Rusia, Iugoslavia și Grecia.
Regatul României, deși avea tot interesul să participe la acest război, având de eliberat Ardealul, Banatul și Bucovina, a adoptat, la început, starea de neutralitate deoarece regele Carol I încheiase în anul 1883, la Viena, un pact militar secret cu Austro-Ungaria și Germania.
În această stare de puternică tensiune politică, masele populare, nerăbdătoare să sară în ajutorul fraților subjugați de Puterile Centrale, au manifestat furtunos pe străzile Bucureștiului, cerând intrarea imediată în acțiune a României alături de Puterile Aliate, trecerea imediată a Carpaților și dezrobirea Ardealului.
Iată prima parte a poeziei VREM ARDEALUL scrisă de Radu Cosmin în contextul acestor demonstrații. Poezia a ajuns clandestin la Blaj în 1915 ... dar asta este o altă poveste (http://www.dacoromania-alba.ro/nr37/evocare_puia.htm)
VREM ARDEALUL!...
Maiestății Sale Regelui
Sire, am văzut în noapte regimentele pe stradă,
Baionete, săbii, goarne și-am gândit că-i vreo paradă
Am crezut, că merg oștenii mândrei noastre artilerii,
Să salute-n glas de tunuri ceasul sfânt al învierii...
Am crezut la miezul nopții, că oștenii înarmați
I-ai chemat la ceasul ăsta să-i repezi peste Carpați!
Dar la sunetul de goarnă, în loc munții să se sfarme
Oștile Măriei Tale au scos sabia să sfarme
Și să-năbușe în pieptul tinerimei idealul
Celor ce strigau în noapte: “Vrem Ardealul! Vrem Ardealul!”
Si acum mai au nerusinarea sa pretinda (si au si primit), proprietati, bani si vor respect!
Sictir ''casa regala'' de hohenzollesn, pentru romani suntei o alta ciuma!
http://www.justitiarul.ro/evreul-andrew-popper-seful-asa-zisei-case-regale-este-fiul-comunistului-armand-popper-care-a-sprijinit-alungarea-regelui/