Se prefigurează o nouă alianță austro-ungară? Cel mai puternic partid austriac și-ar dori să-l vadă pe Viktor Orbán în fruntea UE

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit candidatului principal la alegerile pentru Parlamentul European al Partidului Libertății din Austria (FPÖ), Herald Vilimsky, persoana premierului ungar este garanția pentru stoparea migrației ilegale, relatează Știripesurse.

"Cred că ar fi bine pentru Europa. El este antiteza întregii instituții UE", a spus Vilimsky, adăugând că Viktor Orbán este garanția că migrația ilegală nu va fi posibilă cu o asemenea intensitate, notează magyarhirlap.hu potrivit Rador Radio România.

Vilimsky a vorbit și despre modul în care, odată ajuns la guvernare, un ministru de finanțe al FPÖ ar putea opri plățile UE ale Austriei ca mijloc de exercitare a unei presiuni, de exemplu, din cauza ajutorului militar ucrainean sau a vaccinurilor Pfizer, achiziționate de Ursula von der Leyen, prin SMS, cu 35 de miliarde de euro, potrivit portalului exxpress.at.

În schimb, el a negat ferm că FPÖ ar viza ieșirea Austriei din UE. În opinia sa, nu va exista Öxit, FPÖ își dorește cu adevărat cooperare europeană, "vrem doar să facem schimb de oameni", și vrem, de asemenea, "ca Uniunea Europeană să fie mai subțire, vrem să readucem competențele în parlamentele statelor membre, astfel încât să avem din nou mai multă democrație directă".

FPO revendică poziția de comisar european din partea Austriei

Herald Vilimsky a semnalat, totodată, că "dacă FPÖ câștigă alegerile pentru PE - există toate șansele în acest moment - atunci vor cere ca viitorul comisar UE al Austriei să fie numit de acest partid. Suntem, pentru continuarea tradiției potrivit căreia cel mai mare partid are dreptul de a face o propunere, care este acceptată de ceilalți", așa funcționează, de exemplu, și alegerea președintelui Parlamentului austriac.

Cu un sprijin de 28%, FPÖ este cel mai popular partid din Austria din 2022, urmat de Partidul Social-Democrat Austriac (SPÖ) cu 23%, Partidul Popular Austriac (ÖVP), aflat în prezent la guvernare, cu 20%, urmat de Verzi și liberalul NEOS cu 10% fiecare. După toate probabilitățile, FPÖ va câștiga următoarele alegeri parlamentare austriece, astfel că ar putea avea șansa de a numi un cancelar pentru prima dată, scrie portalul ungar mandiner.hu.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Bizzu 22.05.2024 12:05
    Dragilor, alianța asta s-a prefigurat acum vreo 10 ani! Eu însumi am primit în 2016 de la cineva DIN AUSTRIA o hartă digitală a Europei care reflectă intențiile neo-colonialiste pan-europene. Este oarecum asemănătoare hărții din acest link, dar cu conotații POLITICE, nu... ”culturale”... (care cultură? aia promovată de fundațiile lui soroș?):
    https://anthrowiki.at/Europa#/media/Datei:Grossgliederung_Europas.png
    Cine înțelege dedesubturile acelei hărți înțelege istoria de azi. Inclusiv conflictul din Ucraina.
    Prin urmare, în prezent nu se mai prefigurează nimic ci se lucrează intens la reîmpărțirea Europei, iar alianța austro-ungară are în spate perversitatea Germaniei care vrea să ”scoată castanele din foc” cu mâna altuia. Austro-Ungariei astfel renăscută i s-a dat ca temă de casă colonizarea Estului Europei sau ce-o mai rămâne din el. Ca întotdeauna. Sau ce? Credeați că geografia și interesele statelor se schimbă?
    Și dacă tot veni vorba: pentru blocarea României în spațiul Schengen nu mai arătați cu degetul aiurea către Viena. Arătați către Berlin, căci nemților le put în continuare românii care circulă prin Germania pentru orice altceva decât sclavia la sparanghel.
  • Mars.60 Stefan 22.05.2024 15:29
    Multumesc dl. BIZZU! Partea Sud-Estica si Estica a impartirii Europei e majoritar crestin ortodoxa, Serbia si Romania fiind impartite in doua pe criteriu aparent cultural religios, vesticii investind masiv in zonele preponderent catolice (Transilvania si Banat). Vor folosi criteriul religios pentru dezbinarea si mai tarziu, eventual, separarea politica si teritoriala unor parti din tara noastra. Vom vedea care le e scopul clar cand isi vor da "cultura" pe fatza in adunatura aia de smecheri numita ue.
  • Tic ► Mars.60 Stefan 22.05.2024 17:09
    Din păcate mă tem că aveți dreptate.
  • Brick 22.05.2024 17:46
    De acord cu afirmatia legata de Germania. Sintetic spus, e vorba de "Drang nach Osten" intr-o noua infatisare. In paranteza spus, e clar ca nu degeaba generalul in retragere Harald Kujat a primit unda verde de la decidenti germani sa vorbeasca de la tribuna Societatii Eurasia - o mizerie ruseasca. Expresie a jocului la ambele capete. Dughin (Bazele Geopoliticii) nu lansa degeaba idei ca acestea:

    "Integrarea Europei sub egida Germaniei ca temelie a unui asemenea Imperiu European se înscrie, ideal, în proiectul eurasiatic și reprezintă procesul cel mai dezirabil într-o integrare continentală cu virtuți globale ( … ) Imperiul European va deveni o realitate geopolitică și civilizată deplină doar sub influența unei noi energii ideologice, politice și spirituale venite din străfundul continentului, adică din Rusia".

    Legat de Austro-Ungaria, ce se poate spune in afara faptului ca e pudelul nevrotic cu lesa ruso-germana care saliveaza pavlovian cand vine vorba de Transilvania?
    https://timpul.md/articol/ciprian-demeter-ungaria-si-rusia-actiuni-concertate-impotriva-romaniei-cu-sprijinul-udmr.html

    Regretabil ca Romania e condusa de papagali si arivisti. Daca treburile erau putin diferite, puteam sa ne gandim mai serios la Intermariumul polonez (inclusiv ca alternativa ue) care irita Moscova. In fond, nu degeaba Dughin se exprima cu aversitate:

    “are rost ca Europa să-i propună Rusiei alte anexiuni teritoriale, sau alte forme de extindere a zonei strategice de influență, îndeosebi pe seama acelor state care tind cu încăpățânare să intre în „Federația Marea Neagră – Marea Baltică”
  • Brick 22.05.2024 17:47
    p.s
    Harta cu pricina nu e chiar necunoscuta Ceva asemanator se regaseste si la Huntington.
    https://www.targulcartii.ro/galerie/cache/I308/samuel-p-huntington-ciocnirea-civilizatiilor-antet-1998-l-200979-1-510x510.JPG
  • Briel 22.05.2024 17:50
    Ha !

    Am mai citat odată expresia "geography is destiny" , însă acum v-o reamintesc pentru actualitatea ei și pentru că justifică idea următoare. A plasat Dumnezeu

    România într-un anume loc și este clar că de una singură, fără nici o alianță, fără un "protector" mai mult sau mai puțin intim, nu poate supraviețui în forma

    actuală, mai ales când are o clasă politică de categoria a 4-a ..... din trei posibile :)

    Alegerea are bineînțeles consecințe, dar trebuie făcută....ca un tratament ori o operație neplăcută. Este soarta țărilor mai mici, cu o populație nu foarte numeroasă

    și poziționată geografic în dezavantaj. Ma gândesc de ex. la Suedia și Norvegia când fac o comparație de dimensiuni și populație. Pe ele le ajută geografia, dar

    nu și capul :)) Suedia e pe punctul de a avea război intern din cauza "diversity".

    Revenind la România, se dorește "bunăstare" materială și mentalitate vestică sau păstrarea credinței strămoșești, a structurii sociale și a sănătății minții ?
Ultima oră

17:43

Revoltător: Un grup de tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmerie în Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “Pride”, al anormalității. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?