Se întâmplă în România! Mihai Tîrnoveanu: Am fost audiat de Poliția Brașov pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, cultul persoanelor vinovate de crime de război și promovarea în public a unor personalități, simboluri, legionare

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ajutorul lui Dumnezeu, trecem peste toate!

Se întâmplă în România: 22 mai, 2024, am fost audiat de Poliția Brașov pentru ,,zădărnicirea combaterii bolilor", cultul persoanelor vinovate de crime de război și promovarea în public a unor personalități, simboluri, legionare. 
 
"Faptele" sunt cumulate în Dosarul penal 632/P/2021, deschis pentru organizarea Zilei Naționale a României la Valea Uzului în perioada "pandemiei". Așadar ancheta a început după trei ani! Chestiunea "agravantă" a  "zădărnicirii combaterii bolilor" este că la Valea Uzului am avut cu noi portretul Sfântului Închisorilor Valeriu Gafencu, care a fost confundat cu cel al lui Corneliu Codreanu și că înainte de eveniment am postat pe Fb. două texte despre Mircea Vulcănescu și Valeriu Gafencu. 

In timpul audierii, răsfoind dosarul, domnul polițist ajunge la una dintre probele incriminatoare: articol și foto cu Valeriu Gafencu si mă întreabă: acesta este Corneliu Codreanu? Nu, este Valeriu Gafencu, martir al temnițelor comuniste. Trece mai departe și găsește o poză cu mine de la Valea Uzului în care aveam tabloul lui Avram Iancu: acesta cine este? Răspund politicos: vă rog să vă uitați mai bine, aveți acolo răspunsul. Da...este Avram Iancu. Sunteți acuzat totuși că ați avut portretul lui Corneliu Codreanu, că promovați persoane vinovate de crime de război. Răspund: Corneliu Codreanu a fost omorât înainte de Al Doilea Război Mondial, deci nu avea cum să fie criminal de război. 

Este adevărat ce scrie în dosar că ați organizat adunare publică la Valea Uzului în timpul pandemiei, atunci când erau restricții în acest sens? Ati chemat oameni să vină acolo? Răspund: este adevărat că am organizat comemorarea Eroilor Armatei Române care si-au dat viața în Primului Război Mondial pentru România Întreagă, îmi asum acest lucru și nu-l regret. 

Acestea sunt doar câteva "secvențe" din "interviul" acordat la Secția 1 Poliția Brașov, în total discuția durând mai mult de o oră, citația fiindu-mi adusă de un domn polițist, care a venit cu mașina instituției până în fața casei mele, bătând la ușa si claxonand cateva minute bune, pentru a vedea toți vecinii că sunt un element "suspect" pe care-l caută organele la domiciliu, la fel ca în plandemie, când mascații mi-au adus după mitingul din 21 decembrie amenda maximă la ușă, să nu cumva să se piardă prin poștă...

Astfel de "intimidari", precum și altele, nu mă afectează deloc, vă expun lucrurile astea pentru a vă da încă odată seama de absurdul acestor vremuri, în care dictatura corectitudinii politice își face la propriu simțită prezența. 

Până una alta, ne vedem din nou la Valea Uzului, de Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor, joi, 13 iunie, ora 17, în fața Crucilor din lemn pe care cu mâinile noastre le-am ridicat, în pământul sângelui de jertfă al Eroilor Armatei Române. Zădărnicim răspândirea bolii antinationale, ridicăm Cultul Eroilor pe Treceți Batalioane române Carpații și recidivăm în Cultul Martirilor, avându-l în sufletele pe Radu Gyr cu Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane, pentru văzduhul tău liber de mâine: pentru România Întreagă, adică pentru România liberă!
  
 
 
”Nu mă dezic de nicio picătură de sânge românesc, de nicio jertfă!” - Articol din 8 februarie 2021

Merg din nou la CNCD, de data aceasta pentru Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu si organizarea Zilei Naționale în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Sunt deasemenea acuzat de fundația maghiară, că atât în postări, cât și la Valea Uzului, a apărut portretul lui Corneliu Zelea Codreanu, alături de cel al lui Valeriu Gafencu. Nu vreu să mă justific în fața unora, dar pur si simplu realitatea este că nici în postări, nici la Valea Uzului, nu a fost tabloul lui Corneliu Codreanu. Nu știu de ce a afirmat tovărașul de la fundația maghiară acest lucru, dar putem deduce că acesta nu cunoaște personalitățile istoriei României, așa cum nu cunoaște nici istoria Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului. Fundația din Harghita cere CNCD să fiu pedepsit pentru discriminare, incitare la ură și propagandă naționalist-șovină, desfășurate prin acțiuni si texte împotriva minorității maghiare, pe fondul, citez, ,,afinităților față de mișcările naționalist-xenofobe interbelice”, făcându-se referire la Mișcarea Legionară.

Cei care m-au reclamat se pare în schimb că au afinități puternice față de tribunalele bolșevice din anii 50, pe când exista și Regiunea Autonomă Maghiară, făcută la ordinul lui Stalin, căci atât tribunalele comuniste cât si Regiunea de aceeași factură pedepseau si înfierau aprig orice expresie a identității naționale românești. La fel ca în perioada bolșevică, realitatea și istoria sunt rescrise după bunul plac, Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului fiind asumat de ei ca unul exclusiv maghiar, în acest context orice pomenire a eroilor români înhumați acolo fiind percepută ca o ofensă adusă minorității maghiare. Faptul că în 1994 reprezentanți ai UDMR au dărâmat si ars crucile ridicate în memoria militarilor Armatei Române căzuți în luptele de pe Valea Uzului nu constituie nicio ofensă la adresa noastră, a românilor. Într-un mod cu totul pervers si manipulator, acuzatorul aduce ca argument împotriva noastră un comunicat ONCE, afirmând în același timp că în Cimitir nu se află niciun militar al Armatei Române…dar se face că nu vede că acel comunicat nu spune nici pe departe acest lucru, ci doar face referire la un anumit număr al eroilor români înhumați acolo. Nu mai insist asupra acestui aspect, viziunea intolerantă a unor lideri politici și civici maghiari fiind cunoscută în ceea ce privește Cimitirul de la Valea Uzului.

Faptul că ei ni-l judecă pe Valeriu Gafencu, că se lipește eticheta de extremism pe comemorarea unui om care efectiv s-a jertfit în închisorile comuniste pentru credința lui în Hristos și Neam, denotă din nou, o atitudine bolșevică, antiromânească în opinia mea, relevată si prin felul în care este descris (voi face referire într-o postare aparte la asta) bannerul cu Armata Română în fața Parlamentului Ungariei din campania militară a anului 1919 care a măturat pur și simplu regimul bolșevic Bela Kohn. Tovărășeii din Câmpia Panonică nu au reușit să emită nimic, nici pe vremea lui Kohn, nici în cea a Regiunii Autonome Maghiare fără Rusia, țiitoarea pretențiilor lor nemăsurate, descrise atât de bine de Mihai Eminescu în articolul ,,Echilibrul”, așa cum nu reușesc nici astăzi să depășească faza de breloc al imperiului de la Răsărit, în ceea ce privește geopolitica concepută împotriva României.

Dar oare de ce pe 1 Decembrie am avut cu noi chipul lui Valeriu Gafencu la Valea Uzului, laolaltă cu Avram Iancu, Părintele Justin Pârvu, Ioan Ianolide și harta României Întregi? Hai să le spunem și lor, să înțeleagă mai bine istoria, destinul, acestui neam românesc.

Ziua Națională este despre Harta României Întregi, care înseamnă teritoriul național, dar mai înseamnă ceva, întreaga luptă, jertfă, mărturisire de credință, a celor care au făcut Harta să fie întreagă atât geografic cât și în Duh. Teritoriul nu acoperă numai pământul ci și duhul românesc. Avem un Teritoriu pe orizontală și în același timp unul ce leagă pământul cu cerul, unde sunt împreună toți luptătorii, martirii si sfinții ce dau definiția etosului românesc. Este mai greu de înțeles pentru cei de alt sânge și altă credință, la fel cum greu de înțeles este pentru ei de ce nu murim, de ce încă reperele istorice sunt încă vii în sufletul nostru, de ce numele lor nu sunt uitate deși sunt interzise, de ce mai trăim în acest Teritoriu. De ce oare? Pentru că el se înalță până în Cer, până la Țara lui Hristos si a Sfântului Apostol Andrei. Suntem în Veac si mergem împreună cu cei din Veac, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Wolf Edmond 03.06.2024 11:38
  Este anchetat pentru zădărnicirea propagării bolilor, nu a combaterii lor. Anormalul devine normalitate. Suntem pregătiți pentru asta?
 • Tic 03.06.2024 11:57
  Doamne ajută dle Târnoveanu !Mostrele de cultură și istorie ale polițistului fac un deliciu grozav,dar și înspăimântă.Va dați seama că lupta dvs este si pentru asemenea "români" ?Nu știu de ce imi revine in minte Petre Țuțea cu al său "atâția ani de pușcărie grea pt un popor de idioți". Imi cer iertare pt întrebarea retorică,știind faptul ca țelul dvs este unul înalt,care depășește talia pigmeilor.
 • Mars.60 Stefan 03.06.2024 13:47
  ..."absurdul acestor vremuri, în care dictatura corectitudinii politice își face la propriu simțită prezența" consta in faptul ca noi insine, romanii, de buna voie si nesiliti de nimeni, ne bagaram in mers cu "sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor am stat și pe scaunul hulitorilor am șezut" cand am aderat la NATO si la UE. Si acum culegem roada faptelor noastre, a alegerii nechibzuite sa fim parteneri cu dusmanii lui Hristos, uitand invataturile sfinte. Pacat ca nu ne dam seama, nu poti fi in doua locuri deodata si langa Hristos, si langa intuneric.
  Doamne Iisuse Hristoase, apara si pazeste pe toti romanii care se lupta pentru neam si tzara si sunt alaturi de tine!
 • Areopagitul 03.06.2024 15:02
  Ăștia au un tupeu fantastic! Se comportă ca în anii '50. Nu e nicio diferență! Ce ne relatați parcă ar fi un extras din procesele Tribunalului Poporului. Să vă întărească Dumnezeu! Amintiți-vă tot timpul că la Tribunalul Militar Brașov și-au primit sentința din '48 și Tache Rodas, Virgil Maxim, Nicolae Purcărea, Alexandru Salcă, Dumitru Ciobanu și mulți alții. Nu puțini, suntem alături de dumneavoastră! Cu Dumnezeu înainte!
 • Brick 03.06.2024 16:53
  Presupun ca duhul lui Maromet e tara mandru de urmasii sai care poarta cu mandrie bastonul de tortionar-militian.
 • Quo vadis 03.06.2024 22:39
  ...”zădărnicirea combaterii bolilor”... care boli, mai mincinosi ticalosi?
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump