Se întâmpla acum un an: grafician de renume, concediat după ce și-a spus părerea despre vaccinuri și chiar într-un mod genial. A avut dreptate? FOTO

De Ginan Abraheam  /  

Desenul incriminat. Sursa: leunig.com.au

Desenul incriminat. Sursa: leunig.com.au

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul plastic Michael Leunig a fost înlăturat din postul său principal de la ziarul The Age, după ce o caricatură care compara rezistența împotriva vaccinurilor obligatorii Covid cu lupta pentru democrație din PiațaTiananmen a fost cenzurată, relata dailymail acum un an, la finalul lui octombrie 2021. A avut dreptate?

„Se pare că nu mai sunt în contact cu cititorii”, a declarat Leunig pentru The Australian's Media Diary, în legătură cu demiterea legată de  caricatura de pe pagina editorială în edițiile de luni ale publicației cu sediul la Melbourne.

Caricatura lui Leunig, care nu a apărut niciodată în ziar, prezenta una dintre figurile sale fragile, cu nasul mare, care se confruntă cu silueta unui tanc cu o seringă în locul turelei.  În colțul din stânga sus, autorul de 76 de ani a copiat imaginea iconică "Tank Man", care prezintă un demonstrant din Beijing care stă în calea unei coloane de tancuri în 1989.  El a postat desenul pe pagina sa de Instagram la sfârșitul lunii septembrie cu cuvântul 'mandat', după ce a fost respins pentru publicare de editorul The Age, Gay Alcorn. 
 
 
Leunig a confirmat pentru The Australian că a fost îndepărtat de pe locul de pe pagina editorială, ziarul precizând că „testează noi caricaturiști' pe acea pagină.  „Dacă ceea ce spune Gay este adevărat, nu prea îmi doresc să lucrez pentru genul de cititori care sunt atât de cenzurați', a declarat Leunig. 

„Se pare că la The Age, în special, nu te poți apropia de povestea Covid decât într-un mod care să susțină modul în care guvernul victorian o gestionează. Iar dacă nu ești pro, este un motiv suficient pentru a fi anulat."

Leunig a dezvăluit că alte 12 dintre caricaturile sale, tot despre vaccinuri și despre guvernul victorian, au fost cenzurate de ziar în acest an. El a spus că modul în care a fost informat că caricaturile sale editoriale nu mai sunt dorite de The Age a fost „destul de direct [și] nepoliticos".
 
O altă caricatură pe tema Dictaturii Covid ridiculizează sloganul „Ascultă de experți” printr-o „descoperire științifică epocală” care te poate salva, în egală măsură: o potcoavă, un trifoi cu patru foi, o lăbuță de iepure

„Nu respingerea este cea care mă deranjează. Este wokeismul și lipsa de umor, care par lipsite de curaj, de spirit bun sau de imaginație creativă”, a spus el.

Doamna Alcorn a declarat pentru Diary că nu a fost „surprinsă” că Leunig era supărată. 

„Nu ne deranjează ca caricaturiștii să îi provoace pe cititori. Încurajăm diversitatea de gândire, dar am avut o îngrijorare în legătură cu caricaturile percepute ca fiind anti-vaccinare”, a spus ea. 

Ea a precizat că caricatura „lifestyle” a lui Leunig va continua în secțiunea Spectrum din ediția de sâmbătă a ziarului. După ce Leunig a postat caricatura pe Instagram în septembrie, unii fani l-au lăudat pentru că a fost „la obiect, ca întotdeauna”, în timp ce alții au fost îngroziți și au spus că scenariile sunt incomparabile.

„Cu adevărat insultător pentru oamenii din întreaga lume care trăiesc de fapt sub dictaturi și pentru victimele masacrului din Piața Tiananmen. Nici măcar pe departe comparabile. Rușinos”,  a scris o femeie.

„Prostii. Noi nu trăim sub un regim comunist. Nu avem absolut niciun drept să ne comparăm cu oameni care trăiesc sub o dictatură brutală”, a adăugat o altă persoană.

Altcineva a spus: „Îi comparați pe instigatorii leneși, oportuniști și de dreapta cu studenții curajoși care demonstrează pentru o mai mare responsabilitate, libertate de presă, libertate de exprimare și democrație într-un stat cu un singur partid.”

„Vă bateți joc de acele suflete tinere și vibrante care au pierit în Piața Tiananmen... Sunteți îmbibat de frică și asta pute". Cu toate acestea, cei care luptă împotriva vaccinării l-au lăudat pe caricaturist pentru comentariul său politic.

„Genial și îți mulțumesc pentru că îți folosești arta pentru a aduce discuția pentru cei care nu pot vorbi și se simt singuri. Care se simt neputincioși și intimidați de guvern, mass-media, locurile de muncă și prieteni', a scris un bărbat.

„Această imagine este totul. Cei nevaccinați stau curajos și sfidător împotriva tiraniei guvernului și a mandatelor comuniste”, a afirmat senzațional un altul.

Masacrul din Piața Tiananmen a avut loc după săptămâni de proteste conduse de studenți care au cerut democrație, libertate de exprimare și presă liberă în China comunistă în 1989, dar demonstrația s-a oprit brusc când a sosit armata pe 4 iunie. Mii de demonstranți pro-democrație au fost măcelăriți de trupele chineze. 

Vaccinarea obligatorie a fost o sursă continuă de supărare în Victoria, declanșând proteste uneori violente în centrul orașului Melbourne la sfârșitul lunii septembrie.  Lucrătorii din numeroase sectoare, inclusiv sănătate, învățământ superior, servicii de urgență, transport, minerit și imobiliare, au fost supuși unor termene limită până la care trebuie să prezinte angajatorului dovada vaccinării. 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Rusi 12.11.2022 17:11
    Acum intre China si Australia nu ese nici o diferenta in privinta libertatii si a dreptului de opinie.
  1. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  5. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  6. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  7. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  8. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  9. OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

  10. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației