Schimbările climatice, prioritare în fața ”valului 5”: Președintele Iohannis a decis înființarea unui grup de lucru. Av. Elena Radu: Se pare ca se va declara criza climei destul de repede. Pregătiri se fac

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Știripesurse

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


” În pragul valului 5”, Klaus Iohannis a decis înființarea  la nivelul Administrației Prezidențiale a unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Grupul va reuni experți naționali și internaționali și membri de prestigiu ai comunității academice, scrie Știripesurse.
 
„Se pare ca se va declara criza climei destul de repede. Pregătiri se fac”, a comentat Av. Elena Radu.

Iată comunicatul Administeației Prezidențiale:

„Președintele României, Klaus Iohannis, a decis înființarea la nivelul Administrației Prezidențiale a unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Această inițiativă face parte din angajamentul Președintelui României de a se implica în efortul național de combatere a schimbărilor climatice și de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu.

Grupul de lucru va reuni experți naționali și internaționali, membri de prestigiu ai comunității academice din țară și din afara ei, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului non-guvernamental, financiar și economic, cu experiență solidă privind schimbările climatice.

Primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul țării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung.

Rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi prezentate constant publicului și înaintate Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor și planurilor naționale privind schimbările climatice, care trebuie finalizate de Guvern în perioada 2022-2023.

Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile la nivelul României și la nivel internațional, fie că este vorba de valuri de căldură intensă, de secetă care distruge producția agricolă, de inundații sau de amenințări la adresa biodiversității provocate de incendiile de vegetație. În 2021, țara noastră s-a confruntat cu un număr record de avertizări de vreme severă imediată (cod roșu) emise de Administrația Națională de Meteorologie, iar specialiștii avertizează că acestea vor deveni tot mai frecvente în contextul schimbărilor climatice. Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU a publicat în vara anului trecut noi date care indică accelerarea schimbărilor climatice și nevoia de acțiune fermă.

Ca răspuns la aceste evoluții, la conferința globală privind schimbările climatice de la Glasgow, COP26, din noiembrie 2021, statele și-au luat angajamente suplimentare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Aceste angajamente vor necesita implementarea de noi măsuri și politici de reducere a emisiilor. La nivelul Uniunii Europene, este în prezent discutat și negociat Pachetul Fit for 55, care conține o serie de măsuri menite să reducă emisiile până în 2030. Traversăm, așadar, o perioadă de reajustare a priorităților și politicilor climatice internaționale și europene, la care România este parte.

Tranziția verde poate genera pentru România și români nu numai un mediu curat și sănătos, prevenirea unor fenomene meteo extreme și a unor dezastre naturale asociate, dar și acces larg la energie curată, creștere economică verde și noi locuri de muncă. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale tranziției verzi, trebuie să armonizăm varii interese în cadrul unei abordări integrate, ghidate de știință și expertiză, ca răspuns la COP26 și la Pachetul Fit for 55. Grupul de lucru înființat la nivelul Administrației Prezidențiale este menit să susțină acest demers național”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • cristianyxtl 04.01.2022 12:36
  conform scenariului din plandemie acest grup de experti vor declara sa fim obligati sa purtam filtre de particule pt a reduce emisiile de gaze
 • event201 04.01.2022 12:40
  Cel mai probabil in urma unor asidue discutii si sedinte de lucru, extrem de complexe, vor ajunge la concluzia ca ...mai trebuie taiate niste paduri, iar schimbarile climatice vor fi cu siguranta stopate!! (sunt experti oamenii, ce mai...)
 • Ciprian Andor 04.01.2022 12:45
  Probabil va face asta curățând pădurile de lemn gratuit prin intermediul fraților lui de la schweighoffer apoi munții de rezervele poluante de metale prețioase,uraniu șamd iar vacsinarea va fi un succes șî în sfârșit pas cu pas românica mândră țară va fi goală și aptă să fie populată cu frițî și von der leieni!
 • manu_fx 04.01.2022 14:00
  Da, ne curata toate resursele, apa, metale, gaze, petrol, orice, sa nu mai avem nici o grija, sa nu mai avem nimic si "sa fim fericiti". Din cauza problemelor climatice majore, provocate de instalatiile HAARP, toate resursele naturale trebuie sa-si schimbe proprietarii, sa treaca in avutia Blackrock si Vanguard.
 • Nozomi Ike Saenoda 04.01.2022 12:56
  Nicaragua confiscă fosta ambasadă a Taiwanului și o oferă PCC-ului
  https://stirichina.ro/nicaragua-confisca-fosta-ambasada-a-taiwanului-si-o-ofera-pccului/

  Sectorul cipurilor din China întâmpină mari dificultăți
  https://stirichina.ro/sectorul-cipurilor-din-china-intampina-mari-dificultati/

  Etica tehnologiei de "control a creierului" din China
  https://stirichina.ro/etica-tehnologiei-de-control-a-creierului-din-china/
 • Cc Cc 04.01.2022 14:18
  Dacă și această campanie va fi ca aceea cu România educată, vai de verdele nostru!
 • OMAGA 04.01.2022 14:25
  Acum un an si ceva era usor, dupa prima sedinta pe tema schimbarilor climatice ar fi declarat ca "PSD-ul e de vina". Acum e mai greu, nu poti sa critici partenerii monstruoasei coalitii.
 • Cotco-emy 04.01.2022 16:52
  Cum spunea Dana Budeanu in ultimul interviu al lui Cristoiu? Gata! Ati avut nota 10 la geografie in scoala generala,da,si eu,zice Cristoiu,adică amândoi au avut nota 10,pot demonstra cu carnetele de note.Gata,zice Dana,nu mai pierdem trenul asta,a cam fasait treaba cu pandemia,intra in viteza,baga astia criza climatica,trebuie sa fim primii specialiști la cașcaval:)))))) Fratilor,am avut si eu nota 10 la geografie in generala,cred ca si voi ati avut nota 10,suntem specialisti si experti,deci: la cașcaval cu toții,start!
 • Sweeping 04.01.2022 20:31
  "Schimbarile climatice" sunt produsul DoD al SUA : proiectul HAARP, cu care a bombardat intregul pamant cu microunde, incepand din 1998, de aici incalzirea, de la ei si uraganele si inundatiile țintite.

  https://wakeup-world.com/2015/07/12/u-s-government-engineering-the-climate-to-control-populations/

  Ingineria climatică și armata SUA

  Ingineria climatică este cea mai puternică și cea mai utilizată armă a structurii puterii occidentale pentru a destabiliza și a răsturna țările și guvernele de pe glob pe care dorește să le controleze. Geoingineria este un instrument principal care a fost folosit pentru a forța națiunile să permită ocuparea SUA sau a NATO. Dacă nu crezi că armata americană este preocupată de climă, gândește-te din nou. Complexul industrial militar a căutat de multă vreme să „controleze vremea”, iar documentele istorice demonstrează că SUA au fost mult investite în modificarea climei de foarte mult timp.


  Pentru detalii, consultați documentul Centrului pentru Strategie și Tehnologie (CSAT) al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite (USAF): Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025.

  Câte țări au cizme militare americane la sol? Există cel puțin 156 țări ocupate de SUA pe tot globul, cu aproximativ 900 de baze. Chiar crede cineva că toate aceste țări au vrut doar ca SUA să le ocupe? Este o coincidență faptul că multe, dacă nu majoritatea acestor țări, au suferit un fel de cataclism climatic înainte ca ocupația să fie permisă? Câte țări din Africa au fost supuse unei secete record înainte de a fi destabilizate și ocupate? Ocupații care au început adesea sub pretexte „umanitare” din cauza catastrofelor climatice?

  Și cum rămâne cu țările din Orientul Mijlociu care au fost recent destabilizate? Multe dintre aceste țări nu cooperau cu agenda S.U.A. înainte de a experimenta o secetă record — Există o legătură? Seceta record din Siria a precedat recenta destabilizare — A fost folosit războiul meteorologic pentru a ​​ajuta la declanșarea războiului civil în curs? Da.  Ce zici de Irak; au fost și ținta războiului meteo pentru a ajuta la declanșarea destabilizarii? A fost seceta record din Irak din anii dinaintea invaziei din 2003 un eveniment natural? Sau a fost și proiectat? Au existat planuri de invadare a Irakului cu ani înainte? Dacă datele disponibile sunt examinate, răspunsul este fără îndoială da. Invazia Irakului a fost planificată cu mult înainte de evenimentele din 11 septembrie.

  Câți știu că a existat o secetă care distruge recoltele în Rusia și Ucraina? Doar o altă coincidență? Cu siguranță, întreaga lume înțelege că Iranul este, de asemenea, o țintă principală actuală pentru structura puterii vestice, este doar ghinion pentru Iran că există și acolo o secetă record? Știe cineva din SUA că liderii din Iran s-au aflat la ONU declarând deschis că puterile occidentale provoacă seceta record cu modificarea climei? Pakistanul a arătat rezistență față de politica SUA în 2010, au fost inundațiile record care au avut loc acolo mai târziu în același an doar un act al naturii? Sau au fost alte forțe în joc? Potopul record este, de asemenea, o armă folosită de meteorologi. Pe măsură ce planeta continuă să se încălzească rapid, potopurile vor crește.

  Cum stau lucrurile în America de Sud? Cu siguranță știm cu toții cum structura de putere a SUA se plânge constant de țările BRIC. Brazilia și Venezuela au fost o sursă de agravare pentru guvernul nostru de foarte mult timp. Brazilia se confruntă cu o secetă record devastatoare și da, la fel și Venezuela.

  Climate Engineering and The U.S. Military
  Climate engineering is the most powerful and most utilized weapon of the western power structure to destabilize and topple the countries and governments around the globe that it wishes to control. Geoengineering is a primary tool that has been used to help force nations to allow U.S. or NATO occupation. If you don’t believe the U.S. military is concerned with the climate, think again. The military industrial complex has long sought to “control the weather” and historical documents prove that the U.S. has been heavily invested in climate modification for a very long time.  For details, see the United States Air Force (USAF) Center for Strategy and Technology (CSAT) document: Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025.

  How many countries have U.S. military boots on the ground? There are at least 156 U.S.-occupied countries around the globe with some 900 bases. Does anyone really believe that all these countries just wanted the U.S. to occupy them? Is it a coincidence that many if not most of these countries endured some sort of climate cataclysm prior to the occupation being allowed? How many countries in Africa were subjected to record drought before being destabilized and occupied? Occupations that often began under “humanitarian” pretexts due to climate catastrophes?

  And what about the Middle Eastern countries that have recently been destabilized? Many of these countries were not co-operating with the U.S. agenda before they experienced record drought — Is there a connection? Record drought in Syria preceded the recent destabilization — Was weather warfare used to help trigger the ongoing civil war? Yes.


  How about Iraq; were they also a target of weather warfare to help trigger destabilization? Was the record drought in Iraq during the years prior to the invasion in 2003 a natural occurrence? Or was it also engineered? Were there plans to invade Iraq years ahead of time? If available data is examined, the answer is inarguably yes. The invasion of Iraq was planned well before the events of 9/11.

  How many know there has been a crop-destroying drought in Russia and Ukraine? Just another coincidence? Certainly the whole world understands that Iran is also a current primary target for the western power structure, is it just bad luck for Iran that there is record drought there, too? Does anyone in the U.S. even know that the leaders from Iran have been on the floor of the UN openly stating that Western powers are causing the record drought with climate modification? Pakistan showed resistance to US policy in 2010, were the record floods that occurred there later the same year just an act of nature? Or were other forces in play? Record deluge is also a weapon used by the weathermakers. As the planet continues to warm rapidly, deluges will increase.

  How are things in South America? Certainly we all know how the US power structure is constantly complaining about the BRIC countries. Brazil and Venezuela have been a source of aggravation for our government for a very long time. Brazil is experiencing devastating record drought, and yes, so is Venezuela.  PDF Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025

  https://ia802603.us.archive.org/1/items/WeatherAsAForceMultiplier/WeatherAsAForceMultiplier.pdf  "In 2025, US aerospace forces can “own the weather” by capitalizing on emerging technologies and focusing development of those technologies to war-fighting applications. Such a capability offers the war fighter tools to shape the battlespace in ways never before possible. It provides opportunities to impact operations across the full spectrum of conflict and is pertinent to all possible futures. The purpose of this paper is to outline a strategy for the use of a future weather-modification system to achieve military objectives rather than to provide a detailed technical road map."

  "În 2025, forțele aerospațiale americane pot „deține vremea” valorificând tehnologiile emergente și concentrând dezvoltarea acestor tehnologii către aplicații de luptă de război. O astfel de capacitate oferă luptătorului de război instrumente pentru a modela spațiul de luptă în moduri niciodată posibile până acum. Oferă oportunități de a influența operațiunile pe întregul spectru al conflictelor și este relevant pentru toate viitoarele posibile. Scopul acestei lucrări este de a schița o strategie pentru utilizarea unui viitor sistem de modificare a vremii pentru a atinge obiectivele militare, mai degrabă decât pentru a oferi o foaie de parcurs tehnică detaliată."  Aplicarea modificării vremii la operațiunile militare
  Capitole:

  Applying Weather-modification to Military Operations

  Concept of Operations

  Precipitation...............................................................................................................................13 Fog..............................................................................................................................................16 Storms.........................................................................................................................................18
  Exploitation of “NearSpace” for Space Control.........................................................................20
  Opportunities Afforded by Space Weather-modification............................................................20
  Communications Dominance via Ionospheric Modification........................................................21
  Artificial Weather


  Appendix
  Page
  A Why Is the Ionosphere Important?.....................................................................................................36
  B Research to Better Understand and Predict Ionospheric Effects


  Figures

  The Military System for Weather-Modification Operations

  Crossed-Beam Approach for Generating an Artificial Ionospheric Mirror......................................23 4-2. Artificial Ionospheric Mirrors Point-to-Point Communications.......................................................24 4-3. Artificial Ionospheric Mirror Over-the-Horizon Surveillance Concept...........................................25 4-4. Scenarios for Telecommunications Degradation..............................................................................26 5-1. A Core Competency Road Map to Weather Modification in 2025...................................................32 5-2. A Systems Development Road Map to Weather Modification in 2025
 • Nenea Iancu 05.01.2022 00:36
  Sa intelegem ca i-a trecut cu ideologia gender si cu educatia sexuala, iar acum il framanta doar schimbarile climatice? Mai bine decat schimbarile de sex la minori, platite din banii contribuabililor pravoslavnici!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol