

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a prezentat vineri o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educație, conform cărora elevii din clasele I - III vor beneficia doar de îndrumarea profesorilor din învățământul primar, urmând ca din clasa a IV-a să aibă și profesori specializați, precum sunt cei pentru limbi străine, anunță Agerpres.
Propunerile au fost avansate în cadrul evenimentului de lansare a viziunii sistemice „Educația de unește”, organizat de Ministerul Educației Naționale, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.
Conform schemei propuse, între 3 și 6 ani, copiii vor beneficia de educație timpurie. Între clasele I - III vor avea profesori pentru învățământ primar, iar între clasele IV - VI vor studia cu același profesor, dar și cu alții specializați pentru anumite discipline. La finalul clasei a III-a va avea loc o evaluare cognitivă și socio-emoțională.
De asemenea, va avea loc o evaluare a nivelului elementar al competențelor, la finalul clasei a VI-a, iar între clasele VII - IX elevii vor avea și un consilier de carieră.
„Urmează clasele IV - VI, a VI-a fiind echivalentul clasei a V-a de acum, în care introducem și profesori la discipline precum limbile străine. Urmează o nouă evaluare, la nivelul elementar al competențelor, iar începând cu clasa a VII-a să avem o consiliere pentru carieră mult mai serioasă decât avem acum, în așa fel încât copiii să poată alege ceea ce li se potrivește", a detaliat ministrul.
Ecaterina Andronescu a arătat că, ulterior, va urma evaluarea națională, existând propunerea ca elevii care nu fac față să urmeze un an suplimentar.
Ulterior, vor urma programele de studii liceale și formare profesională.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.