Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

De Cătălin Vușcan  /  

Foto via WashingtonExaminer.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, a suferit o scurgere de gaze în Marea Baltică.
 
Germania suspectează că deteriorarea sistemului de gazoducte Nord Stream, utilizat pentru transportul gazului rusesc către Europa, a fost rezultatul unui sabotaj, relatează Bloomberg. Scurgerile masive dovedesc însă că Germania nu a sistat importul de gaze din Rusia prin North Stream. FOTO SUS

Dovezile indică un act violent, mai degrabă decât o problemă tehnică, potrivit unui oficial german din domeniul securității, care a cerut să rămână anonim atât timp cât problema este în curs de investigare. (Hartă: Gazoductele rusești)


 (Legendă:linie întreruptă- gazoduct nefuncțional)
 
Ca răspuns la scurgerile din gazoductele din Marea Baltică, Danemarca a anunțat că înăsprește securitatea în jurul sistemelor energetice.

Este cel mai clar semnal de până acum că Europa va trebui să supraviețuiască în această iarnă fără gazul rusesc

"Este greu de imaginat că acestea sunt coincidențe", a declarat marți reporterilor Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei. "Nu putem exclude sabotajul".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, înainte de rezultatele unei anchete, este "prematur" să se speculeze dacă avariile au legătură cu sabotajul.
 
"Ieri, au apărut informații atât de la Gazprom, cât și de la compania operatoare. Este o veste foarte îngrijorătoare. Într-adevăr, este vorba despre unele distrugeri ale conductei, nu este încă clar de ce fel", a declarat Peskov, potrivit agenției de știri de stat TASS.

Ministerul german al Economiei a declarat că investighează trei scurgeri simultane de gaze în Marea Baltică, provenite de la conductele Nord Stream avariate.
 
Scurgerile au fost atât de mari încât au fost văzute pe radarele navelor aflate în apropiere, a precizat Garda de Coastă suedeză.

O investigație a autorităților germane, daneze și suedeze este dificilă, deoarece locurile în care s-ar desfășura ancheta se află sub apă, mai precis în Marea Baltică, a declarat oficialul german de securitate, adăugând că ar putea fi necesară folosirea unui submarin.

"Distrugerile care au avut loc într-o singură zi la trei linii ale sistemului de conducte Nord Stream sunt fără precedent", a declarat marți operatorul Nord Stream. "Este imposibil acum să estimăm termenul de restabilire a operațiunilor infrastructurii de transport de gaze".

Scurgerile de gaz prezintă, de asemenea, riscuri pentru mediu și siguranță. Luni, Autoritatea maritimă daneză a recomandat navelor să evite zonele de la sud și sud-est de insula Bornholm, după ce a detectat mai multe scurgeri de gaz în apropierea conductelor.

"Scurgeri ale conductelor de gaz se întâmplă extrem de rar și, prin urmare, ridicăm nivelul de pregătire ca urmare a evenimentelor la care am asistat în ultimele 24 de ore", a declarat Kristoffer Bottzauw, șeful Agenției daneze pentru energie, într-un comunicat.
 
"Dorim să monitorizăm temeinic infrastructura critică a Danemarcei pentru a consolida securitatea aprovizionării pe viitor.", a mai declarat acesta.

Administrația maritimă suedeză a interzis navelor să intre într-o zonă aflată pe o rază de opt kilometri atât de Nord Stream 1, cât și de Nord Stream 2, invocând avarii, scurgeri și "gaze explozive în apropiere".

Paza de coastă suedeză monitorizează zona cu avionul. FOTO via TWITTER:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Andri 27.09.2022 16:28
  Daca se pot juca cu vietile noastre cum vor, de ce sa nu o faca, nu?
 • kostas.ro1608 27.09.2022 16:57
  Sabotaj. Iar cantitatea mare de gaz care ajunge la suprafata marii arata ca prin aceaste conducte (atat NS1 cat si NS2) se importa gaz din Rusia. Ipocrizie tipic germana.
  Axa Berlin-Moscova este compromisa. Spre norocul nostru ca natie. Pentru cei care cunosc ce insemna un pact ruso-german pt Romania.
 • Orizont 27.09.2022 18:01
  Pana una, alta , care ar fi "norocul" ala de a dat peste "natia" noastra ?? :))
  Intr-adevar una spune Germania la prostime si cu totul altele sunt intelegerile cu Rusia , INSA acum unde crezi ca-si vor indrepta gatlejurile largi nemtalaii ?? Spre Romania desigur ! - Cu actualul sistem securist , o sa faci la iarna mancare , baie si caldura la buci intr-un interval orar rationalizat de 2 ore seara !!
  PENTRU CA 80 % DIN GAZUL ROMANIEI VA MERGE CATRE UE !
  SLAVA UKRAINA ! SLAVA AMERIKA ! SLAVA UIE !
 • kostas.ro1608 ► Orizont 27.09.2022 19:48
  Norocul este ca nu or sa ne ia Transilvania si nu or sa ne transforme intr-o provincie ruseasca. Daca ai sa citesti cartea de geopol a lui dughin, ai sa intelegi la ce ma refer si la ce faceam referire prin axa berlin-moscova.
  Cat despre spalatul la "buci" cu apa rece, o sa-ti faca chiar bine si o sa te ajute sa treci peste istericalele de moment.
 • Leonesse ► Orizont 28.09.2022 09:30
  Către Germania sigur. Ai dreptate. Ca doar her Joha e neamț, nu? Data viitoare românii să se trezească și sa nu aleagă un ungur sadea ca ne trezim că vom vorbi ungureasca la București. Vedem acu ce vom vorbi ca după cum se mișcă lucrurile.. nu vom avea vreo șansă să declaram neutralitate.. Asta ar fi șansă noastră.. dar ițele satanelor nu ne vor lăsa. Tare bine ar fi ca să ne declaram neutri. Măcar o data sa ascultăm și noi pe Maica Domnului și pe Iisus Hristos, Domnul Nostru,să păzim Grădina Maicii Domnului ,care este România.
 • Mircea Dragan 28.09.2022 09:36
  Sabotaj. Tot in zona aia acum un an a fost taiat cablul de date trans atlantic si a disparut cam 500 de metri.
 • Mars.60 Stefan 7649 ► Mircea Dragan 28.09.2022 12:04
  Dacă Rusia invadează Ucraina, nu va exista Nord Stream 2, spune Biden

  https://www.reuters.com/business/energy/if-russia-invades-ukraine-there-will-be-no-nord-stream-2-biden-says-2022-02-07/

  Președintele SUA, Joe Biden, susține o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz (nu apare în imagine) la Casa Albă din Washington, SUA, 7 februarie 2022. REUTERS/Leah Millis
  WASHINGTON, 7 februarie (Reuters) - Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat luni că, dacă Rusia invadează Ucraina, nu va exista Nord Stream 2, dar nu a precizat cum va proceda pentru a se asigura că controversatul gazoduct nu va fi folosit.
  În cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Biden a declarat: "Dacă Rusia invadează... din nou, atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt".
  Când a fost întrebat cum va face acest lucru, el a răspuns: "Vă promit că vom fi capabili să o facem".
  Proiectul energetic cel mai controversat din Europa, Nord Stream 2 este conceput de gigantul energetic rus Gazprom pentru a dubla cantitatea de gaz care curge din Rusia direct în Germania, ocolind țara de tranzit tradițională, Ucraina.
  Statele Unite și Germania au încercat să prezinte un front unit împotriva unei potențiale agresiuni militare rusești în Ucraina, Biden declarând că cele două sunt "în pas de melc", în ciuda întrebărilor privind angajamentul Berlinului de a sabota importantul gazoduct de energie.
 • Orizont 27.09.2022 17:50
  Asta-i opera submarinelor trimise de Washington - Europa trebuie sa cumpere gaz si petrol la preturi astronomice de la americani - cel putin pana intra in faliment :

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/covert-intel-urgent-russian-gas-pipelines-to-germany-blown-up
 • Briel 27.09.2022 20:19
  Exact. Așa-i la război....și suntem în plin www 3. Se asigură băieții că Germania nu va avea o schimbare de "dispoziție" și-i dă prin cap să ridice sancțiunile împotriva Rusiei.

  Numa' nu umblați cu chibritu' aprins pe-acolo......
 • Leonesse 28.09.2022 09:21
  https://www.naturalnews.com/2022-09-27-nord-stream-pipelines-sabotaged-third-world-war.html# Deci se împinge lumea către al III-lea răsbel mondial. Unde am ajuns?

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Medicul stomatolog Juncanaru Iulian a decedat subit în urma unor probleme cardiovasculare

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala

15:30

Nu ne vrea in Schengen, dar ne vrea copiii homosexuali. Propagandă homosexuală pentru copii, în Republica Moldova, sponsorizată de Olanda

15:01

Ipocrizia Germaniei între LGBT, Fotbal și Gazele din Qatar

14:30

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul nedreptățit de destin