Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

De Cătălin Vușcan  /  

Foto via WashingtonExaminer.com

Foto via WashingtonExaminer.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, a suferit o scurgere de gaze în Marea Baltică.
 
Germania suspectează că deteriorarea sistemului de gazoducte Nord Stream, utilizat pentru transportul gazului rusesc către Europa, a fost rezultatul unui sabotaj, relatează Bloomberg. Scurgerile masive dovedesc însă că Germania nu a sistat importul de gaze din Rusia prin North Stream. FOTO SUS

Dovezile indică un act violent, mai degrabă decât o problemă tehnică, potrivit unui oficial german din domeniul securității, care a cerut să rămână anonim atât timp cât problema este în curs de investigare. (Hartă: Gazoductele rusești)


 (Legendă:linie întreruptă- gazoduct nefuncțional)
 
Ca răspuns la scurgerile din gazoductele din Marea Baltică, Danemarca a anunțat că înăsprește securitatea în jurul sistemelor energetice.

Este cel mai clar semnal de până acum că Europa va trebui să supraviețuiască în această iarnă fără gazul rusesc

"Este greu de imaginat că acestea sunt coincidențe", a declarat marți reporterilor Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei. "Nu putem exclude sabotajul".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, înainte de rezultatele unei anchete, este "prematur" să se speculeze dacă avariile au legătură cu sabotajul.
 
"Ieri, au apărut informații atât de la Gazprom, cât și de la compania operatoare. Este o veste foarte îngrijorătoare. Într-adevăr, este vorba despre unele distrugeri ale conductei, nu este încă clar de ce fel", a declarat Peskov, potrivit agenției de știri de stat TASS.

Ministerul german al Economiei a declarat că investighează trei scurgeri simultane de gaze în Marea Baltică, provenite de la conductele Nord Stream avariate.
 
Scurgerile au fost atât de mari încât au fost văzute pe radarele navelor aflate în apropiere, a precizat Garda de Coastă suedeză.

O investigație a autorităților germane, daneze și suedeze este dificilă, deoarece locurile în care s-ar desfășura ancheta se află sub apă, mai precis în Marea Baltică, a declarat oficialul german de securitate, adăugând că ar putea fi necesară folosirea unui submarin.

"Distrugerile care au avut loc într-o singură zi la trei linii ale sistemului de conducte Nord Stream sunt fără precedent", a declarat marți operatorul Nord Stream. "Este imposibil acum să estimăm termenul de restabilire a operațiunilor infrastructurii de transport de gaze".

Scurgerile de gaz prezintă, de asemenea, riscuri pentru mediu și siguranță. Luni, Autoritatea maritimă daneză a recomandat navelor să evite zonele de la sud și sud-est de insula Bornholm, după ce a detectat mai multe scurgeri de gaz în apropierea conductelor.

"Scurgeri ale conductelor de gaz se întâmplă extrem de rar și, prin urmare, ridicăm nivelul de pregătire ca urmare a evenimentelor la care am asistat în ultimele 24 de ore", a declarat Kristoffer Bottzauw, șeful Agenției daneze pentru energie, într-un comunicat.
 
"Dorim să monitorizăm temeinic infrastructura critică a Danemarcei pentru a consolida securitatea aprovizionării pe viitor.", a mai declarat acesta.

Administrația maritimă suedeză a interzis navelor să intre într-o zonă aflată pe o rază de opt kilometri atât de Nord Stream 1, cât și de Nord Stream 2, invocând avarii, scurgeri și "gaze explozive în apropiere".

Paza de coastă suedeză monitorizează zona cu avionul. FOTO via TWITTER:
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Andri 27.09.2022 16:28
    Daca se pot juca cu vietile noastre cum vor, de ce sa nu o faca, nu?
  • kostas.ro1608 27.09.2022 16:57
    Sabotaj. Iar cantitatea mare de gaz care ajunge la suprafata marii arata ca prin aceaste conducte (atat NS1 cat si NS2) se importa gaz din Rusia. Ipocrizie tipic germana.
    Axa Berlin-Moscova este compromisa. Spre norocul nostru ca natie. Pentru cei care cunosc ce insemna un pact ruso-german pt Romania.
  • Orizont 27.09.2022 18:01
    Pana una, alta , care ar fi "norocul" ala de a dat peste "natia" noastra ?? :))
    Intr-adevar una spune Germania la prostime si cu totul altele sunt intelegerile cu Rusia , INSA acum unde crezi ca-si vor indrepta gatlejurile largi nemtalaii ?? Spre Romania desigur ! - Cu actualul sistem securist , o sa faci la iarna mancare , baie si caldura la buci intr-un interval orar rationalizat de 2 ore seara !!
    PENTRU CA 80 % DIN GAZUL ROMANIEI VA MERGE CATRE UE !
    SLAVA UKRAINA ! SLAVA AMERIKA ! SLAVA UIE !
  • kostas.ro1608 ► Orizont 27.09.2022 19:48
    Norocul este ca nu or sa ne ia Transilvania si nu or sa ne transforme intr-o provincie ruseasca. Daca ai sa citesti cartea de geopol a lui dughin, ai sa intelegi la ce ma refer si la ce faceam referire prin axa berlin-moscova.
    Cat despre spalatul la "buci" cu apa rece, o sa-ti faca chiar bine si o sa te ajute sa treci peste istericalele de moment.
  • Leonesse ► Orizont 28.09.2022 09:30
    Către Germania sigur. Ai dreptate. Ca doar her Joha e neamț, nu? Data viitoare românii să se trezească și sa nu aleagă un ungur sadea ca ne trezim că vom vorbi ungureasca la București. Vedem acu ce vom vorbi ca după cum se mișcă lucrurile.. nu vom avea vreo șansă să declaram neutralitate.. Asta ar fi șansă noastră.. dar ițele satanelor nu ne vor lăsa. Tare bine ar fi ca să ne declaram neutri. Măcar o data sa ascultăm și noi pe Maica Domnului și pe Iisus Hristos, Domnul Nostru,să păzim Grădina Maicii Domnului ,care este România.
  • Mircea Dragan 28.09.2022 09:36
    Sabotaj. Tot in zona aia acum un an a fost taiat cablul de date trans atlantic si a disparut cam 500 de metri.
  • Mars.60 Stefan 7649 ► Mircea Dragan 28.09.2022 12:04
    Dacă Rusia invadează Ucraina, nu va exista Nord Stream 2, spune Biden

    https://www.reuters.com/business/energy/if-russia-invades-ukraine-there-will-be-no-nord-stream-2-biden-says-2022-02-07/

    Președintele SUA, Joe Biden, susține o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz (nu apare în imagine) la Casa Albă din Washington, SUA, 7 februarie 2022. REUTERS/Leah Millis
    WASHINGTON, 7 februarie (Reuters) - Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat luni că, dacă Rusia invadează Ucraina, nu va exista Nord Stream 2, dar nu a precizat cum va proceda pentru a se asigura că controversatul gazoduct nu va fi folosit.
    În cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Biden a declarat: "Dacă Rusia invadează... din nou, atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt".
    Când a fost întrebat cum va face acest lucru, el a răspuns: "Vă promit că vom fi capabili să o facem".
    Proiectul energetic cel mai controversat din Europa, Nord Stream 2 este conceput de gigantul energetic rus Gazprom pentru a dubla cantitatea de gaz care curge din Rusia direct în Germania, ocolind țara de tranzit tradițională, Ucraina.
    Statele Unite și Germania au încercat să prezinte un front unit împotriva unei potențiale agresiuni militare rusești în Ucraina, Biden declarând că cele două sunt "în pas de melc", în ciuda întrebărilor privind angajamentul Berlinului de a sabota importantul gazoduct de energie.
  • Orizont 27.09.2022 17:50
    Asta-i opera submarinelor trimise de Washington - Europa trebuie sa cumpere gaz si petrol la preturi astronomice de la americani - cel putin pana intra in faliment :

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/covert-intel-urgent-russian-gas-pipelines-to-germany-blown-up
  • Briel 27.09.2022 20:19
    Exact. Așa-i la război....și suntem în plin www 3. Se asigură băieții că Germania nu va avea o schimbare de "dispoziție" și-i dă prin cap să ridice sancțiunile împotriva Rusiei.

    Numa' nu umblați cu chibritu' aprins pe-acolo......
  • Leonesse 28.09.2022 09:21
    https://www.naturalnews.com/2022-09-27-nord-stream-pipelines-sabotaged-third-world-war.html# Deci se împinge lumea către al III-lea răsbel mondial. Unde am ajuns?
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  4. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  7. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  10. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova