Să nu ne pierdem nădejdea. Pe sfinți nu poate să-i țină nimeni departe de noi

De Cornelius Florin Stoica  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este trist ce se întâmplă în aceste vremuri însă așa cum am mai spus fiecare generație are încercările ei și felul ei de mucenicie. Pelerinajul de la Iași este unul din cele mai mari pelerinaje din țară. La el participau creștini ortodocși din întreaga țară dar și oameni care nu sunt creștini ortodocși și totuși, veneau să se roage Sfintei Cuvioase Parascheva. În acest an se încearcă să fim ținuți la distanță din cauza acestei pandemii. Sigur, niciodată nu vom auzi "stați departe de biserică că așa vrem noi", ci mereu vom auzi "facem asta pentru binele vostru" . Da, sigur. Mă întreb dacă în ultimii 30 de ani într-adevăr ne-a mai vrut cineva binele. Dar nu trebuie să ne pierdem nădejdea. Vă spun ceva ceea ce nu știu ei, cei de sus care stau pe canapelele din piele fără măști și la pahare de whisky.
 
Poate că ne pot ține pe noi departe de moaștele sfinților dar pe sfinți nu poate să îi țină nimeni departe de noi. Sfinții sunt cu noi, sunt pretutindeni, ne însoțesc, atâta vreme cât avem credință cât un bob de muștar. Cât timp ne rugăm lor, ei vin lângă noi în chip nevăzut și ne ajută la greu. Acum 10 ani voiam să îmi aleg un sfânt ocrotitor. Pe atunci nu știam de Sfântul Corneliu Sutașul, al cărui nume îl port. Și tot ceream un sfânt la care să alerg atunci când am nevoie de ajutor, când nevoie de o stare de liniște. Totul până când am observat că tot ceea era bine pentru mine, adică probleme rezolvate, oameni care mă ajutau în diferite situații aveam ceva în comun: Sfânta Cuvioasă Parascheva.
 
Într-o zi am avut un gând să într-o biserică care era în drumul meu. Am intrat pur și simplu. Nu știam ce hram are dar dacă așa am avut în gând am intrat.
 
Când am intrat m-am îndreptat direct spre o raclă. În raclă se aflau veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva. De atunci am zis ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să îmi fie ocrotitoare. Mereu simt ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva dar an de an se întâmplă un lucru. În anii când nu ajung la Iași primesc de la cunoștințe daruri de la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Primesc un mir, o iconiță, un acatist. Însă în anii când ajung la Iași, nu mai primesc nimic pentru că reușesc să ajung la Iași. Anul acesta am primit în dar aceleași daruri. Nădăjduiam totuși să ajung dar iată că într-adevăr, se pare că nu voi ajunge dar Sfânta Parascheva nu a vrut ca tristețea să îmi cuprindă sufletul. Spun aceste cuvinte spre mărturisea Sfintei Cuvioase Parascheva și spre nădejde. Adică fraților, sfinții știu încercările noastre. Noi nu mai putem ajunge la ei dar ei pot ajunge la noi. Însă există un "dar". Dar trebuie și noi să ne rugăm mai mult, să ne iubim mai mult, să ne spovedim mai des. Nu este de ajuns doar să citim un acatist și gata. Trebuie să ne rugăm cu genunchii plecați, cu inima către Dumnezeu și dragoste față de sfântul respectiv.
 
Credeți că Sfânta Parascheva ne va lăsa așa supărați? Nu cred. Dar nici noi să nu ne culcăm pe o ureche. Să nu zicem "lasă că ne ajută Sfânta Parascheva" și gata. Nu este suficient. Trebuie să îi citim acatistul zilnic, să ne amintim de ea în fiecare zi, să ne spovedim, să postim și apoi este rânduiala lui Dumnezeu. În aceste momente nu trebuie să stăm indiferenți. Trebuie să ne plecăm genunchii la rugăciune toți creștinii ortodocși. Dar toți! Cu toții știm de manevrele politice și totuși ei își fac planurile în continuare. Dar singurul motiv pentru care îi putem învinge este întoarcerea noastră către Dumnezeu. Unii zic "vreau să merg la restaurant" alții " vreau să merg la mare". Pai pentru aceste motive nu vom birui pe NIMENI. Singurul motiv de biruință este Dumnezeu. Ce ne spune Mântuitorul? "Îndrăzniți, Eu am biruit lumea" . Așadar să îndrăznim. Trebuie să ne rugăm și mai mult. După perioada stării de urgență am cam lăsat garda jos dar nu mai este vremea de relaxare. Sus garda, sus rugăciunea, "sus să avem inimile".Nu mai avem timp de cele lumești. Sfânta Parascheva ne poate ajuta dar dacă nici noi nu ne rugăm.....atunci nici Dumnezeu nu ne mai poate ajuta. Credem în Sfânta Cuvioasă Parascheva? Atunci haideți să citim cât mai mulți acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva în fiecare zi până în ziua prăznuirii și nu numai, ci fiecare după cum crede de cuviință. Vă spun, Sfânta Cuvioasă Parascheva nu va întârzia să ne răspundă.

Sfântă Cuvioasă Parascheva, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • dttw 07.10.2020 19:19
    Sa-mi fie cu iertare, dar rugaciunile catre sfinti sunt bine primite, iar ei intermediaza inaintea Tronului lui Dumnezeu, atunci cand sunt facute "cu inima infranta si smerita", noi nu facem un targ cu Dumnezeu...cum spunea un parinte recent: dupa starea de urgenta din martie-aprilie, cati romani s-au intors spre Sfanta Biserica sa multumeasca Domnului ptr ca au iesit sanatosi din acea perioada, ca s-a incheiat un interval de timp care a aratat ca viata poate deveni un infern (si a aratat doar intr-o proportie de 0,00001 la suta, fereasca Dumnezeu de ce poate urma)....nuuuu, romanii au dat buzna din nou pe la terase, pe la restaurante, prin mall-uri, s-au agitat de mama focului sa-si faca teste covid ca sa plece in concediu in Grecia la dezmat, asta au facut romanii, catre Dumnezeu nu si-a intors nimeni sufletul si ochii..se uita parintele la noi si ne spunea: va vad aici in curtea bisericiii tot pe cei ce veneati si inainte, nimeni in plus, ceilalti unde sunt??? asa ca acum ce vrem, sa ne permita Sf Parascheva sa venim la ea? Sau Sf. Dumitru? Sau Sf. Nectarie? Ca sa ce? Ca sa ne comportam ca niste farisei, sa ne prfacem ca suntem evlaviosi cand de fapt suntem spurcati pana in maduva oaselor? Pai nu mai suporta sfintii o asemnea batjocura, caci asa se numeste ce facem noi, batjocura la adresa lor! Repet, poporul roman l-a ales pe Baraba nu pe Hristos si de acum incolo va suporta consecintele acestei alegeri! Asa ca pregatiti-va! .
  1. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  5. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  6. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  7. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  8. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  9. OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

  10. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației